Ένας οδηγός για το ταξίδι στο Καναδά

Τα πιο ρομαντικά ξενοδοχεία του Καναδά | 10 περίεργα θαυμάσια μέρη για να μείνετε στον Καναδά 25 Μεγάλα πράγματα για να δείτε και να κάνετε στον Καναδά

Το ταξίδι με το τρένο είναι ένας άνετος, βολικός και σχετικά προσιτός τρόπος να ταξιδέψετε στον Καναδά, παρόλο που οι επισκέπτες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το καναδικό σιδηροδρομικό σύστημα δεν έχει καμία απόσταση από την εμβέλεια, την κανονικότητα ή τη γενική ευκολία - για παράδειγμα - της ευρωπαϊκής σιδηροδρομικής υπηρεσίας. Επιπλέον, το ταξίδι με τρένα τείνει να είναι σχετικά ακριβό στον Καναδά, αν και αυτό αλλάζει σε μερικούς από τους σημαντικότερους διαδρόμους.

Η VIA Rail είναι ο μόνος σημαντικός φορέας εκμετάλλευσης σιδηροδρόμων στον Καναδά. Διαπερνά τον Καναδά από το πιο ανατολικό σημείο στο Χάλιφαξ, στη Νέα Σκωτία, στο Βανκούβερ , π.Χ. στα δυτικά. Το μεγαλύτερο μέρος ταξιδεύει στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου ο πληθυσμός είναι ο πιο συγκεντρωμένος, με περιστασιακές εξορμήσεις βορειότερα. Η πιο πολυσύχναστη σιδηροδρομική διαδρομή VIA είναι ο διάδρομος Quebec - Windsor, ο οποίος περιλαμβάνει το Μόντρεαλ και το Τορόντο .

Η VIA δεν λειτουργεί σε κανένα από τα τρία εδάφη του Καναδά ή στις περιοχές του Ατλαντικού του νησιού Prince Edward ή Newfoundland και Labrador.

Το VIA Rail έχει οικονομία και τμήματα VIA 1 ή business class. Τα αυτοκίνητα με εσοχή είναι διαθέσιμα στις μεγάλες διαδρομές. Η φήμη της VIA στους επιβάτες είναι μέση. Οι συχνότερες καταγγελίες είναι ότι τα τρένα καθυστερούν ή πρέπει να κάνουν μεγάλες στάσεις (συχνά περιμένουν να περάσουν τα τρένα εμπορευματικών αμαξοστοιχιών με προτεραιότητα). Το WiFi είναι διαθέσιμο αλλά ιστορικά ασταμάτητο.

Οι περισσότερες μητροπολιτικές περιοχές του Καναδά, όπως το Βανκούβερ, το Τορόντο και το Μόντρεαλ , έχουν επίσης δρομολόγια τρένων που μεταφέρουν επιβάτες από μεγάλες πόλεις σε μικρότερες απομακρυσμένες πόλεις μία ή δύο ώρες μακριά.

Εκτός από τα τρένα VIA Rail και τοπικά τρένα, οι φορείς εκμετάλλευσης των τρένων στον Καναδά περιλαμβάνουν εκείνους των ιστορικών σιδηροδρομικών οχημάτων, τα τρένα καινοτομίας και τα ειδικά γραφικά τρένα, όπως ο Rocky Mountaineer στη δυτική ακτή.