Χριστουγεννιάτικες Παραδόσεις στη Ρωσία

Τα Χριστούγεννα στη Ρωσία γιορτάζονται ευρέως στις 7 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το ρωσικό Ορθόδοξο ημερολόγιο. Η Πρωτοχρονιά , 1 Ιανουαρίου, προηγείται των ρωσικών Χριστουγέννων και συχνά γιορτάζεται ως πιο σημαντική γιορτή. Δεν είναι ασυνήθιστο για τους Ρώσους να παρατηρούν δύο Χριστουγεννιάτικα και δύο ακόμα Πρωτοχρονιά-τα πρώτα Χριστούγεννα που παρατηρήθηκαν στις 25 Δεκεμβρίου και η δεύτερη Πρωτοχρονιά που παρατηρήθηκε στις 14 Ιανουαρίου. Οποιαδήποτε δημόσια δέντρα, όπως το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, χρησιμεύουν επίσης ως σύμβολο του Νέου Έτους.

Ρωσικές θρησκευτικές παραδόσεις Χριστουγέννων

Κατά τη διάρκεια του μεγάλου μέρους του 20ού αιώνα ως κομμουνιστική, αθεϊστική χώρα, τα Χριστούγεννα δεν ήταν σε θέση να γιορτάσουν δημόσια. Επί του παρόντος, πολλοί Ρώσοι εξακολουθούν να αναγνωρίζονται ως αθεϊστές, οπότε η θρησκευτική τήρηση των Χριστουγέννων είχε ξεφύγει από τη μόδα. Όλο και περισσότερο, από την πτώση του κομμουνισμού, οι Ρώσοι επιστρέφουν στη θρησκεία, κυρίως στην Ρωσική Ορθοδοξία. Ο αριθμός των ανθρώπων που γιορτάζουν τα Χριστούγεννα ως θρησκευτικές διακοπές συνεχίζει να αυξάνεται.

Ορισμένες ορθόδοξες Χριστιανικές Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις μιμούνται αυτές τις παραδόσεις σε άλλα μέρη της Ανατολικής Ευρώπης . Για παράδειγμα, ένα λευκό τραπεζομάντιλο και σανό υπενθυμίζουν στους φίλους της Χριστουγεννιάτικης δεξιάς των Χριστουγέννων. Όπως και στην Πολωνία, ένα γεύμα χωρίς κρέας μπορεί να ετοιμαστεί για την παραμονή των Χριστουγέννων, το οποίο τρώγεται μόνο μετά την εμφάνιση του πρώτου αστέρα στον ουρανό.

Μια Χριστουγεννιάτικη εκκλησιαστική υπηρεσία, η οποία γίνεται το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, παρακολουθείται από μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ακόμα και ο πρόεδρος της Ρωσίας άρχισε να παρευρίσκεται σε αυτές τις επίσημες, όμορφες υπηρεσίες στη Μόσχα.

Χριστούγεννα

Το γεύμα της παραμονής των Χριστουγέννων είναι συνήθως χωρίς κρέας και μπορεί να αποτελείται από δώδεκα πιάτα για να αντιπροσωπεύσουν τους δώδεκα αποστόλους. Το ζωηρό ψωμί, βουτηγμένο σε μέλι και σκόρδο, μοιράζεται όλα τα μέλη της οικογενειακής συγκέντρωσης.

Το Kutya είναι ένα μείγμα δημητριακών και σπόρων παπαρούνας που έχουν υποστεί ζύμωση με μέλι, το οποίο χρησιμεύει ως ένα από τα κύρια πιάτα της γιορτής των Χριστουγέννων. Το μπορς ή η σολιάνκα χορτοφαγικού στυλ, ένα αλμυρό στιφάδο, μπορούν επίσης να σερβιριστούν μαζί με σαλάτες, ξυλάκια, αποξηραμένα φρούτα, πατάτες και φασόλια.

Το γεύμα των Χριστουγέννων μπορεί να περιλαμβάνει μια κύρια πορεία χοιρινού κρέατος, χήνας ή άλλου πιάτου με κρέας και θα συνοδεύεται από ποικιλία πλευρικών πιάτων όπως το ασπιτικό, τις γεμιστές πίτες και τα επιδόρπια σε διάφορες μορφές.

Ο ρωσικός Άγιος Βασίλης

Ο ρωσικός Άγιος Βασίλης ονομάζεται Ded Moroz , ή πατέρας Frost. Συνοδεύεται από την Snegurochka , το κοριτσάκι του χιονιού, φέρνει δώρα στα παιδιά για να τοποθετηθεί κάτω από το δέντρο της Πρωτοχρονιάς. Φέρνει προσωπικό, φορά valenki , ή αισθάνθηκε μπότες, και μεταφέρεται στη Ρωσία σε μια τρόικα , ή ένα όχημα που οδηγείται από τρία άλογα, αντί για ένα έλκηθρο που τραβιέται από ταράνδου.

Ρωσικά Χριστούγεννα

Το Svyatki , το οποίο είναι ρωσικό χριστουγεννιάτικο, ακολουθεί τον εορτασμό των Χριστουγέννων και διαρκεί μέχρι τις 19 Ιανουαρίου, ημέρα των Θεοφανίων. Αυτή η περίοδος δύο εβδομάδων συνδέεται στενά με τις παγανιστικές παραδόσεις της περιπέτειας και της καρόλης.

Δώρα Χριστουγέννων από τη Ρωσία

Αν ψάχνετε για δώρα Χριστουγέννων από τη Ρωσία , εξετάστε δώρα όπως κούκλες φωλιά και ρωσικά κουτιά λάκα.

Αυτά τα δώρα μπορούν να βρεθούν στα ταξίδια σας, αλλά μπορείτε επίσης να αγοράσετε αυτά και άλλα αντικείμενα online.