Ο βασικός οδηγός ταξιδιών στο Ρίμινι της Ιταλίας

Το Ρίμινι, που συχνά αναφέρεται ως πρωτεύουσα του ιταλικού παραθαλάσσιου τουρισμού και της νυχτερινής ζωής, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παραλιακά θέρετρα της Ιταλίας και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Διαθέτει 15χλμ. Ωραία αμμουδερή παραλία με εγκαταστάσεις κολύμβησης υψηλής ποιότητας. Ο παραθαλάσσιος χώρος περιπάτου είναι γεμάτος εστιατόρια, ξενοδοχεία και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Η ίδια η πόλη έχει ένα ενδιαφέρον ιστορικό κέντρο, ρωμαϊκά ερείπια και μουσεία. Ο σκηνοθέτης της ταινίας Federico Fellini ήταν από το Ρίμινι.

Τοποθεσία

Το Ρίμινι βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Ιταλίας, περίπου 200 μίλια νότια της Βενετίας, στην Αδριατική Θάλασσα. Βρίσκεται στην περιοχή Emilia Romagna της βόρειας Ιταλίας (βλ. Χάρτη Emilia Romagna ). Οι κοντινές τοποθεσίες περιλαμβάνουν τη Ραβέννα , την πόλη των ψηφιδωτών, τη Δημοκρατία του Αγίου Μαρίνου και την περιοχή Le Marche .

Που να μείνω

Τα περισσότερα ξενοδοχεία βρίσκονται κοντά στον παραλιακό δρόμο, Lungomare. Μια εξαιρετική επιλογή είναι το Hotel Corallo, ένα πολύ ωραίο ξενοδοχείο σπα δίπλα στη θάλασσα στο Riccioine, στα νότια και το λιγότερο ακριβό οικογενειακό ξενοδοχείο Eliseo δίπλα στη θάλασσα στο Iseo Marina στα βόρεια, αμφότερα συνδέονται με το λεωφορείο προς το Ρίμινι.

Ρίμινι Λίντο, Παραλίες και Λουτρά

Το Marina Centro και το Lungomare Augusto είναι το κέντρο των παραλιών και της νυχτερινής ζωής. Οι παραλίες εξαπλώνονται βόρεια και νότια με εκείνες που βρίσκονται μακρύτερα από το κέντρο περισσότερο προσανατολισμένες στην οικογένεια. Ένας παραθαλάσσιος χώρος περιπάτου εκτείνεται κατά μήκος της ακτής. Πολλές από τις παραλίες είναι ιδιωτικές και περιλαμβάνουν καμπάνες, ομπρέλες και ξαπλώστρες για μια μέρα χρήσης.

Το Rimini Terme είναι ένα θερμικό σπα στη θάλασσα με εγκαταστάσεις επεξεργασίας, τέσσερις θερμαινόμενες πισίνες με θαλασσινό νερό και ένα κέντρο ευεξίας.

Βρίσκεται σε ένα πάρκο με γυμναστήριο, παραλία και παιδική χαρά. Το Hotel National δίπλα στη θάλασσα στο Marino Centro διαθέτει εγκαταστάσεις σπα και θεραπευτικές αγωγές.

Μεταφορά

Το Ρίμινι βρίσκεται στην σιδηροδρομική γραμμή της ανατολικής ακτής της Ιταλίας μεταξύ Βενετίας και Ανκόνα. Τα τρένα πηγαίνουν στη Μπολόνια και το Μιλάνο. Ο σταθμός βρίσκεται ανάμεσα στην παραλία και το ιστορικό κέντρο.

Τα λεωφορεία πηγαίνουν στη Ραβένα, στην Τσεζένα και στις τοπικές πόλεις. Το αεροδρόμιο Federico Fellini βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη.

Η οδήγηση μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά το καλοκαίρι. Τα τοπικά λεωφορεία τρέχουν προς τις παραλίες, το σιδηροδρομικό σταθμό και το ιστορικό κέντρο. Το δωρεάν λεωφορείο μπλε γραμμής συνδέει την περιοχή ντίσκο δυτικά της πόλης με την κύρια παραλία. Το καλοκαίρι, μερικά λεωφορεία τρέχουν όλη τη νύχτα. Ποδηλασία είναι μια μεγάλη επιλογή για να πάρει γύρω από την πόλη και στις παραλίες, πάρα πολύ. Υπάρχουν ενοικιάσεις ποδηλάτων γύρω από τις παραλίες και ορισμένα ξενοδοχεία προσφέρουν δωρεάν ποδήλατα στους επισκέπτες.

Νυχτερινή ζωή

Το Ρίμινι θεωρείται από πολλούς ως πρωτεύουσα της ιταλικής νυχτερινής ζωής. Η κεντρική παραθαλάσσια περιοχή, ειδικά κατά μήκος του Lungomare Augusto και του Viale Vespucci , είναι ένα τετράγωνο εσωτερικό, γεμάτο με μπαρ, παμπ, νυχτερινά κέντρα, στοές και εστιατόρια, μερικά ανοιχτά όλη τη νύχτα. Το Rock Island βρίσκεται κοντά στο τροχόσπιτο σε λίγο σημείο στη θάλασσα. Οι μεγάλες ντίσκο είναι γενικά στους λόφους δυτικά της πόλης. Ορισμένα από αυτά προσφέρουν υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο και το λεωφορείο με μπλε γραμμή συνδέει ντίσκο με την κύρια παραλία.

Φεντερίκο Φελίνι

Ο Φεντερίκο Φελίνι, ο διάσημος σκηνοθέτης, ήρθε από το Ρίμινι. Πολλές από τις ταινίες του, συμπεριλαμβανομένου του Amarcord και του I Vitelloni, τοποθετήθηκαν στο Ρίμινι. Το Grand Hotel Rimini παρουσιάστηκε στο Amaracord.

Οι τοιχογραφίες που μνημονεύουν τον Φελίνι και μερικούς από τους χαρακτήρες του, εμφανίζονται στο Borgo S. Giuliano, μία από τις παλαιότερες συνοικίες και ένα αγαπημένο στέκι του Fellini.

Κορυφαία αξιοθέατα και αξιοθέατα

Εκτός από τις παραλίες και τη νυχτερινή ζωή, το Ρίμινι έχει ένα καλό ιστορικό κέντρο και είναι μια πόλη τέχνης. Τα περισσότερα από αυτά τα αξιοθέατα βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο. Για χάρτη που δείχνει τα κύρια αξιοθέατα, δείτε το χάρτη του Ρίμινι στο Mapping Europe .

Φεστιβάλ

Το Ρίμινι είναι ένα κορυφαίο μέρος για να γιορτάσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Ιταλία με πάρτι σε πολλά νυχτερινά κέντρα και μπαρ και ένα τεράστιο φεστιβάλ Πρωτοχρονιάς στην Piazzale Fellini με μουσική, χορό και ψυχαγωγία, με αποκορύφωμα τη θεαματική έκθεση πυροτεχνημάτων πάνω από τη θάλασσα. Εμφανίζεται συνήθως στην ιταλική τηλεόραση. Το Διεθνές Φεστιβάλ Πινακοθήκης, από το Μάρτιο μέχρι τον Μάιο, περιλαμβάνει δωρεάν συναυλίες από κορυφαίους πιανίστες. Το καλοκαίρι η Sagra Musicale Malatestiana φέρνει διεθνείς καλλιτέχνες για προγράμματα μουσικής, θεάτρου, χορού και εικαστικών τεχνών.