Αύγουστος 2017 Φεστιβάλ και εκδηλώσεις στο Μεξικό

Τι συμβαίνει τον Αύγουστο

Ο Αύγουστο είναι συνήθως βροχερός και ζεστός στο κεντρικό και νότιο Μεξικό, ενώ το βόρειο Μεξικό είναι γενικά ζεστό και ξηρό. Είναι ακόμα η εποχή τυφώνα , και οι περισσότεροι τυφώνες λαμβάνουν χώρα μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου, οπότε παρακολουθείτε τις καιρικές εκθέσεις. Οι σχολικές διακοπές συνεχίζονται αυτό το μήνα, έτσι ώστε τα τουριστικά αξιοθέατα να είναι γεμάτα με μεξικάνικες οικογένειες στις διακοπές, αλλά υπάρχουν λιγότεροι διεθνείς τουρίστες, τόσο άφθονες προσφορές αφθονούν.

Ακολουθούν ορισμένα από τα σημαντικά γεγονότα που πραγματοποιούνται στο Μεξικό τον Αύγουστο:

Χιλή και εποχή Nogada
Σε όλο το κεντρικό Μεξικό, αλλά κυρίως στην Puebla, Μήνας του Αυγούστου
Η Χιλή και η εποχή του Nogada διαρκεί από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, αλλά ο Αύγουστος είναι η καλύτερη στιγμή για να δοκιμάσετε το εθνικό πιάτο του Μεξικού. Το πιάτο δημιουργήθηκε στην Puebla και σερβίρεται σε πολλά εστιατόρια της πόλης, αλλά θα το βρείτε σε διάφορους προορισμούς σε όλη τη χώρα.
Περισσότερα για Chiles en Nogada

Τουρνουά υπεράκτιου East Cape του Bisbee
Buenavista, Baja California Sur, 1 έως 5 Αυγούστου
Ένα τουρνουά αλιείας που «γιορτάζει το ψάρεμα Cabo όπως ήταν." Εκτός από το μαύρο και μπλε marlin, Dorado και τόνου είναι επίσης στοχευμένες. Μια αναμενόμενη 75 ομάδες θα αγωνιστούν για πάνω από 400.000 δολάρια σε μετρητά βραβεία. Οι σταθμοί ζύγισης που πραγματοποιούνται στην παραλία είναι ανοιχτοί στο κοινό.
Ιστοσελίδα: Τουρνουά υπεράκτιου East Cape του Bisbee

Feria de Huamantla - Έκθεση Huamantla
Huamantla, Tlaxcala, 3 - 20 Αυγούστου
Μια εκδήλωση αφιερωμένη στην Παναγία στην οποία τα μίλια των δρόμων της πόλης είναι διακοσμημένα με όμορφες ταπετσαρίες από πολύχρωμα πέταλα λουλουδιών και χρωματιστά πριονίδια.

Ακολουθεί η λειτουργία των ταύρων, μαζί με παραδοσιακούς χορούς και μια δίκαιη. Διαβάστε μια περιγραφή των εορτασμών στην ιστοσελίδα του πραγματικού Μεξικού: Η νύχτα κανείς δεν κοιμάται.
Σελίδα στο Facebook: Feria de Huamantla

Φεστιάς ντε λα Βεντεμιά - Φεστιβάλ συγκομιδής σταφυλιών
Ensenada, Baja California, από τις 4 έως τις 20 Αυγούστου
Μια γιορτή της συγκομιδής σταφυλιών που περιλαμβάνει επισκέψεις σε οινοποιεία, γευσιγνωσία οίνου, εκλεκτά δείπνα και συναυλίες.

