Κανόνες για τη μεταφορά του κατοικίδιου ζώου σας στο Χονγκ Κονγκ

Οι περισσότερες εθνικότητες μπορούν να φέρουν τα κατοικίδια ζώα τους , δηλαδή γάτες και σκύλους, στο Χονγκ Κονγκ με ελάχιστη αναστάτωση.

Όλες οι ιθαγένειες που εισάγουν σκύλους ή γάτες στο Χονγκ Κονγκ πρέπει να υποβάλουν αίτηση για ειδική άδεια από το Τμήμα Γεωργίας, Αλιείας και Διατήρησης. Το τέλος για ένα μόνο ζώο είναι HK $ 432 και HK $ 102 για κάθε επιπλέον ζώο. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων διαρκεί πέντε ημέρες από την παραλαβή της τεκμηρίωσης μέχρι την έκδοση της άδειας.

Μπορείτε να βρείτε τις φόρμες και περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Τμήματος Γεωργίας, Αλιείας και Διατήρησης.

Χώρες της ομάδας 1

Κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιρλανδίας, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Ιαπωνίας και της Χαβάης μπορούν να φέρουν τις γάτες και τα σκυλιά τους στο Χονγκ Κονγκ χωρίς να χρειάζεται καραντίνα. Θα πρέπει, ωστόσο, να ενημερώσετε τον υπάλληλο εισαγωγής και εξαγωγής του Χονγκ Κονγκ της άφιξής σας τουλάχιστον δύο εργάσιμες ημέρες νωρίτερα. Το γραφείο μπορεί να φτάσει στο +852 21821001

Θα χρειαστεί επίσης να χορηγήσετε από τη χώρα σας ένα πιστοποιητικό υγείας των ζώων , το οποίο απαιτεί την εμφύτευση ενός μικροτσίπ στο ζώο σας, πιστοποιητικό διαμονής , το οποίο πιστοποιεί ότι το ζώο έχει διαμείνει στη χώρα καταγωγής σας για περισσότερες από 180 ημέρες και πιστοποιητικό εμβολιασμού , όλα τα οποία πρέπει να υπογράφονται από εγγεγραμμένο κυβερνητικό κτηνίατρο. Τα έγγραφα πρέπει να παρέχονται είτε στα αγγλικά είτε στα κινέζικα. Επιπλέον, θα χρειαστεί να αποκτήσετε πιστοποιητικό αεροπορικής εταιρείας από τον αερομεταφορέα σας, το οποίο να βεβαιώνει ότι το ζώο που ταξιδεύει στο αεροπλάνο δεν εκτελείται χωρίς μεταφορές.

Χώρες της ομάδας 2

Οι κάτοικοι των Η.Π.Α. (Καναδάς), ο Καναδάς, η Σιγκαπούρη, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία και οι περισσότερες, όχι όλες, άλλες ευρωπαϊκές χώρες μπορούν επίσης να φέρουν τις γάτες και τα σκυλιά τους στο Χονγκ Κονγκ χωρίς να τις τοποθετήσουν σε καραντίνα. Εκτός από τα τέσσερα πιστοποιητικά που αναφέρονται παραπάνω για τις χώρες της Ομάδας 1, θα πρέπει επίσης να παρέχετε ένα πιστοποιητικό κατά της λύσσας .

Το ζώο πρέπει να έχει εμβολιασθεί κατά της λύσσας τουλάχιστον 30 ημέρες πριν αναχωρήσει για το Χονγκ Κονγκ. Το πιστοποιητικό διαμονής σας θα πρέπει επίσης να επιβεβαιώσει ότι δεν υπήρξαν περιπτώσεις λύσσας στο κράτος σας (ΗΠΑ), στην επαρχία (Καναδάς), County στις τελευταίες 180 ημέρες. Πρέπει να ειδοποιήσετε τον υπάλληλο εισαγωγής και εξαγωγής του Χονγκ Κονγκ της άφιξής σας τουλάχιστον δύο εργάσιμες ημέρες νωρίτερα. Το γραφείο μπορεί να φτάσει στο +852 21821001

Στους σκύλους ή τις γάτες ηλικίας μικρότερης των 60 ημερών ή άνω των 4 εβδομάδων δεν επιτρέπεται η εισαγωγή υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.