Τι είναι το πραγματικό όνομα του BB King;

BB King πραγματικό όνομα και βιογραφία

Το πραγματικό όνομα του BB King είναι ο Riley B. King. Γεννήθηκε το 1925 στην Itta Bena του Μισισιπή και μετακόμισε στο Μέμφις το 1947. Η πρώτη μεγάλη επίδειξη ραδιοφώνου ήταν το 1948 στο West Memphis, σταθμός Arkansas KWEM. Μετά από αυτό, άρχισε να εμφανίζεται στον ραδιοφωνικό σταθμό WDIA του Μέμφις όπου αργότερα εργάστηκε ως DJ

Κατά τη διάρκεια του χρόνου του στο WDIA, κέρδισε το ψευδώνυμο "Beale Street Blues Boy", το οποίο τελικά μειώθηκε στο "BB" όπως ήταν γνωστό στη συνέχεια.

Ο Sam Phillips, ένας από τους σημαντικότερους και σημαντικούς παραγωγούς μουσικής του Μέμφις, παρήγαγε ένα από τα πρώτα έργα του BB King. Έκανε τον αριθμό ένα στον Billboard Rhythm and Blues Chart το 1952 και ακολούθησε μια σειρά από χτυπήματα στη δεκαετία του 1950.

Ο BB King εισήχθη στο Blues Hall of Fame το 1980 και στο Rock and Rock Hall of Fame το 1987 και ήταν ένας παραγωγικός ερμηνευτής ακόμα και όταν έφτασε στα 70 του χρόνια. Πέθανε στις 14 Μαΐου 2015 από καρδιακή ανεπάρκεια και επιπλοκές από τον διαβήτη. Ο Μέμφις σημάδεψε το πέρασμα του με μια πομπτική κηδεία κάτω από τη Beale Street. Είναι θαμμένος στο BB King Museum στο Indianola του Μισισιπή.

BB King στη Beale Street

Αν θέλετε να ζήσετε την κληρονομιά του BB King στο Μέμφις σήμερα, η Beale Street είναι ένας τόπος που μπορείτε να το κάνετε. Η αλυσίδα BB King των εστιατορίων έχει την αρχική της θέση στο Memphis στο BB King's Blues Club στη γωνία της 2ης Λεωφόρου και της οδού Beale. Υπάρχουν αρκετές άλλες τοποθεσίες στο Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη, το Νάσβιλ, το Ορλάντο, το West Palm Beach, δύο στο Κονέκτικατ και ένα άλλο Λας Βέγκας.

Το club προσφέρει άφθονο μπάρμπεκιου και νότια γεύματα και live blues και ροκ μουσική κάθε μέρα. Το BB King's Blues Club ονομάστηκε το καλύτερο μπαρ για μουσική στη δημοσκόπηση του 2016 του Memphis, το πιο δημοφιλή από την εμπορική έκκληση.

Πάνω από το blues club BB King βρίσκεται το ημι-κρυμμένο εστιατόριο Itta Bena. Αυτό το εστιατόριο είναι ένα ήσυχο, ρομαντικό μέρος μέσα στη φασαρία και τη δραστηριότητα της Beale Street.

Το Itta Bena διαθέτει φωτισμό διάθεσης, εξαιρετική ατμόσφαιρα και εξαιρετικό μενού για φαγητό.

Το BB King έχει επίσης ένα μουσικό σημειωματάριο Brass στην οδό Beale. Οι οθόνες του Beale Street Brass Walk of Hame τιμούν 150 άτομα που συνέβαλαν στην Beale Street με τη δουλειά τους ως μουσικοί, διασκεδαστές, παραγωγοί ή υποστηρικτές.

BB King Museum στο Ιντινόλα, Μισισίπι

Το BB King Museum στο Ιντινόλα, Μισισιπή, αναφέρει την ιστορία της ζωής του BB King στο πλαίσιο του μπλουζ, του Νότου και της κοινωνικής αλλαγής κατά τη διάρκεια της ζωής του. Υπάρχουν εκθέματα στο Δέλτα του Μισισιπή της δεκαετίας του '30, στη δεκαετία του '50 του Μέμφις, και η διασταύρωση της μουσικής του Βασιλιά και του κινήματος των πολιτικών δικαιωμάτων στη δεκαετία του 1960.

Το Μουσείο είναι ανοιχτό Κυριακές και Δευτέρα από το μεσημέρι έως τις 5 μ.μ. και Τρίτη μέχρι τα Σάββατα από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ. Έχει ειδικές ώρες ή μπορεί να κλείσει κατά τη διάρκεια των διακοπών. Η είσοδος για ενήλικες είναι $ 15, οι ηλικιωμένοι είναι $ 25 και οι φοιτητές και οι νέοι είναι $ 10.