Σχεδιάστε το οδικό ταξίδι Stargazing

Υπάρχουν λίγες δραστηριότητες που σας δίνουν μια τέτοια δραματική προοπτική στη θέση μας σε αυτό το σύμπαν, όπως το πρωί, και με τον κατάλληλο εξοπλισμό και συνθήκες μπορείτε επίσης να δείτε μερικά από τα πιο όμορφα αξιοθέατα που προσφέρει ο γαλαξίας. Υπάρχουν πολλά σημεία στις Ηνωμένες Πολιτείες που προσφέρουν φανταστικές συνθήκες stargazing και επιλέγοντας να συσκευάσετε το τηλεσκόπιο και τον εξοπλισμό σας στο αυτοκίνητο και να κάνετε ένα οδικό ταξίδι μπορεί να αποδειχθεί μια πραγματικά υπέροχη εμπειρία.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας με αστερίες, και εδώ θα βρείτε μερικές από τις πτυχές που πρέπει να λάβετε υπόψη καθώς προγραμματίζετε το ταξίδι σας.

Επιλέγοντας τον προορισμό σας Stargazing

Εάν δεν ανησυχείτε πολύ για την απόσταση που θα πρέπει να ταξιδέψετε, υπάρχουν κάποιες εκπληκτικές θέσεις γύρω από τις Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν συνθήκες ιδανικές για την αστεροειδής. Τα εθνικά πάρκα είναι συχνά μεγάλες επιλογές, καθώς θα βρίσκονται σε λογική απόσταση από τις πόλεις και μεταξύ αυτών των επιλογών είναι το Εθνικό Πάρκο Acadia στο Maine, το Εθνικό Πάρκο Joshua Tree στην Καλιφόρνια και το Εθνικό Πάρκο Denali και το Preserve στην Αλάσκα . Για όσους δεν θέλουν να πάνε τόσο μακριά όπως αυτές οι τοποθεσίες, θα διαπιστώσετε επίσης ότι το Clayton Lake State Park, περίπου δεκαπέντε μίλια από το Clayton, και το Εθνικό Μνημείο Cedar Breaks, περίπου 23 μίλια από την Cedar City, είναι τόσο πιο κοντά στον πολιτισμό, έχοντας εξαιρετικές συνθήκες αστεριών.

Τι να ψάξει σε ένα καλό σημείο Stargazing

Μόλις φτάσετε στον επιθυμητό προορισμό σας, επιλέξτε ένα σημείο όπου μπορείτε να ρυθμίσετε το τηλεσκόπιο σας έτοιμο να απολαύσετε τα αστέρια είναι πολύ σημαντικό. Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι μπορείτε να είστε εκεί για κάποιο διάστημα απολαμβάνοντας τα αστέρια, οπότε προσπαθήστε να βρείτε μια θέση όπου θα είστε σε θέση να κάνετε τον εαυτό σας άνετο, ενώ μια τοποθεσία με κάποια δέντρα στην περιοχή γύρω από το site μπορεί να βοηθήσει για να μειώσετε τον άνεμο που θα σαρώσει στο σημείο σας.

Στην ιδανική περίπτωση, η φωτορύπανση θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη, οπότε μια τοποθεσία μακριά από κάμπινγκ ή κατασκήνωση που μπορεί να βρίσκεται στην περιοχή θα είναι επίσης μια καλή απόφαση.

Κάμπινγκ ή Τοπική Διαμονή;

Υπάρχουν πόντους συν και μείον και στις δύο επιλογές εδώ, και σίγουρα, αν παραμείνετε έξω για μεγάλο μέρος της νύχτας τότε έχοντας ένα ζεστό δωμάτιο, το κρεβάτι και το ντους για να πάτε στο σπίτι μπορεί να είναι μια θαυμάσια πολυτέλεια. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, η stargazing μπορεί να οδηγήσει σε ασυνήθιστους ρυθμούς ύπνου, και οι χρόνοι αναχώρησης σε πολλά ξενοδοχεία, εκτός και αν χρησιμοποιούνται για να καλωσορίσουν τους stargazers, δεν θα είναι πάντα φιλικοί με το stargazer. Το κάμπινγκ είναι επίσης μια ιδιαίτερα καλή επιλογή αν το επιλεγμένο σημείο για την παρακολούθηση των αστεριών είναι πολύ έξω από το δρόμο και αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχετε ένα μεγάλο ταξίδι με τα πόδια ή το αυτοκίνητο πριν τελικά φτάσετε στο κρεβάτι. Αυτό σημαίνει ότι η πραγματική επιλογή διαμονής εξαρτάται από την προτεραιότητά σας αφού τελειώσετε για το βράδυ.

Πότε θα φτάσετε στον προορισμό σας

Στην ιδανική περίπτωση, θα θέλετε να φτάσετε στον προορισμό σας με αρκετό χρόνο για να ρυθμίσετε τον εξοπλισμό σας καθώς σκοτεινιάζει, αντί να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε έναν φακό, ο οποίος σημαίνει ότι τα μάτια σας θα χρειαστούν χρόνο για να προσαρμοστούν μόλις απενεργοποιηθεί το φως. Δίνοντας τον εαυτό σας χρόνο να έχετε κάτι να φάτε για να συνεχίσετε τη νύχτα είναι επίσης ένα καλό κομμάτι του εκ των προτέρων σχεδιασμού για το ταξίδι σας που σημαίνει ότι η άφιξη δύο έως τρεις ώρες πριν το σούρουπο είναι η ιδανική στιγμή για να φτάσετε.

Τι εξοπλισμό πρέπει να φέρετε

Εάν είστε ήδη έμπειρος stargazer, συνήθως θα έχετε ένα τηλεσκόπιο και ένα τρίποδο και ανάλογα με το επίπεδο εμπειρίας που διαθέτετε μπορεί να έχετε επίσης εξοπλισμό αστροφωτογραφίας. Ωστόσο, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να σιγουρευτείτε ότι είστε άνετοι, έτσι ώστε μια καρέκλα που ξαπλώνει ή κουβέρτα που θα σας επιτρέψει να κοιτάξετε ψηλά ενώ είστε χαλαροί θα κάνει το βράδυ σας πολύ πιο άνετο. Τα τρόφιμα και τα ζεστά ροφήματα θα σας βοηθήσουν να κάνετε την βραδιά σας πιο άνετη, ενώ είναι επίσης απαραίτητο να διασφαλίσετε ότι η τροφοδοσία για το τηλεσκόπιο σας είναι επαρκής για όλη τη συνάντηση stargazing ή μπορείτε να φέρετε ένα πλήρως φορτισμένο ανταλλακτικό έτοιμο για εναλλαγή εάν η μπαταρία εξαντληθεί κατά τη διάρκεια του βράδυ.