Το οινοποιείο Del Dotto

Στο Del Dotto, οι οινοποιοί πιστεύουν ότι το βαρέλι είναι σημαντικό και η περιήγησή τους επικεντρώνεται σε αυτό. Προσφέρουν παρόμοιες εμπειρίες σε δύο τοποθεσίες της κοιλάδας Napa.

Η εμπειρία στο Del Dotto

Σε μια περιοδεία Del Dotto, δεν θα δοκιμάσετε γευστικό κρασί που χύνεται από ένα μπουκάλι. Αντ 'αυτού, θα δοκιμάσετε απευθείας από τα βαρέλια. Μπορεί να σταματήσετε να εισπνεύσετε το εκπληκτικό άρωμα ενός άδειου βαρελιού, επίσης. Ο ξεναγός σας θα χρησιμοποιήσει έναν "κλέφτη" κρασιού για να τραβήξει δείγματα από βαρέλια κρασιού για να δοκιμάσετε.

Ανάλογα με τον ξεναγό σας, η περιήγησή σας μπορεί να διαφέρει. Μπορείτε να εξερευνήσετε τον ίδιο ζυμωμένο χυμό σταφυλιών, που είναι ηλικιωμένος σε διαφορετικούς τύπους δρυός, ανακαλύπτοντας τις διαφορές γεύσης που συνεισφέρει το ξύλο. Ή μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικούς οίνους βάσης (ίδιο σταφύλι, διαφορετικό έτος) ηλικίας στο ίδιο είδος ξύλου, αποκαλύπτοντας τη συνεισφορά των σταφυλιών.

Τι είναι εκπληκτικό στα αμπέλια Del Dotto

Η μοναδική εστίαση της Del Dotto στον τρόπο με τον οποίο το βαρέλι επηρεάζει το κρασί που μεγαλώνει σε αυτό είναι μοναδικό. Μπορεί να είναι η πιο ενημερωτική περιοδεία που έχω πάρει ποτέ για την παραγωγή κρασιού , από την άποψη του πώς το ποτήρι κρασί μπροστά μου βγήκε δοκιμάζοντας τον τρόπο που το έκανε.

Τα ιστορικά σπήλαια είναι συναρπαστικά και οικεία . Η γκαλερί κρασιού της Αγίας Ελένης είναι φημισμένη, γεμάτη μαρμάρινα αγάλματα και τα παρόμοια. Και οι δύο είναι διασκεδαστικό να επισκεφθείτε.

Η περιήγηση τελειώνει με τον απόλυτο συνδυασμό ζευγαριών: κρασί με σοκολάτα . Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα κρασιά του λιμανιού. Η τοποθεσία της Αγίας Ελένης σερβίρει ακόμη και μερίδες φρέσκιας ψημένης πίτσας με ορεκτικά.

Del Dotto θα είναι μεγάλη για σας Εάν:

Αν σας αρέσει να μάθετε για τα κρασιά, πώς κατασκευάζονται και πώς η διαδικασία επηρεάζει το προϊόν, το Del Dotto είναι απαραίτητο. Μερικοί από τους φίλους του κρασιού εμφανίζουν τις μύτες τους, όταν μιλάω για το πόσο το βαρέλι επηρεάζει το κρασί που μεγαλώνει σε αυτό, αλλά δεν είναι έτσι. Δοκιμάστε και δείτε τι μπορείτε να μάθετε αντ 'αυτού.

Αν αγαπάτε τη σοκολάτα, θα απολαύσετε επίσης το ζευγάρι κρασιού και σοκολάτας, κάτι που δεν είναι εύκολο να το κάνετε καλά.

Τα κρασιά στο Del Dotto

Η Del Dotto παράγει κρασί από το λιμάνι, καθώς και το Chardonnay, το Sauvignon Blanc, το Pinot Noir, το Syrah, το Cabernet Sauvignon, το Cabernet Franc, το Merlot και το Sangiovese.

Το περιοδικό Wine Spectator παρείχε στους 93 βαθμούς του Cabernet 93 πόντους της Del Dotto και το Cabernet Franc έφτασε 92 βαθμούς. Το 2014 ο Robert Parker βαθμολόγησε το 2012 τους Del Dotto Mountain Cabernet Sauvignon και το Del Dotto το θηρίο Cabernet Sauvignon στους 98-100 βαθμούς .

Τι άλλοι σκέφτονται για την Del Dotto

Οι σε απευθείας σύνδεση αναθεωρητές δίνουν στην τοποθεσία της Αγίας Ελένης Del Dotto υψηλές βαθμολογίες, συχνά μιλώντας για το πώς το κτίριο και για την δοκιμή βαρελιών στις σπηλιές. Άλλοι αποθαρρύνονται από το περιβάλλον, λέγοντας ότι σκέφτηκαν ότι ήταν στο Λας Βέγκας.

Η θέση Napa είναι επίσης καλά βαθμολογημένη, με πολλά σχόλια σχετικά με τις σπηλιές με κεριά.

Και οι δύο θέσεις παίρνουν 4 αστέρια από τα 5 στο Yelp.

Ελέγξτε τις κριτικές της τοποθεσίας St. Helena στο Yelp. Κριτικές για τη θέση Napa είναι επίσης διαθέσιμες στο Yelp.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε

Η γευσιγνωσία περιοδεία και βαρέλι είναι μόνο με ραντεβού.

Οι δύο τοποθεσίες του Del Dotto έχουν πολύ διαφορετική ατμόσφαιρα.

Οι ιστορικές σπηλιές, χέρι που σκάφησαν το 1885, βρίσκονται στο ιστορικό κτίριο του Hedgeside Distillery, λίγο έξω από την πόλη της Νάπα. Έχουν μια ζεστή, γήινη αίσθηση.

Η τοποθεσία της Αγίας Ελένης φέρνει στο νου ένα ενετικό παλάτι όπου ακόμη και τα δάπεδα είναι στρωμένα με μάρμαρο. Οι σπηλιές τους είναι μεγαλύτερες, με περισσότερες ομάδες περιοδεία σε τους ταυτόχρονα. Προτιμώ την απλότητα των ιστορικών σπηλαίων.

Δεν θα δείτε τη μηχανή θραύσης, τις δεξαμενές ζύμωσης ή την περιοχή εμφιάλωσης σε αυτή την περιοδεία.

Μια λέξη προειδοποίησης: Θα δοκιμάσετε πολλά κρασιά σε αυτή την περιοδεία, και κάθε ρίψη είναι γενναιόδωρη. Είναι εύκολο να πάρεις μεθυσμένος, περισσότερο από ότι σε άλλα οινοποιεία. Για να κρατήσετε τον εαυτό σας ασφαλές στη μονάδα δίσκου, πάρτε έναν καθορισμένο οδηγό, μισθώστε κάποιον για να σας πάει εδώ ή για να φτάσετε με ένα γεμάτο στομάχι, πάρτε μια μικρή γουλιά από κάθε κρασί και κραυγή, ρίχνοντας τα υπόλοιπα.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι τα κρασιά που θα δοκιμάσετε είναι ακόμα ανώριμα και όχι τα εκλεπτυσμένα, πλήρως έτοιμα για κατανάλωση κρασιά που μπορείτε να δοκιμάσετε σε άλλες τοποθεσίες. Μην αφήνετε να σας αποτρέψει από τη μετάβαση - η εμπειρία είναι όλα μέρος της μάθησης για να εκτιμήσουν το κρασί και να το απολαύσετε.

Τα βασικά

Τα οινοποιήσιμα σταφύλια της Del Dotto αναπτύσσονται σε πολλές αμπελουργικές περιοχές και έχουν μια ευρύτερη ποικιλία ποικιλιών κρασιού από ό, τι κάποια άλλα οινοποιεία.

Παράγουν 400 έως 500 περιπτώσεις ανά έτος.

Μετάβαση στην Αμπελώνα Del Dotto

Del Dotto Οίνος Γκαλερί
1055 Atlas Peak Road, Νάπα
1445 Οδός Αγίας Ελένης, Αγία Ελένη
Ιστοσελίδα της συλλογής Del Dotto Wine Gallery

Ιστορικά σπήλαια στην πόλη Νάπα:

Γκαλερί Κρασιού στην Αγία Ελένη:

Όπως συνηθίζεται στην ταξιδιωτική βιομηχανία, ο συγγραφέας έλαβε δωρεάν περιήγηση με σκοπό την ανασκόπηση των αμπελώνων Del Dotto. Αν και δεν έχει επηρεάσει αυτήν την αναθεώρηση, πιστεύει στην πλήρη αποκάλυψη όλων των πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων.