Ρωσική ονομασία Ημέρα Παράδοση

Όνομα Ημέρα ή Ημέρα Άγγελος στη Ρωσία

Οι ρωσικές ονομασίες είναι μια ενδιαφέρουσα παράδοση με χριστιανική προέλευση και μέρος της ρωσικής κουλτούρας . Όταν ένα ρωσικό πρόσωπο ονομάζεται μετά από έναν άγιο, αυτός ή αυτή έχει την ευκαιρία να γιορτάσει την ημέρα που διορίζεται για τον άγιο εκτός από τα γενέθλια. Η ημέρα του ονόματος ονομάζεται επίσης "ημέρα αγγέλου".

Αλλαγή της παράδοσης

Η παρατήρηση αυτής της παράδοσης έχει αλλάξει καθόλη τη διάρκεια των αιώνων. Πριν από τον 20ό αιώνα, η ημέρα του ονόματος ήταν μια σημαντική ημέρα - ακόμα πιο σημαντική από τα γενέθλια - καθώς οι Ρώσοι ένιωθαν ισχυρή σύνδεση με την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ωστόσο, όταν η θρησκευτική τήρηση έπαψε να ευνοεί κατά τη σοβιετική εποχή, η παράδοση της ονομασίας ημέρας έγινε λιγότερο σημαντική. Σήμερα, επειδή κάθε άτομο δεν ονομάζεται μετά από έναν άγιο και επειδή διαφορετικοί άγιοι με το ίδιο όνομα μπορούν να γιορτάσουν όλο το χρόνο, οι ονομαστικές μέρες δεν γιορτάζονται συνεχώς.

Λόγω του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για την εκκλησία, η ονομασία των παιδιών μετά τους αγίους και ο εορτασμός της ημέρας του ονόματος γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς στη Ρωσία. Λόγω της θρησκευτικής σημασίας της ημέρας της ονομασίας, η ετήσια γιορτή μπορεί να περιλαμβάνει συμμετοχή σε υπηρεσία εκκλησίας. Ο εορτασμός μπορεί να είναι μια απλή οικογενειακή συγκέντρωση ή, στην περίπτωση ενός παιδιού, μερικοί συνομηλίκοι μπορούν να προσκληθούν σε ένα πάρτι. Σε πολλές περιπτώσεις, η παρατήρηση της ημέρας του ονόματος εξαρτάται από την οικογενειακή παράδοση, το επίπεδο σπουδαιότητας της θρησκείας για την οικογένεια, τους κοινοτικούς κανόνες και άλλους παράγοντες.

Πολλοί Ρώσοι δεν τηρούν την παράδοση του ονόματος.

Σε περίπτωση που παρατηρηθεί η παράδοση της ονομαστικής ημέρας, ο εορταστής μπορεί να πάρει την ημέρα του ονόματος του αγίου πλησιέστερα στα γενέθλιά της. Μικρά δώρα συγχαρητηρίων, όπως λουλούδια ή σοκολάτες, δίνονται με αυτή την ευκαιρία.

Γιορτές της Ημέρας του Βασιλικού Ονόματος

Οι Ρώσοι Τσάροι και αυτοκράτορες παρακολούθησαν τις μέρες τους με ένα μεγάλο δρόμο.

Για παράδειγμα, η ημέρα του ονόματος της Alexandra Fyodorovna γιόρτασε με ένα γεύμα που περιλάμβανε τέσσερα είδη κρασιού και πλούσια κυρίως μαθήματα, όπως φιλέτο παπαγάλων και κοτόπουλων προβάτου. Το γεύμα συνοδεύτηκε από πλούσιο χώρο και προηγείται η συναυλία χορού και η Θεία Λειτουργία.

Όνομα ημερολογίων ημέρας

Μπορούν να αγοραστούν ημερολόγια που απαριθμούν όλες τις ημέρες του ονόματος για τους αγίους. Αυτά τα ημερολόγια εμφανίζουν τα ονόματα των αγίων που σχετίζονται με συγκεκριμένες ημερομηνίες στο ημερολόγιο. Για παράδειγμα, κάποιος που ονομάζεται Anastasia μπορεί να γιορτάσει την ημέρα της ονομασίας της στις 11 Νοεμβρίου, ενώ κάποιος με το όνομα Αλέξανδρος μπορεί να γιορτάσει την ημέρα του ονόματός του στις 19 Νοεμβρίου. Επειδή περισσότεροι από ένας άγιοι μπορούν να μοιράζονται την ίδια μέρα, πολλαπλές ημέρες μπορεί να σημειώνονται με το ίδιο όνομα. Για παράδειγμα, μια άλλη Αγία Αναστασία θυμάται στις 4 Ιανουαρίου. Η ημέρα της γιορτής εξαρτάται από τον άγιο που ο άνθρωπος ονομάστηκε.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο άνθρωπος ονομάζεται για τον άγιο του οποίου η ημέρα γιορτάζεται την ημέρα της γέννησής του, καθιστώντας την ημέρα του ονόματος και τα γενέθλια την ίδια μέρα.

Η παράδοση της ονομαστικής ημέρας μπορεί να διαβαστεί στη ρωσική λογοτεχνία, για παράδειγμα, στον Ευγένιο Ονγίν από τον Πούσκιν ή τις Τρεις Αδελφές από τον Τσόχοφ.

Ονομασία Ημέρα Παράδοση σε άλλες χώρες

Άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης υποστηρίζουν αυτή την παράδοση σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, όπως η Σλοβενία, η Σλοβακία, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Ουγγαρία, η Λετονία, η Πολωνία, η Δημοκρατία της Μακεδονίας, η Ρουμανία και η Ουκρανία. η παράδοση της ονομαστικής ημέρας έχει ξεθωριάσει τη σημασία και τα γενέθλια του ατόμου που θεωρείται ως η κύρια μέρα για να γιορτάσουμε.

Σε χώρες όπως η Ουγγαρία, ωστόσο, οι ονομαστικές ημέρες μπορεί να συνεχίσουν να είναι τόσο σημαντικές όσο και τα γενέθλια.