Ταξιδεύοντας με το Ferry Αυτοκινήτου - Τι πρέπει να ξέρετε

Συμβουλές Ταξιδιού Πλοίων Αυτοκινήτου

Αυτοκίνητα οχηματαγωγών οχημάτων και επιβατών σε πλωτές οδούς. Ορισμένα ταξίδια ακτοπλοϊκών μεταφορών διαρκούν μόνο λίγα λεπτά επειδή ταξιδεύετε σε ένα μικρό σώμα νερού. Άλλοι είναι μεγαλύτεροι - οκτώ έως 14 ώρες ή περισσότερο - επειδή το οχηματαγωγό σας μεταφέρει από μια μάζα γης σε μια άλλη. Εάν επισκέπτεστε τα νησιά της Πολιτείας της Ουάσινγκτον , τα ελληνικά νησιά , τα νησιά του Τορόντο ή τα νησιά και τις παραλίες κοντά στη Νέα Υόρκη , το ταξίδι με πορθμείο μπορεί να είναι στο μέλλον σας.

Προετοιμασία για το ταξίδι σας με πλοίο

Σχεδόν όλες οι ακτοπλοϊκές γραμμές ταξιδεύουν με επιβάτες, αλλά αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια μιας πολυάσχολης περιόδου, θα πρέπει να μελετήσετε το χώρο σας στο πορθμείο. Μπορείτε συνήθως να το κάνετε αυτό τηλεφωνικά ή online. Ορισμένες γραμμές ακτοπλοϊκών εισιτηρίων προσθέτουν πρόσθετα καυσίμων στην κράτησή σας. ρωτήστε για αυτό, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς τι πληρώνετε. Πολλές γραμμές πορθμείων χρεώνουν επιπλέον για RVs. Εάν κάνετε κράτηση μέσω διαδικτύου, εκτυπώστε ένα αντίγραφο της απόδειξής σας πληρωμής και μεταφέρετε μαζί σας στο τερματικό σταθμό. Ζητήστε έναν αριθμό επιβεβαίωσης εάν κάνετε κράτηση τηλεφωνικά.

Η προσβασιμότητα μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα σε ορισμένα πλοία. Κλήστε μπροστά για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να φτάσετε από το κατάστρωμα του οχήματος στο κατάστρωμα επιβατών με το ασανσέρ. Ρωτήστε για προσβάσιμα καθίσματα και, αν χρειαστεί, καμπίνες.

Ορισμένες γραμμές ακτοπλοϊκών μεταφορών απαιτούν τα κατοικίδια ζώα να παραμένουν σε οχήματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ενώ άλλα επιτρέπουν στα εξωτερικά καταστρώματα. Εάν φέρνετε ένα κατοικίδιο ζώο κατά μήκος, σχεδιάστε μπροστά για τη διατροφή, την άσκηση και άλλες ανάγκες κατοικίδιων ζώων.

Εάν ταξιδεύετε με οχηματαγωγό ολονυκτί, εξετάστε το ενδεχόμενο να κάνετε κράτηση για καμπίνα δύο ή τεσσάρων ατόμων. Θα πάρετε περισσότερο ύπνο και θα είστε σε θέση να ντους ή να πλύνετε πριν από τις αποβάθρες πορθμείων. Άλλες εναλλακτικές επιλογές ύπνου περιλαμβάνουν γενικές θέσεις (παρόμοιες με καθίσματα αεροπλάνων) ή σκάλισμα σε κοιτώνα. Ενώ αυτές οι επιλογές είναι λιγότερο δαπανηρές, μπορεί επίσης να είναι πιο θορυβώδεις, ιδιαίτερα κατά τις πολυάσχολες περιόδους ταξιδιού.

Θα απολαύσετε περισσότερο την εμπειρία των πορθμείων σας, αν ντυθείτε κατάλληλα. Φορέστε άνετα παπούτσια με κλειστά δάκτυλα, ώστε να μπορείτε εύκολα να ανεβείτε πάνω και κάτω στις σκάλες (σκάλες), ακόμη και αν τα βήματα είναι βρεγμένα. Οι φούστες, ιδιαίτερα οι κοντές φούστες, μπορούν να ανατιναχθούν στο κατάστρωμα. Μακριά παντελόνια ή capris είναι μια καλύτερη επιλογή αν σκοπεύετε να παρακολουθήσετε τα κύματα ή να κάνετε φωτογραφίες. Φέρτε ένα φωτεινό σακάκι για να φορέσετε έξω. Εάν έχετε μακριά μαλλιά και σχεδιάζετε να βγείτε στο κατάστρωμα, φέρετε μια αλογοουρά ή ένα κλιπ για τα μαλλιά έτσι ώστε τα μαλλιά σας να μην μπερδευτούν.

