Προειδοποίηση για μη εξουσιοδοτημένα εισιτήρια

Μην πάρετε Scammed Αγορά False ή ανύπαρκτα εισιτήρια αθλητικών γεγονότων

Το Better Business Bureau της Κεντρικής, Βόρειας και Δυτικής Αριζόνα προειδοποίησε τους καταναλωτές να προσέχουν όταν αγοράζουν ακριβό και δύσκολο να βρείτε εισιτήρια Fiesta Bowl (ή εισιτήρια Super Bowl ή εισιτήρια BCS Championship ή εισιτήρια σε άλλα αθλητικά γεγονότα υψηλού προφίλ ή συναυλίες) online ή από scalpers.

Η πώληση εισιτηρίων στη δευτερογενή αγορά είναι μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων και δεν είναι όλα νόμιμα.

Ως δευτερογενής αγορά νοείται κάθε μεσίτης εισιτηρίων ή πωλητής που δεν έχει στην πραγματικότητα την εξουσία να εκδίδει το εισιτήριο. το απέκτησαν από την ομάδα ή τον χώρο και το επαναπωλούν. Για παράδειγμα, ένας κάτοχος εισιτηρίων που έχει εισιτήρια στο Fiesta Bowl και αποφασίζει να τα πουλήσει σε ανταλλαγή εισιτηρίων ή στο Craigslist είναι δευτερεύων πωλητής εισιτηρίων. Ομοίως, οι νόμιμοι μεσίτες εισιτηρίων είναι δευτερεύοντες πωλητές εισιτηρίων.

Επειδή είναι συνηθισμένο τα εισιτήρια Fiesta Bowl ή άλλα ειδικά εισιτήρια αθλητικών εκδηλώσεων να είναι πολύ λίγα, ο μόνος τρόπος που ένας μέσος ανεμιστήρας μπορεί να πάρει εισιτήρια είναι στη δευτερογενή αγορά. Αλλά εδώ είναι οι κίνδυνοι:

Το Better Business Bureau της Αριζόνα προσφέρει αυτές τις συμβουλές κατά την αναζήτηση ηλεκτρονικών εισιτηρίων για αθλητικές εκδηλώσεις:

  1. Μόνο η εκδήλωση, ο χώρος και η εξουσιοδοτημένη εταιρεία έκδοσης εισιτηρίων της εκδήλωσης μπορούν να εγγυηθούν ότι το εισιτήριο που αγοράζετε online θα είναι έγκυρο για να παραστεί στην εκδήλωση.
  2. Όταν αγοράζετε από έναν έμπορο, αναζητήστε πάντα τη σφραγίδα BBBOnLine. Το λογότυπο θα σας πει ότι έχετε να κάνουμε με μια εταιρεία που έχει καλή φήμη για την ικανοποίηση των πελατών και έναν ασφαλή ιστότοπο για την επεξεργασία της πληρωμής σας. Ακόμα και τότε, μην πάρετε τη λέξη για αυτό! Ελέγξτε με το BBB για να βεβαιωθείτε ότι κέρδισαν τη σφραγίδα!
  1. Όταν αγοράζετε από ένα άτομο μέσω μιας ηλεκτρονικής ανταλλαγής, μην παρασυρθείτε από τον ιστότοπο από τον πωλητή. Ακόμη και αν συναντήσατε τον πωλητή στην ανταλλαγή, η εταιρεία δεν μπορεί να εγγυηθεί τυχόν χαμένα χρήματα εάν μια συναλλαγή πραγματοποιηθεί εκτός του τομέα της.
  2. Οι μεσίτες εισιτηρίων προσφέρουν εισιτήρια, σχεδόν πάντοτε σε τιμές υψηλότερες από την ονομαστική αξία, οι οποίες μεταπωλούνται από άλλους μεσίτες ή κατόχους εισιτηρίων. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια αξιόπιστη εταιρεία. Για παράδειγμα, κάθε επαγγελματικός αθλητικός οργανισμός, όπως το Major League Baseball ή ο Εθνικός Σύνδεσμος ποδοσφαίρου, έχει επίσημους μεσίτες για δύσκολα να βρείτε εισιτήρια. Για παράδειγμα, το TicketsNow.com ανήκει στο Ticketmaster και προσφέρει διάφορες εγγυήσεις σχετικά με τα εισιτήρια που αγοράζονται μέσω της ανταλλαγής τους. Πολλοί αξιόπιστοι μεσίτες εισιτηρίων θα κάνουν τα εισιτήρια διαθέσιμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθιστώντας την ανταλλαγή εύκολη και γρήγορη. δεν πρέπει ποτέ να επικοινωνείτε με τον πωλητή ή να τον πληρείτε.
  3. Αν αγοράσετε εισιτήρια μέσω μιας online δημοπρασίας, επιλέξτε έναν πωλητή με μια μακρά, συνεχή ιστορία ικανοποιημένων πελατών. Οι απατεώνες μπορούν να καταλάβουν παλιούς λογαριασμούς, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχουν αγοράσει ή πουλήσει πρόσφατα άλλα αντικείμενα.
  4. Πληρώστε με πιστωτική κάρτα, η οποία μπορεί να προσφέρει κάποια προστασία και πιθανή επιστροφή χρημάτων. Ποτέ μην πληρώνετε με την επιταγή ενός ταμείου ή με μετρητά σε έναν πωλητή. δεν θα έχετε κανέναν τρόπο να επιστρέψετε τα χρήματά σας εάν τα εισιτήρια δεν φτάσουν.
  1. Πολλοί πωλητές θα περιλαμβάνουν φωτογραφίες των εισιτηρίων με τις θέσεις τους σε ιστότοπους δημοπρασιών ή πίνακες ανακοινώσεων. Τα scalpers κοντά στο χώρο θα έχουν τα ίδια τα εισιτήρια. Ελέγξτε προσεκτικά τα εισιτήρια για τυχόν ανακρίβειες ή αλλοιώσεις και ελέγξτε την αντιστοίχιση της θέσης με τον χάρτη στην τοποθεσία του διαδικτυακού τόπου πριν αγοράσετε.

Η αγορά εισιτηρίων από έναν ξένο δεν διαφέρει από την αγορά αντικειμένων, αυτοκινήτων ή οτιδήποτε άλλο αξίας από κάποιον που δεν γνωρίζετε και ποτέ δεν θα συναντήσετε ή θα δείτε ξανά. Μην εξαπατάτε. Χρησιμοποιήστε την κοινή λογική, κατανοήστε τους κινδύνους και χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να ελαχιστοποιήσετε τη πιθανή απώλεια εάν σκοπεύετε να προχωρήσετε και να αγοράσετε εισιτήρια από έναν μη εξουσιοδοτημένο πωλητή.