Εξετάστε ένα Agriturismo για τις διακοπές σας στην Ιταλία

Ένα agriturismo είναι μια αυθεντική παραμονή στην ιταλική ύπαιθρο

Εάν προγραμματίζετε ένα ταξίδι στην Ιταλία και ψάχνετε για καταλύματα, πιθανότατα θα συναντήσετε τη λέξη agriturismo - έναν συνδυασμό των λέξεων για "γεωργία" και "τουρισμός" στα ιταλικά. Ένα agriturismo είναι μια παραμονή αγροκτήματος, ή ένα στυλ διακοπών σε θέρετρα εξοχικών σπιτιών.

Στην Ιταλία, πολλοί αγροτουρισμοί i (ο πληθυντικός του agriturismo) είναι γενικά κατάλληλοι για όλη την οικογένεια και πολλοί έχουν αγροτικά ζώα με τα οποία μπορούν να αλληλεπιδρούν τα παιδιά.

Άλλοι είναι πιο ρομαντικοί και ιδανικοί για μια απόδραση των ζευγαριών. Παρά το περίεργο όνομα, πολλές αγροτουριστικές διακοπές είναι αρκετά πολυτελείς.

Ιστορία του ιταλικού αγροτουρισμού

Ξεκινώντας τη δεκαετία του 1950 και συνεχίζοντας τη δεκαετία του 1970, η παραδοσιακή γεωργία μικρής κλίμακας στην Ιταλία έγινε λιγότερο κερδοφόρα και πολλοί αγρότες εγκατέλειψαν τις εκμεταλλεύσεις τους για να βρουν εργασία σε μεγαλύτερες πόλεις.

Ωστόσο, οι Ιταλοί δίνουν μεγάλη αξία και αξία στις γεωργικές τους παραδόσεις, ειδικά στην παραγωγή μικρής κλίμακας τροφίμων όπως το τυρί, το κρασί και οι ελιές. Μέχρι το 1985 οι ιταλοί νομοθέτες δημιούργησαν έναν νομικό ορισμό για το Agriturismo, το οποίο επέτρεψε και σε ορισμένες περιπτώσεις παρείχε πόρους για την αποκατάσταση και αποκατάσταση πολλών εγκαταλελειμμένων αγροτικών κτιρίων και κτημάτων.

Ορισμένοι μετατράπηκαν σε εξοχικές κατοικίες και άλλοι μετατράπηκαν σε καταλύματα αγροτουρισμού, παρόμοια με αγγλικά ή αμερικανικά κρεβάτια και πρωινά. Αυτά τα agriturismi επέτρεψαν στους μικρούς αγρότες να αυξήσουν οποιοδήποτε εισόδημα από το αγρόκτημα φιλοξενώντας παραθεριστές και παρέχοντάς τους τη μοναδική εμπειρία από πρώτο χέρι στον αγροτικό τρόπο ζωής στην Ιταλία.

Τι θα φάτε σε διακοπές Agriturismo

Ένα ιταλικό αγροτουρισμό συνήθως θα εξυπηρετεί επισκέπτες τροφή που παρασκευάζεται από πρώτες ύλες που παράγονται στο αγρόκτημα ή από άλλους τοπικούς εμπόρους. Μερικοί θα επιτρέψουν στους επισκέπτες να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες που περιβάλλουν το αγρόκτημα, όπως η συλλογή των λαχανικών ή η αρμέγαση των αγελάδων.

Παρά την αγροτική φύση του καταλύματος, θα περίμενε κανείς μια ρουστίκ εμπειρία. αν και πολλοί αγροτουρισμοί είναι υψηλής ποιότητας και διαθέτουν παροχές όπως οι πισίνες. Σε γενικές γραμμές, τα καταλύματα μπορούν να τρέξουν το φάσμα από απλά δωμάτια με ρουστίκ έπιπλα και κοινόχρηστα μπάνια σε πολυτελείς σουίτες ή διαμερίσματα με μπανιέρες υδρομασάζ και άλλα high-end προνόμια.

Τον αγροτουρισμό και την ιταλική οικονομία

Το στοίχημα αγροτουρισμού από την ιταλική κυβέρνηση αποδείχτηκε ένα όφελος για αγροτικούς αγρότες οι οποίοι δεν μπορούσαν πλέον να βασίζονται αποκλειστικά στην παραγωγή των αγροκτημάτων για εισόδημα. Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο τουρίστες επισκέπτονται την Ιταλία ετησίως για να απολαύσουν τη γραφική ύπαιθρο σε καταλύματα αγροτουρισμού.

Αν και ο αγροτικός πληθυσμός στην Ιταλία έχει μειωθεί από το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, ο αγροτουριστικός τομέας έχει δώσει νέα ζωή σε ορισμένες περιοχές της χώρας όπου υπήρχαν λίγες άλλες επιλογές για τη νέα βιομηχανία.

Τύποι αγροτουρισμού

Ο αγροτουρισμός είναι τόσο δημοφιλής ώστε υπάρχουν ακόμη και υποκατηγορίες καταλυμάτων αγροτουρισμού. Για όσους αναζητούν φιλικές προς το περιβάλλον διακοπές, πολλά αγροκτήματα προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις οικοτουρισμού με συνολική εμβάπτιση στη φύση. Οι τουρίστες που αναζητούν λίγη περιποίηση μπορούν να επιλέξουν μια εμπειρία αγροτουρισμού ευεξίας σε ένα αγρόκτημα που προσφέρει υπηρεσίες σπα και θεραπείες.

Προτιμάτε να παραμείνετε δραστήριοι στις διακοπές σας; Μπορείτε να επιλέξετε καταλύματα αγροτουρισμού που περιλαμβάνουν ιππασία, αναρρίχηση, κολύμπι και άλλα αθλήματα και δραστηριότητες. Και αν είστε όλοι για το φαγητό (και που δεν θέλετε να δοκιμάσετε όσο το δυνατόν αυθεντικό ιταλικό φαγητό!), Επιλέξτε ένα γαστρονομικό αγροτουρισμό με γευστικές γεύσεις και περιηγήσεις γύρω από την κουζίνα της περιοχής που επισκέπτεστε .

Πώς να επιλέξετε ένα Agriturismo στην Ιταλία

Αν σκέφτεστε ένα αγροτουρισμό ή μια παραμονή στη φάρμα, αποφασίστε τι είδους εμπειρία θέλετε. Μια ειδυλλιακή υποχώρηση στην ύπαιθρο ή μια πρακτική εμπειρία της ιταλικής αγροτικής ζωής; Θα βρείτε agriturismo καταχωρήσεις-θα αναφερθούν μερικές φορές στους εαυτούς τους στα αγγλικά ως εξοχικές κατοικίες ή εξοχικές κατοικίες-στις περισσότερες μεγάλες περιοχές κράτησης καταλύματος, καθώς και στην ιστοσελίδα του Agriturismo.it.

Όπου και αν ψάχνετε, φροντίστε να διαβάσετε κριτικές, να μελετήσετε φωτογραφίες και να βεβαιωθείτε ότι το agriturismo ικανοποιεί τις ανάγκες σας. Επίσης, εξετάστε ποιες πόλεις ή κωμοπόλεις βρίσκονται κοντά - θα θέλετε να εξερευνήσετε τη γύρω περιοχή ή θα είστε ικανοποιημένοι να παραμείνετε στο αγρόκτημα και να απολαύσετε διαμονή χαμηλού κόστους; Όποια και αν είναι η αγροτουρισμός που έχετε επιλέξει, είστε σίγουροι ότι θα ζήσετε μια αυθεντική φέτα ιταλικής κουλτούρας και αγροτικής ζωής που δεν θα βρείτε σε ένα ξενοδοχείο!

Το άρθρο επεκτάθηκε και ενημερώθηκε από την Elizabeth Heath