Επισκεφθείτε τη Βασιλική της Γουαδελούπης

Μια από τις πιο επισκέψιμες εκκλησίες στον κόσμο

Η Βασιλική της Γουαδελούπης είναι ένα ιερό στην πόλη του Μεξικού που είναι ένα σημαντικό καθολικό θέρετρο προσκυνήματος και μια από τις πιο επισκέφθηκε εκκλησίες στον κόσμο. Η πρωτότυπη εικόνα της Παναγίας της Γουαδελούπης που εντυπωσίασε στον μανδύα του Άγιου Χουάν Ντιέγκο στεγάζεται σε αυτή τη βασιλική. Η Παναγία της Γουαδελούπης είναι η προστάτιδα του Μεξικού και πολλοί Μεξικανοί είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένοι σε αυτήν. Η βασιλική είναι τόπος προσκυνήματος όλο το χρόνο, αλλά ειδικά στις 12 Δεκεμβρίου, ημέρα της Παναγίας.

Η Παναγία της Γουαδελούπης

Η Παναγία της Γουαδελούπης (η οποία ονομάζεται επίσης Παναγία του Τεπεϊάκ ή η Παναγία της Γουαδελούπης) είναι μια εκδήλωση της Παναγίας που πρωτοεμφανίστηκε στον λόφο Τεπέακ έξω από το Μεξικό σε έναν μητροπολιτικό χωριανό Χουάν Ντιέγκο το 1531. Του ζήτησε να μιλήσει τον επίσκοπο και να του πείτε ότι επιθυμούσε να χτιστεί ένας ναός στον τόπο αυτό προς τιμήν του. Ο επίσκοπος απαιτούσε μια απόδειξη ως απόδειξη. Ο Χουάν Ντιέγκο επέστρεψε στην Παναγία και του είπε να πάρει μερικά τριαντάφυλλα και να τα μεταφέρει στην tilma (μανδύα). Όταν επέστρεψε στον επίσκοπο άνοιξε το μανδύα του, τα λουλούδια έπεσαν έξω και υπήρχε μια εικόνα της Παναγίας που με το θαυματουργό έγραψε στο ένδυμα.

Η tilma του Juan Diego με την εικόνα της Παναγίας της Γουαδελούπης εμφανίζεται στη Βασιλική της Γουαδελούπης. Βρίσκεται πάνω από έναν κινούμενο διάδρομο πίσω από τον βωμό, ο οποίος κρατά τα πλήθη κινούμενα έτσι ώστε όλοι να έχουν την ευκαιρία να το δουν κοντά (αν και τείνει να περιπλέξει τη λήψη φωτογραφιών).

Πάνω από είκοσι εκατομμύρια πιστούς επισκέπτονται τη Βασιλική κάθε χρόνο, καθιστώντας τη δεύτερη εκκλησία που επισκέπτεται τον κόσμο μετά την Βασιλική του Αγίου Πέτρου στην πόλη του Βατικανού . Ο Χουάν Ντιέγκο κανονιζόταν το 2002, καθιστώντας τον τον πρώτο ιθαγενή αμερικανικό άγιο.

Η "Νέα" Βασιλική της Γουαδελούπης

Η νέα βασιλική, που χτίστηκε από το 1974 έως το 1976, σχεδιάστηκε από τον Pedro Ramirez Vasquez (ο οποίος σχεδίασε επίσης το Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο ), που κατασκευάστηκε στο χώρο της εκκλησίας του 16ου αιώνα, της "παλιάς βασιλικής". Η απέραντη πλατεία μπροστά στη βασιλική έχει χώρο για 50.000 προσκυνητές.

Και γι 'αυτό πολλοί συγκεντρώνονται εκεί στις 12 Δεκεμβρίου, ημέρα γιορτής της Παναγίας της Γουαδελούπης ( Día de la Virgen de Guadalupe ).

Αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά

Ο τρόπος κατασκευής εμπνεύστηκε από τις εκκλησίες του 17ου αιώνα στο Μεξικό. Όταν ολοκληρώθηκε η βασιλική, μερικοί λαοί έκαναν παρανοϊκές παρατηρήσεις σχετικά με το σχεδιασμό της (που την παρομοιάζει με μια τέντα τσίρκου). Οι υπερασπιστές τονίζουν ότι το μαλακό υπέδαφος στο οποίο είναι χτισμένο απαιτεί αυτό το είδος κατασκευής.

Η παλιά βασιλική

Μπορείτε να επισκεφθείτε την "Παλιά Βασιλική", χτισμένη μεταξύ 1695 και 1709, η οποία βρίσκεται στην πλευρά της βασιλικής βασιλικής. Πίσω από την παλιά βασιλική υπάρχει ένα μουσείο θρησκευτικής τέχνης και κοντά θα βρείτε επίσης σκαλιά που οδηγούν στο Capilla del Cerrito , το παρεκκλήσι του λόφου, το οποίο χτίστηκε στο σημείο όπου εμφανίστηκε η Παρθένος στον Juan Diego, στην κορυφή του λόφου.

Ωρες

Η Βασιλική είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 6 π.μ. έως τις 9 μ.μ.
Το μουσείο είναι ανοιχτό από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ. από Τρίτη έως Κυριακή. Κλειστό Δευτέρα.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Βασιλικής της Γουαδελούπης για περισσότερες πληροφορίες.

Τοποθεσία

Η βασιλική της Guadalupe βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πόλης του Μεξικού σε μια περιοχή που ονομάζεται Villa de Guadalupe Hidalgo ή απλά "la Villa".

Πώς να πάτε εκεί

Πολλές τοπικές εταιρείες περιοδείας προσφέρουν ημερήσιες εκδρομές στη βασιλική της Γουαδελούπη σε συνδυασμό με μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Teotihuacan , που βρίσκεται πιο βόρεια από το Μεξικό, αλλά μπορείτε επίσης να φτάσετε μόνοι σας με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Με το μετρό: Πάρτε το μετρό για το σταθμό La Villa, στη συνέχεια περπατήστε βόρεια δύο μπλοκ κατά μήκος Calzada de Guadalupe.
Με λεωφορείο: Από το Paseo de la Reforma παίρνετε ένα λεωφορείο "pesero" που εκτελείται βορειοανατολικά που λέει το M La Villa.

Η Βασιλική της Γουαδελούπη βρίσκεται στη λίστα των Top 10 αξιοθέατα του Πόλη του Μεξικού .