Αν νομίζετε ότι μπορεί να υποφέρετε από ασθένεια κίνησης, λάβετε προληπτικά μέτρα. Φέρτε μαζί σας τα χάπια για την αντιμετώπιση της ασθένειας. Τα χάπια κίνησης κατά κανόνα χρειάζονται πάνω από μία ώρα για να εργαστούν, οπότε θα πρέπει να τα πάρετε ενώ περιμένετε να επιβιβαστείτε.

Τα περισσότερα νερά του πλοίου δεν είναι ασφαλή για κατανάλωση. Φέρτε ένα μπουκάλι νερό για να μπορείτε να παίρνετε φάρμακα, να βουρτσίζετε τα δόντια σας και να παραμένετε ενυδατωμένα.

Συσκευάστε μερικά τρόφιμα ή σχεδιάστε να αγοράσετε σνακ στο σκάφος. Ορισμένα δρομολόγια ολονύκτιων δεν ανοίγουν τα σνακ μπαρ μέχρι το πρωινό.

Τι να περιμένετε στο τερματικό σταθμό των φέρι

Καθώς φτάνετε στο τερματικό πορθμείων, θα χρειαστεί είτε να πληρώσετε για το ταξίδι σας είτε να δείτε μια απόδειξη για μια προπληρωμένη κράτηση. Το προσωπικό της γραμμής πλοίων θα σας οδηγήσει σε μια αριθμημένη λωρίδα, όπου θα σταθμεύσετε το όχημά σας μέχρι την επιβίβαση.

Ρωτήστε για τους χρόνους επιβίβασης για να ξέρετε πότε θα χρειαστεί να οδηγήσετε το αυτοκίνητό σας στο πλοίο. Στα περισσότερα τερματικά, μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας λίγο πριν από το χρόνο επιβίβασης και να περιμένετε μέσα στο κτίριο του τερματικού σταθμού, το οποίο πιθανώς θα έχει ένα μετρητή πληροφοριών, τουαλέτες και ένα σνακ μπαρ.

Όταν έρθει η ώρα να επιβιβαστείτε, μπείτε στο όχημά σας. Το προσωπικό του τερματικού σταθμού θα σας κατευθύνει στο κατάλληλο κατάστρωμα και λωρίδα στο πλοίο. Θα σας ζητήσουν να σταθμεύσετε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο αυτοκίνητο μπροστά σας. Εάν οδηγείτε μια μοτοσικλέτα ή οδηγείτε ένα υπερμεγέθη όχημα, οι υπάλληλοι της γραμμής πορθμείων μπορούν να τις συνδέουν, ιδίως σε διασταυρώσεις μακρινών αποστάσεων.

Καθώς βγαίνετε από το όχημά σας, σκεφτείτε προσεκτικά τι θέλετε να πάρετε μαζί σας στα καταστρώματα των επιβατών. Μόλις το πλοίο ξεκινήσει, δεν θα σας επιτραπεί στο κατάστρωμα στάθμευσης.

Μπορεί να επιθυμείτε να φέρετε μαζί σας τα παρακάτω στοιχεία:

Διανυκτέρευση Συμβουλές Ταξιδιού

Μην πηγαίνετε στον ύπνο μέχρι να παρακολουθήσετε την επίδειξη ασφάλειας ή το βίντεο.

Οι ανακοινώσεις πλοίων μπορεί να είναι δύσκολο να ακουστούν σε ιδιωτικές καμπίνες. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε οποιαδήποτε χτυπήματα, κουδούνια ή άλλα σήματα, και φέρτε το δικό σας ξυπνητήρι ταξιδιού.

Αφήστε αρκετό χρόνο το πρωί για πλύσιμο, συσκευασία και αποβίβαση στο κατάστρωμα οχημάτων.

Όταν βρίσκεστε στο κατάστρωμα του οχήματος, περιμένετε να ξεκινήσετε το αυτοκίνητό σας μέχρι να έρθει η ώρα να τραβήξετε προς τα εμπρός και να βγείτε από το πλοίο.