Το φεστιβάλ ξεκινάει με μια επίδειξη κρασιού στο Centro Cultural Riviera del Pacífico, όπου τα κρασιά και η τοπική κουζίνα θα βρίσκονται στο προσκήνιο.
Ιστοσελίδα: Fiestas de la Vendimia

Feria Nacional Potosina - Εθνική Έκθεση του San Luis Potosí
San Luis Potosí, San Luis Potosí, 4-27 Αυγούστου
Το Φεστιβάλ του Σαν Λουίς έχει πρωταρχικό στόχο την προώθηση του πολιτισμού στο San Luis Potosí, μέσω διαφόρων εκδηλώσεων των καλών τεχνών. Θέατρο, χορός, παράσταση όπερας, καθώς και εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής είναι μερικά από τα γεγονότα που μπορείτε να απολαύσετε κατά τη διάρκεια αυτού του φεστιβάλ.
Ιστοσελίδα: FENAPO | Σελίδα στο Facebook: Feria Nacional Potosina

Exposicion Nacional de Artesanias - Εθνική Εμπορική Έκθεση Χειροτεχνίας
Tlaquepaque, Jalisco, 14 έως 18 Αυγούστου
Πάνω από 130 μεξικανοί τεχνίτες από όλη τη χώρα εκθέτουν τα καλλιτεχνικά τους αντικείμενα σε αυτό το περίπτερο χειροτεχνίας Tlaquepaque, κοντά στην Guadalajara. Κοσμήματα, έπιπλα, κεριά, κεραμικά, κασσίτερος, αξεσουάρ από ξύλο και φυσητό γυαλί είναι από τα προϊόντα που παρουσιάζονται.
Ιστοσελίδα: ENART

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μοντερέι - Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μοντερέι
Μοντερέι, Νουέβο Λεόν, 23 - 31 Αυγούστου
Ιδρύθηκε το 2000 ως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Βίντεο του Voladero, το φεστιβάλ αυτό όχι μόνο προωθεί την κινηματογραφική κουλτούρα στο Μοντερέι αλλά και συγκεντρώνει τις απόψεις πολλών κινηματογραφιστών που συναντώνται κάθε χρόνο στο Monterrey.


Ιστοσελίδα: Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μοντερέι | Περισσότερες φεστιβάλ ταινιών στο Μεξικό .

Las Morismas de Bracho
25-29 Αυγούστου, Zacatecas
Σε αυτή τη δημοφιλή ετήσια γιορτή, μια σειρά από ιστορικές αναπαραστάσεις των μάχες των Μαυρών και των Χριστιανών πραγματοποιούνται στο Lomas de Bracho . Η εκδήλωση μνημονεύει επίσης τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή, του οποίου η ημέρα των Αγίων εορτάζεται στις 29 Αυγούστου.
Ιστοσελίδα: Πληροφορίες για τον τουρισμό Zacatecas | Σελίδα στο Facebook: Morismas de Bracho

Encuentro Internacional del Mariachi y de la Charreria - Φεστιβάλ Mariachi
Guadalajara, Jalisco, 25 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου
Το σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός της Γκουανταλαχάρα του έτους, αυτό το ετήσιο φεστιβάλ καταγράφει την ουσία της πόλης. Μουσικοί προέρχονται από όλο τον κόσμο για να ακούσουν, να ακούσουν και να ανταγωνιστούν. Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στους δρόμους και σε διάφορους χώρους σε όλη την πόλη.


Ιστοσελίδα: Φεστιβάλ Mariachi | Μάθετε για τη μουσική Mariachi | Guadalajara City Guide

Φεστιβάλ Διεθνές Τσιουάουα - Διεθνές Φεστιβάλ Τσιουάουα
Τσιουάουα, 8 έως 29 Οκτωβρίου 2017
Αυτή τη χρονιά σηματοδοτεί τη δέκατη τρίτη έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Τσιουάουα που θα περιλαμβάνει 500 πολιτιστικές εκδηλώσεις, με φιλοξενούμενους από ολόκληρο το Μεξικό και 21 άλλες χώρες. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Ciudad Juarez καθώς και στην πόλη Chihuahua. Οι παραστάσεις του Calexico, της Natalia Lafourcade και του Miguel Bose θα αποτελέσουν το φετινό φεστιβάλ.
Σελίδα στο Facebook: Φεστιβάλ Διεθνών Τσιουάουα

Ιούλιο Εκδηλώσεις | Μεξικό Ημερολόγιο | Εκδηλώσεις Σεπτεμβρίου

Μεξικό Ημερολόγιο Φεστιβάλ και Εκδηλώσεις

Μεξικό Εκδηλώσεις ανά Μήνα
Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος
Ενδέχεται Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος
Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος