Επισκόπηση της μουσικής του Μεξικού Mariachi

Η μουσική Mariachi είναι ο ήχος του Μεξικού. Είναι η μουσική συνοδεία στις σημαντικές στιγμές της ζωής. Αλλά τι ακριβώς είναι το mariachi; Μια μπάντα Mariachi είναι μια μεξικανική μουσική ομάδα αποτελούμενη από τέσσερις ή περισσότερους μουσικούς που φορούν κοστούμια με χάρτρο . Η Mariachi λέγεται ότι προέρχεται από την πολιτεία Jalisco , στην πόλη Cocula, κοντά στη Γκουανταλαχάρα , καθώς και τις περιβάλλουσες πολιτείες του δυτικού Μεξικού. Η Mariachi είναι πλέον δημοφιλής σε όλο το Μεξικό και τις Νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες και θεωρείται αντιπροσωπευτική της μουσικής και του πολιτισμού του Μεξικού.

Η Mariachi αναγνωρίστηκε από την UNESCO ως μέρος της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας το 2011. Η λίστα αναφέρει ότι: "Η μουσική Mariachi μεταδίδει αξίες σεβασμού της φυσικής κληρονομιάς των περιοχών του Μεξικού και της τοπικής ιστορίας στην ισπανική γλώσσα και στις διάφορες ινδικές γλώσσες του Δυτικού Μεξικού. "

Προέλευση του Λόγου Mariachi:

Υπάρχουν διαφορετικές θεωρίες ως προς την προέλευση της λέξης mariachi. Μερικοί λένε ότι προέρχεται από τη γαλλική λέξη mariage επειδή ήταν ο τύπος της μουσικής που έπαιζε σε γάμους, άλλοι αντικρούουν αυτή τη θεωρία (προφανώς η λέξη ήταν σε χρήση στο Μεξικό πριν από τη γαλλική παρέμβαση στο Μεξικό στη δεκαετία του 1860). Άλλοι υποστηρίζουν ότι προέρχεται από τη μητρική γλώσσα Coca. Σε αυτή τη γλώσσα, ένας όρος παρόμοιος με τη λέξη mariachi χρησιμοποιείται για να αναφερθεί στον τύπο του ξύλου που χρησιμοποιείται για να κάνει την πλατφόρμα στην οποία οι μουσικοί θα έμεναν να εκτελέσουν.

Mariachi Instruments:

Το παραδοσιακό συγκρότημα mariachi αποτελείται από τουλάχιστον δύο βιολιά, μια κιθάρα, μια κιθάρα (μεγάλη μπάσα κιθάρας) και ένα vihuela (παρόμοια με κιθάρα αλλά με στρογγυλεμένη πλάτη).

Στις μέρες μας οι μπάντες mariachi συνήθως περιλαμβάνουν τρομπέτες, και μερικές φορές μια άρπα. Ένας ή περισσότεροι από τους μουσικούς τραγουδούν επίσης.

Το κοστούμι Mariachi:

Από τις αρχές του 1900 το μαύρο κοστούμι, ή το traje de charro, φοριέται από τη Μαρία. Ο Charro είναι ένας μεξικανός καουμπόι από την πολιτεία της Jalisco. Το μαύρο κοστούμι που φορούν οι μαρσιές αποτελείται από ένα σακάκι μήκους μέσης, μπούστο, εφοδιασμένα παντελόνια, κοντές μπότες και ένα σομπρέρο με φαρδιά επικάλυψη.

Τα κοστούμια είναι περίτεχνα διακοσμημένα με ασημένια ή χρυσά κουμπιά και κεντημένα σχέδια. Σύμφωνα με το μύθο, οι μουσικοί άρχισαν να φορούν αυτή τη φορεσιά κατά τη διάρκεια του πορφυριάτου. Πριν από αυτό, φορούσαν τα απλά ρούχα που συνδέονταν με καμπεσινούς ή εργαστήρια, αλλά ο πρόεδρος Porfirio Diaz ήθελε οι μουσικοί να παίζουν σε ένα σημαντικό γεγονός να φορούν κάτι ιδιαίτερο, γι 'αυτό δανείστηκαν τα κοστούμια μιας ομάδας μεξικανών καουμπόηδων, αρχίζοντας έτσι το έθιμο του μαρσιού ζώνες που ντύνονται στα ενδύματα που είναι τυπικά του χαρά.

Πού να ακούσετε Mariachi Μουσική:

Μπορείτε να ακούσετε μουσική mariachi σε σχεδόν οποιοδήποτε προορισμό στο Μεξικό, αλλά δύο μέρη που είναι διάσημα για τη Μαρία είναι η Plaza de los Mariachis στην Γκουανταλαχάρα και η Plaza Garibaldi στην πόλη του Μεξικού . Σε αυτές τις πλατείες θα βρείτε πλανόδια μαρσιές που μπορείτε να νοικιάσετε για να παίξετε μερικά τραγούδια.

Mariachi Τραγούδια:

Η πρόσληψη ενός συγκροτήματος mariachi για να εκτελέσετε ένα τραγούδι ή δύο για σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περάσετε ένα βράδυ. Εάν βρίσκεστε σε πλατεία ή εστιατόριο και υπάρχει μια μπάντα mariachi, μπορείτε να ζητήσετε ένα συγκεκριμένο τραγούδι. Ακολουθούν ορισμένοι τίτλοι τραγουδιών που μπορείτε να εξετάσετε: