Κρυφό Σαν Ντιέγκο: Η Μουσική Γέφυρα 25ου Οδού

Δημόσια τέχνη, ασφάλεια και μουσική γέφυρα δύο κοινότητες

Πολύ συχνά, τα δημόσια έργα τέχνης έχουν μια πολωτική επίδραση - είτε το αγαπάς, το μισείς είτε είναι αδιάφορο σε αυτό. Στο Σαν Ντιέγκο, έργα δημόσιας τέχνης συχνά γίνονται αμφιλεγόμενα - κυρίως επειδή πολλά προτεινόμενα έργα που θα μπορούσαν να αυξήσουν την επιθυμία της πόλης να προβάλουν μια εξελιγμένη εικόνα συγκρούονται με την πραγματικότητα ότι είμαστε ακόμα μια επαρχιακή και απλή πόλη στην καρδιά.

Αυτό είναι πολύ κακό. Τώρα, δεν λέω ότι είμαι ένας μη διακριτικός υποστηρικτής όλων της πρωτοποριακής δημόσιας τέχνης (κάποιος πραγματικά ήθελε το γλυκό που μοιάζει με τύμπανο μπροστά από την κλινική Scripps στο North Torrey Pines Road;), αλλά πόσα χιονοδρομικά ιστιοφόρα σκάφη και το άλμα των δελφινιών χρειάζεται;

Ας προκαλέσουμε μόνοι μας λίγο. Αλλά αμφιβάλλω σοβαρά ότι τα θαυμάσια ζωγραφισμένα γλυπτά αγελάδας του Σικάγου (ή οι ζωγραφισμένοι χοίροι στο Σιάτλ) θα είχαν πετάξει εδώ στο Σαν Ντιέγκο αν είχαμε πλησιάσει πρώτα με την έννοια. Heck, πιθανότατα θα απορρίψαμε ένα αίτημα από τον Christo για να βυθίσουμε τη γέφυρα Coronado στο ύφασμα.

Έτσι, συχνά απομένουν με μικρά έργα τέχνης για να ανακαλύψουν και να θαυμάσουν, αντί για μεγάλες δηλώσεις. Και αυτό είναι εντάξει, εφ 'όσον είναι τόσο έξυπνοι όσο κάποιος που θα συναντήσετε στην 25η οδό Bridge που εκτείνεται από το αυτοκινητόδρομο Martin Luther King Jr. (κρατική διαδρομή 94) που συνδέει τις γειτονιές του Golden Hill προς τα βόρεια και το Sherman Heights με το Νότος.

Στην πραγματικότητα, το έργο τέχνης δεν είναι τόσο η ίδια η γέφυρα όσο το κιγκλίδωμα που χωρίζει το πεζοδρόμιο από την κυκλοφορία στη δυτική πλευρά της γέφυρας. Ο καλλιτέχνης Roman de Salvo είχε την ιδέα να δημιουργήσει ένα "τραγούδι σιδηροτροχιά" - ένα carillon, η οποία είναι μια σειρά από χρωματικά κουδούνια που παίζει μια μελωδία όταν χτυπηθεί σε σειρά.

Αν έχετε τρέξει ποτέ ένα ραβδί κατά μήκος ενός φράχτη για πικνίκ ενώ περπατάτε, τότε θα έχετε την ιδέα.

Έτσι, στην ουσία, ο De Salvo δημιούργησε ένα έργο τέχνης που είναι όχι μόνο λειτουργικό αλλά και όμορφο - μια συγχώνευση ασφάλειας και μουσικής με μοναδικό τρόπο - και χρησιμεύει ως συμβολική χειρονομία γεφύρωσης των δύο συνοικιών του Golden Hill και Sherman Υψη.

Το τραγούδι του τραγουδιού ονομάζεται "Carillon καβούρι", και γράφτηκε μόνο για το έργο από τον δάσκαλο μουσικής SDSU Joseph Waters, και παίζει το ίδιο είτε το περπάτημα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Η Κοινοπραξία Κοινοτικής Ανάπτυξης του Golden Hill έλαβε επιχορήγηση ύψους 200.000 δολαρίων από την SANDAG για τις βελτιώσεις ασφάλειας των πεζών και εξασφάλισε επιχορήγηση ύψους 39.000 δολ. Από το πρόγραμμα Arts and Culture του Σαν Ντιέγκο για το τραγούδι. Έτσι, μερικές φορές η δημόσια τέχνη δεν χρειάζεται να είναι μεγαλοπρεπής ή περίεργη για να κάνει μια εντύπωση στο κοινό. Και η μουσική γέφυρα του 25ου δρόμου είναι ένα τέλειο παράδειγμα.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα επιταχύνετε την κατεύθυνση του αυτοκινητόδρομου βασιλιά μέσα ή έξω από το κέντρο της πόλης, ρίξτε μια ματιά στη γέφυρα 25ης οδού και ξέρετε ότι υπάρχει ένα έξυπνο μικρό κόσμημα κρυμμένο στη δομή. Και ίσως θα αφιερώσετε λίγο χρόνο για να τραβήξετε τον αυτοκινητόδρομο και να κάνετε μια βόλτα στη γέφυρα για να τραγουδήσετε το "Carillon Crab".

Το Κρυφό Σαν Ντιέγκο είναι μια σειρά από άρθρα σχετικά με δροσερά και μοναδικά πράγματα που γενικά δεν είναι γνωστά για το Σαν Ντιέγκο.