Μια λίστα με ιστορικά μαύρα κολέγια και πανεπιστήμια του Maryland

Η Μέριλαντ έχει μερικές από τις παλαιότερες HBCU της χώρας

Τα περισσότερα ιστορικά μαύρα κολέγια και πανεπιστήμια του Μαριάντ ξεκίνησαν τον 19ο αιώνα ως σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή διδακτικά κολέγια. Σήμερα, είναι σεβαστά πανεπιστήμια με ευρύ φάσμα προγραμμάτων και πτυχίων.

Τα σχολεία εξελίχθηκαν από τις πρωτοβουλίες μετά τον εμφύλιο πόλεμο για την παροχή εκπαιδευτικών πόρων για τους Αφροαμερικανούς, με τη βοήθεια της κοινωνίας βοήθειας του Freedmen.

HBCUs στο Μέριλαντ

Αυτά τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα εκπαιδεύσουν τους Αφρο-Αμερικανούς άνδρες και γυναίκες να γίνουν καθηγητές, γιατροί, ιεροκήρυκες και ειδικευμένοι επαγγελματίες.

Όλα τα HBCUs στο Maryland ανήκουν στο Ταμείο Thurgood Marshall College, το οποίο ιδρύθηκε το 1987 και ονομάστηκε για την καθυστερημένη δικαιοσύνη του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Bowie State University

Αν και το σχολείο άρχισε το 1864 σε μια εκκλησία του Βαλτιμόρη, το 1914 μεταφέρθηκε σε μια οδό 187 στρεμμάτων στην κομητεία του Πρίγκιπα Γεωργίου. Πρώτα προσφέρεται τέσσερα χρόνια βαθμούς διδασκαλίας το 1935. Είναι το παλαιότερο HCBU του Maryland και ένα από τα δέκα παλαιότερα της χώρας.

Από τότε, αυτό το δημόσιο πανεπιστήμιο έχει γίνει ένα διαφορετικό ίδρυμα που προσφέρει απολυτήρια, μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα στα σχολεία επιχειρήσεων, την εκπαίδευση, τις τέχνες και τις επιστήμες και τις επαγγελματικές σπουδές.

Οι απόφοιτοι της περιλαμβάνουν την αστροναύτη Christa McAuliffe, τον τραγουδιστή Toni Braxton και τον παίκτη NFL Issac Redman.

Coppin State College

Ιδρύθηκε το 1900 στο τότε αποκαλούμενο Colored High School, το σχολείο προσέφερε ένα μονοετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους καθηγητές δημοτικών σχολείων. Μέχρι το 1938, το πρόγραμμα διδασκαλίας επεκτάθηκε σε τέσσερα χρόνια, και το σχολείο άρχισε να χορηγεί πτυχίο από πτυχία επιστήμης.

Το 1963, ο Coppin κινήθηκε πέρα ​​από τη χορήγηση μόνο διπλωμάτων διδασκαλίας, και το 1967 το όνομα άλλαξε επίσημα από το Coppin Teachers College.

Σήμερα οι σπουδαστές κερδίζουν προπτυχιακά διπλώματα σε 24 μεγάλες και μεταπτυχιακές σπουδές σε εννέα θέματα στα σχολεία των τεχνών και των επιστημών, της εκπαίδευσης και της νοσηλευτικής.

Οι αποφοίτοι του Coppin περιλαμβάνουν τον Bishop L.

Robinson, ο πρώτος αφροαμερικανός επίτροπος της πόλης της Βαλτιμόρης, και ο παίκτης NBA Larry Stewart.

Morgan State University

Αρχίζοντας ως ιδιωτικό κολέγιο της Βίβλου το 1867, ο Morgan επεκτάθηκε για να γίνει σχολείο διδασκαλίας, απονέμοντας το πρώτο του απολυτήριο το 1895. Η Morgan παρέμεινε ιδιωτικός φορέας μέχρι το 1939 όταν το κράτος αγόρασε το σχολείο σε απάντηση σε μια μελέτη που διαπίστωσε ότι η Maryland έπρεπε να παράσχει περισσότερες ευκαιρίες για τους μαύρους πολίτες της. Δεν είναι μέρος του Πανεπιστημιακού Συστήματος του Maryland, διατηρώντας το δικό του διοικητικό συμβούλιο αντιπροσώπων.

Το Morgan State ονομάστηκε για τον Rev. Lyttleton Morgan, ο οποίος δωρίζει γη για το κολέγιο και υπηρέτησε ως ο πρώτος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του σχολείου.

Προσφέροντας προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς τίτλους καθώς και διάφορα προγράμματα διδακτορικών σπουδών, το πρόγραμμα σπουδών του Morgan State προσελκύει σπουδαστές από όλη τη χώρα. Περίπου το 35% των φοιτητών της προέρχονται από το εξωτερικό του Maryland.

Οι απόφοιτοι του Morgan State περιλαμβάνουν τους New York Times William C. Rhoden και τον τηλεοπτικό παραγωγό David E. Talbert.

Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, Ανατολική ακτή

Ιδρύθηκε το 1886 ως Ακαδημία Συνέλευσης του Delaware, το ίδρυμα έχει πολλές αλλαγές επωνυμίας και όργανα διοίκησης. Ήταν Maryland State College από το 1948 έως το 1970.

Τώρα είναι μία από τις 13 πανεπιστημιουπόλεις του Πανεπιστημιακού Συστήματος του Maryland.

Το σχολείο προσφέρει πτυχία Bachelor σε περισσότερες από δύο δεκάδες μεγάλες εταιρείες, καθώς και μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σε θέματα όπως οι εκβολές των θαλασσών και οι περιβαλλοντικές επιστήμες, η τοξικολογία και η επιστήμη των τροφίμων.