Τι να αγοράσετε όταν πάτε για ψώνια στο Μεξικό

Είτε είστε ψώνια για ένα σουβενίρ ή μια εμπειρία, να το βρείτε στο Μεξικό

Θα ψαρέψουν τα ψώνια σας στο Μεξικό στις επόμενες διακοπές σας; Οι πρώτοι επισκέπτες στο Μεξικό συχνά χτυπούνται από δύο πράγματα: τα καλειδοσκοπικά χρώματα και το ευρύ φάσμα των πραγμάτων που πρέπει να αγοράσουν.

Τα ζευγάρια του μήνα του μέλιτος μπορούν να αποκαλύψουν μια ευρεία γκάμα προσιτών διακοσμητικών αντικειμένων για να ζωντανέψουν ένα νέο σπίτι. Οι επισκέπτες που επιστρέφουν συχνά επικεντρώνονται στην απόκτηση συγκεκριμένων στοιχείων για την ενίσχυση των συλλογών.

Είτε σχεδιάζετε το πρώτο ταξίδι σας στο Μεξικό είτε στο πεντηκοστό σας, αυτές οι συμβουλές για ψώνια μπορούν να σας βοηθήσουν να εστιάσετε σε αντικείμενα σε θησαυρούς.

Επιλογή Shopping τοποθεσίες στο Μεξικό

Στις μεγάλες πόλεις του Μεξικού, μια σειρά από πολυτελείς μπουτίκ σχεδιαστών, γκαλερί και εμπορικά κέντρα αμερικανικού τύπου ζουν για το πέσος σας. Αλλά γιατί να αγοράσετε ένα διάσημο εμπορικό σήμα στο Μεξικό που μπορείτε εξίσου εύκολα να βρείτε στο σπίτι ή στο διαδίκτυο;

Τα κυβερνητικά καταστήματα Fonart ασχολούνται με ποιοτικά mexican-made χειροτεχνίες. Είναι ιδανικά για όσους είναι πιο άνετοι να πληρώνουν σταθερές τιμές όταν κάνουν αγορές και όχι διαπραγματεύονται για χειροποίητα αντικείμενα. Τα καλύτερα ξενοδοχεία σε θέρετρα διαθέτουν καταστήματα με καλά οργανωμένες (αλλά και μη διαπραγματεύσιμες) συλλογές τοπικών προϊόντων.

Οι τοπικές τέχνες και η λαϊκή τέχνη, που είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσουν τα μάτια σας, περιλαμβάνουν μεταλλοτεχνία, χαρτί-μαχέ, γυαλί χεριού, κεραμική και έπιπλα. Αφιερωμένα κέντρα βιοτεχνίας, όπως το Mercado de Artesanías του Μεξικού, είναι βολικοί χώροι για να διερευνήσουν τι είναι ευρέως διαθέσιμο. Σε αυτά τα μέρη, είναι καλό να παζαρέψουμε με τους πωλητές με αντίστροφη προσφορά με τιμή 50 τοις εκατό από αυτό που αρχικά προτείνουν - και στη συνέχεια να εγκατασταθούν κάπου ενδιάμεσα.

Αγορές ευκαιρίες
Οι καλύτερες ευκαιρίες είναι πιθανό να βρεθούν στους πάγκους του Μεξικού και σε ρουστίκ αγορές που θαμπάσουν τις αισθήσεις με αξιοθέατα, ήχους και μυρωδιές. Κάθε πόλη (και οι περισσότερες γειτονιές) έχει τουλάχιστον μια εσωτερική αγορά, καθώς και ένα συστατικό φρέσκου αέρα στο δρόμο. Εξαιρετικές τοποθεσίες βρίσκονται σε περιοχές με μεγάλους ινδικούς πληθυσμούς όπως η Oaxaca, η Puebla και η Chiapas.

Πότε είναι η ιδανική στιγμή για ψώνια; Πριν από τις μεγάλες διακοπές, οι αγορές του δρόμου αντικατοπτρίζουν τον ενθουσιασμό που θα προκύψει Θα γνωρίσετε ότι κλείνει το Πάσχα με την εμφάνιση διακοσμητικών παιχνιδιών, μάσκες και φιγούρες. Τα κρανία και οι σκελετοί εμφανίζονται πριν από τις Ημέρες των Νεκρών - και οι νεόνυμφοι και άλλοι ρομαντικοί με την αίσθηση του χιούμορ και / ή της μακάβης πρέπει να εξετάσουν τη συλλογή σκελετών νύφης και γαμπρού, που έρχονται σε πολλά διαφορετικά μεγέθη. Πριν από τα Χριστούγεννα, οι αμέτρητες εκδόσεις της Γέννησης είναι περήφανα τοποθετημένες στην οθόνη.

Αντικείμενα της επιθυμίας

Αγορές για κεραμική στο Μεξικό
Από τα ταπεινά πήλινα αγγεία έως τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται στις τελετουργικές τελετές, η μεξικανική κεραμική αντανακλά τις αρχαίες τεχνικές και τις σύγχρονες δεξιότητες. Οι γνώστες των συλλεκτών μπλε και λευκών κεραμιδιών Talavera και κεραμικής για το Uriarte για τη μεγαλύτερη επιλογή.

Αγορές για το ασήμι στο Μεξικό
Ενώ η Taxco διαθέτει μόνο 200 καταστήματα που πωλούν ασήμι, το γυαλιστερό μέταλλο είναι πανταχού παρόν σε όλη τη χώρα. Οι αγοραστές με επίγνωση της ποιότητας αναζητούν τη σφραγίδα .925 που υποδεικνύει ότι ένα στοιχείο είναι στερλίνα. Τα προϊόντα σε χαμηλές τιμές κατασκευάζονται από επιχρωμιωμένο ή από ασήμι κράμα αλπακά.

Αγορές για κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα στο Μεξικό
Τα παραδοσιακά κεντημένα ενδύματα περιλαμβάνουν φύλλα, σάλια, μπλούζες και φορέματα. Συμπληρώστε μια στολή με μια δερμάτινη τσάντα, ζώνη, και huarache σανδάλια.

Για να διακοσμήσετε ένα σπίτι, σκεφτείτε τα ψώνια για χρωματικά χαλιά και κουβέρτες με έντονα χρώματα.

Shopping για την Ημέρα των Νεκρών Χειροτεχνία στο Μεξικό
Παρόλο που φαίνεται να είναι η αποκριτική έκδοση του Μεξικού, η Ημέρα των Νεκρών γιορτάζεται για να τιμήσει τα πνεύματα που έχουν περάσει. Οι τελετουργικές μάσκες, τα ειδώλια και ακόμη και οι καραμέλες που σχεδιάζονται γύρω από τα κρανία και τους σκελετούς θεωρούνται πρώτες συλλεκτικές για όσους έχουν μια κακή κλίση.

Ψώνια για διασκέδαση στο Μεξικό
Ποιο παιδί δεν θα λαούσε ένα piñata γενεθλίων; Τι λέτε για ένα sombrero που μπορείτε αργότερα να καρφώσει στον τοίχο σας ως διακόσμηση; Spice ένα ενήλικα πάρτι με salsa και merengue CDs. Και μην ξεχάσετε να πάρετε στο σπίτι την τεκίλα (añejo είναι καλύτερο).

Συμβουλές αγορών του Μεξικού

Τα καταστήματα είναι ανοιχτά από τις 9:30 έως τις 20:00, από Δευτέρα έως Σάββατο. Αλλά πηγαίνετε νωρίς στις αγορές του δρόμου, οι οποίες κλείνουν γύρω στις 2 ή 3 μ.μ.

Τα ψώνια της Κυριακής περιορίζονται γενικά σε τουριστικές περιοχές και εμπορικά κέντρα.

Οι ανεξάρτητοι πωλητές διαπραγματεύονται σε μετρητά. οι μεγάλες παίρνουν γνωστές πιστωτικές κάρτες. Κάποιοι μπορεί να χρεώσουν ένα ποσοστό για την ευκολία χρήσης πλαστικών, οπότε χρησιμοποιήστε μετρητά για να εξοικονομήσετε χρήματα στις αγορές.

Είτε σχεδιάζετε μπροστά και φέρετε ένα επιπλέον κομμάτι αποσκευών είτε παραλάβετε ένα νοτίως των συνόρων, είναι πιθανό να επιστρέψετε από το Μεξικό με μια σειρά από αναμνηστικά - καθώς και μια καρδιά γεμάτη μνήμες.

Αποκτήστε επιστροφή φόρου στις αγορές

Ρωτήστε εάν έχει προστεθεί φόρος ΦΠΑ στο λογαριασμό σας και κρατήστε τις αποδείξεις σας. Εάν ξοδεύετε περισσότερα από 1200 πέσα σε έναν εγκεκριμένο έμπορο, ενδέχεται να δικαιούστε επιστροφή φόρου και να επιστρέψετε τα χρήματα όταν φύγετε. Μάθετε περισσότερα εδώ .

Το Puerto Vallarta έχει μεταμορφωθεί από ένα κοιμισμένο παραθαλάσσιο χωριό σε μια μεγάλη πόλη θέρετρο που διατηρεί την εμφάνιση του Παλαιού Μεξικού.

Κατά μήκος των πλακόστρωτων δρόμων, τα κτίρια λευκού-στόκου - με κόκκινες στέγες και φωτεινά λουλούδια που χύνονται από τα μπαλκόνια - βλέπουν τις χρυσές ακτές του Pacific Coast και τα μπλε-πράσινα κύματα.

Το Malecón, η ευρεία προκυμαία του Πουέρτο Βαγιάρτα, διαθέτει ένα περίπατο με εστιατόρια, υπαίθριες καφετέριες και χώρους που απολαμβάνουν γευστικό παγωτό.

Δοκιμάστε ένα κώνο ενώ περιηγείστε στη μεγάλη ποικιλία καταστημάτων της περιοχής.

Το Plaza Malecón προσφέρει την καλύτερη επιλογή. Ψάξτε για εύκολες, ευχάριστες φορεσιές από βαμβακερά γάζα στη María de Guadalajara. Στη Sierra Madre, επιλέξτε από οικολογικά θεματικά δώρα, ρούχα και έργα τέχνης.

Χειροποίητες Τέχνες και Χειροτεχνία στο Πουέρτο Βαγιάρτα

Η εσωτερική / εξωτερική Mercado Municipal, η μεγαλύτερη βιοτεχνική αγορά της Vallarta, περιλαμβάνει ένα αστικό συγκρότημα δίπλα στον ποταμό Cuale. Αναμείνετε να βρείτε μια ευρεία γκάμα αγγειοπλαστικής, lacquerware, κεντημένα ρούχα, μάσκες, καθρέφτες, ξυλόγλυπτα και χειροποίητα χαλιά.

Δεδομένου ότι πολλοί δημιουργικοί άνθρωποι ζουν στο Puerto Vallarta, οι αγοραστές είναι επίσης πιθανό να συναντήσουν μοναδικά αντικείμενα γύρω από την πόλη.

Ο γνωστός καλλιτέχνης και γλύπτης Sergio Bustamante, για παράδειγμα, ο οποίος εργάζεται σε χάλκινα, κεραμικά και χαρτιά που κατασκευάζουν μεγάλα, φανταχτά ζώα, παρουσιάζει τις πρωτότυπες δημιουργίες του στις γκαλερί Paseo Díaz Ordaz και Juárez στο Puerto Vallarta.