Μουσείο Fragonard Perfume στο Παρίσι

Για όσους ενδιαφέρονται για τη μακρά και σύνθετη ιστορία της μυρωδιάς, το Μουσείο Fragonard στο Παρίσι είναι ένα πραγματικό κόσμημα. Βρίσκεται σε ένα κτίριο του 19ου αιώνα, μάλλον απίθανο, αλλά σχεδόν βασιλικό κοντά στο Palais Garnier (παλιά όπερα), το μουσείο άνοιξε μόνο το 1983, αλλά μεταφέρει τους επισκέπτες σε ένα αισθηματικό ταξίδι του παλιού κόσμου πίσω στην προέλευση της αρωματοποιίας. Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου περίεργα και υποτιμημένα μουσεία του Παρισιού .

Μουσείο Άρωμα Fragonard

Αυτό το εντελώς δωρεάν μουσείο του Παρισιού παραβλέπεται τόσο συχνά από τους τουρίστες, αλλά προσφέρει μια μαγική ματιά στις οσφρητικές τέχνες μέσω μιας εκλεκτικής συλλογής αντικειμένων και οργάνων που σχετίζονται με τη σύνθεση, την κατασκευή και τη συσκευασία αρωμάτων - πολλά από αυτά παρουσιάζονται σε παλιό στυλ γυάλινα ερμάρια. Η συλλογή εντοπίζει την τέχνη των μυρωδιών από την Αρχαιότητα μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, με ιδιαίτερη έμφαση στις γαλλικές παραδόσεις που προέρχονται από τη νότια γαλλική πόλη Grasse - ακόμα μια μεγάλη πρωτεύουσα του κόσμου της αρωματοποιίας και στέγαση έδρα πολλών γοήτρων γάλλων κατασκευαστών (συμπεριλαμβανομένου του Fragonard).

Η διακόσμηση εδώ είναι τολμηρή, τουλάχιστον, διατηρώντας πολλά από τα αρχικά στοιχεία του 19ου αιώνα, όπως ζωγραφισμένες οροφές, διακόσμηση γυψοσανίδας, παλιά τζάκια και πολυέλαιοι. Οι επισκέπτες βυθίζονται σε ένα πολύ ρομαντικό σκηνικό για να ανιχνεύσουν την εξέλιξη των τελετουργιών και πρακτικών αρωματοποιίας των τελευταίων 3.000 χρόνων, πηγαίνοντας μέχρι την αρχαία Αίγυπτο.

Δεκάδες ποικιλίες παλαιών μπουκαλιών αρωμάτων, εξατμιστήρων, συντριβανιών και "οργάνων" (φαίνονται παραπάνω), βάζα για φάρμακα και όργανα που χρησιμοποιούνται από τους αρωματοποιούς για τη μέτρηση και τη διαμόρφωση αρωμάτων καθιστούν μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη. Θα μάθετε επίσης για τη χειροτεχνία που πηγαίνει στην εμφύσηση και το σχεδιασμό των λεπτών και όμορφων μπουκαλιών.

Για όσους επιθυμούν να πάρουν στο σπίτι μια ιδιαίτερη μυρωδιά ή αναμνηστικά, υπάρχει ένα μικρό κατάστημα δώρων στις εγκαταστάσεις, από το οποίο οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν έθιμο αρώματα και άλλα αρώματα που σχετίζονται αξεσουάρ και δώρα.

Τοποθεσία και στοιχεία επικοινωνίας

Το μουσείο βρίσκεται στο 9ο διαμέρισμα στη δεξιά όχθη του Παρισιού, σε κοντινή απόσταση από την παλιά συνοικία των πολυκαταστημάτων και την πολυσύχναστη επιχειρηματική περιοχή γνωστή ως Madeleine. Είναι επίσης ένας φανταστικός χώρος για ψώνια και γευστική γευσιγνωσία, με τόνους μπουτίκ, καταστήματα τροφίμων υψηλής ποιότητας όπως το Fauchon , γλυκά και τσαγιού στην περιοχή.

Διεύθυνση: 9 rue Scribe, 9ο διαμέρισμα

Μετρό: Όπερα (ή RER / σιδηροδρομική γραμμή Α, σταθμός Auber)

Τηλ .: +33 (0) 1 47 42 04 56

W ebsite : Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα (στα αγγλικά)

Ώρες λειτουργίας και εισιτήρια

Το μουσείο είναι ανοιχτό από Δευτέρα έως Σάββατο, από τις 9:00 π.μ. έως τις 6:00 μ.μ. και τις Κυριακές και τις αργίες από τις 9:00 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ.

Η είσοδος στο μουσείο είναι δωρεάν. Επιπλέον, το προσωπικό του μουσείου προσφέρει δωρεάν ξεναγήσεις της συλλογής κατά τις περισσότερες ώρες λειτουργίας (αλλά συνιστούμε να καλείτε μπροστά για να αποφύγετε την απογοήτευση).

Αξιοθέατα και αξιοθέατα σε κοντινή απόσταση

Μπορείτε να επισκεφθείτε αυτό το κόσμημα ενός μουσείου μετά από να εξερευνήσετε τα πολυτελή εδάφη του Palais Garnier ή να επισκεφθείτε τα παλιά παλιά Belle-Epoque πολυκαταστήματα Galeries Lafayette και Printemps ακριβώς πίσω από τη γωνία.

Άλλα αξιόλογα αξιοθέατα και αξιοθέατα στην περιοχή περιλαμβάνουν τα ακόλουθα: