Βρείτε αζήτητο ακίνητο στην Οκλαχόμα

Το Γραφείο Ταμίας του Κρατικού Γραφείου της Οκλαχόμα διατηρεί μια βάση δεδομένων με περιουσιακά στοιχεία χωρίς αξίωση με πάνω από 350.000 ονόματα σε αυτό και ένας από αυτούς μπορεί να είναι δικός σας. Είτε έχετε οικογένεια στην πολιτεία είτε έχετε μετακινηθεί λίγες φορές, υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η ιδιοκτησία δεν αξιώνεται στην Οκλαχόμα.

Εάν πρόσφατα μετακινήσατε κάπου στην Οκλαχόμα ή είχατε κάποια αλλαγή της διεύθυνσης, είναι πιθανό ότι μια επιχείρηση σας χρωστάει χρήματα, αλλά δεν θα μπορούσε να σας εντοπίσει.

Το 2018, περισσότερα από 260 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και τιμαλφή αναμένουν να διεκδικηθούν από τους νόμιμους ιδιοκτήτες ή κληρονόμους.

Παρόλο που τα γήπεδα και τα κτίρια δεν αποτελούν μέρος της Βάσης Δεδομένων Απαίτησης Απαίτησης, μπορείτε να αναζητήσετε τα αρχεία για επιταγές φορολογικών εκπτώσεων που δεν έχουν εξαργυρωθεί ποτέ, τα περιεχόμενα του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου, τα αποθέματα και τα ομόλογα, τα δικαιώματα, τις χρηματικές καταθέσεις, παραγγελίες.

Πώς να διεκδικήσετε ιδιοκτησία στην Οκλαχόμα

Εάν είστε ή είστε κάτοικος της Οκλαχόμα - ή έχετε προγόνους από το κράτος - μπορείτε να ελέγξετε την Ακαδημαϊκή Βάση Δεδομένων του Δημοτικού Ταμείου της Οκλαχόμα χρησιμοποιώντας το νομικό σας όνομα και την πόλη διαμονής σας. Η αναζήτηση στη βάση δεδομένων είναι δωρεάν και αν η αναζήτηση αποφέρει αποτελέσματα για το όνομά σας, μπορείτε να διεκδικήσετε την ιδιοκτησία σας χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρονική φόρμα.

Μόλις βρείτε το όνομά σας στο μητρώο μη ζητηθέντων περιουσιακών στοιχείων, απλά κάντε κλικ στο όνομά σας και θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα που θα περιγράφει λεπτομερώς την ιδιοκτησία που πρέπει να διεκδικήσετε.

Θα πρέπει να εισαγάγετε προσωπικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης, του αριθμού τηλεφώνου και του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης, και να περιμένετε μια απάντηση από το Γραφείο του Ταμείου του Κράτους.

Όπως και οι περισσότερες διαδικασίες στις κρατικές κυβερνήσεις, η απόκτηση της αξίωσής σας μέσω του Γραφείου του Ταμία θα διαρκέσει τουλάχιστον τέσσερις έως έξι εβδομάδες για να ολοκληρωθεί.

Ωστόσο, δεν υπάρχει χρονικό όριο για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο πρέπει να διεκδικήσετε την ακίνητη ιδιοκτησία σας - το κράτος έχει νομική υποχρέωση να το κρατήσει μέχρι να διεκδικηθεί.

Αποφύγετε απάτες και μην πληρώνετε για αναζητήσεις

Τα περισσότερα κράτη στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μια βάση δεδομένων όπως η Οκλαχόμα, η οποία διευθύνεται από το Υπουργείο Ταμίας του κράτους, και όλα αυτά είναι δωρεάν για χρήση. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί διαδικτυακοί τόποι διαθέσιμοι στο διαδίκτυο, οι οποίοι προσπαθούν να χρεώνουν στους ανθρώπους μια μηνιαία αμοιβή για αναζήτηση και σάρωση ανά κράτος για μη ζητηθέντα περιουσιακά στοιχεία.

Παρόλο που αυτοί οι ιστότοποι μπορεί να αποφέρουν αποτελέσματα και να σας κατευθύνουν προς μη αξιώσιμη ιδιοκτησία στη βάση δεδομένων, θα πρέπει να υποβάλλετε ακόμη μια αξίωση για την ιδιοκτησία σας μέσω του επίσημου ιστότοπου της πολιτείας. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε χάσει χρήματα για μια εταιρεία να κάνει κάτι που θα πρέπει να κάνετε ούτως ή άλλως: αναζητήστε το όνομά σας και την πόλη στη βάση δεδομένων και συμπληρώστε μια ηλεκτρονική αίτηση αξίωσης.

Υπάρχουν και άλλες απατεώνες γύρω από τα ανεπιθύμητα κεφάλαια και την ιδιοκτησία, επομένως, ως γενικός κανόνας, δεν πρέπει να εμπιστεύεστε κάποιον ιστότοπο που δεν περιλαμβάνει ".gov" στη διεύθυνση URL. Επιπλέον, δεν πρέπει ποτέ να δώσετε προσωπικές πληροφορίες, όπως τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης ή τον αριθμό τραπεζικού σας λογαριασμού, εάν δεν μπορείτε να επαληθεύσετε τη νομιμότητα της εταιρείας που χρησιμοποιείτε.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τις απάτες σχετικά με την ακίνητη περιουσία σας είναι να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρονικά τον ιστότοπο του Κρατικού Ταμίας του κράτους σας διαμονής.

Ενώ άλλοι ιστότοποι μπορεί να είναι βολικό το σύνολο των μη ζητηθεισών περιουσιακών στοιχείων από πολλές πολιτείες, δεν αξίζει τον κίνδυνο να κλέψουν την ταυτότητά σας ηλεκτρονικά - ειδικά όταν η περιουσία που αξιώνουν οι περισσότεροι δεν αξίζει λιγότερο από $ 100.