Συμβουλές για το ταξίδι στην Ιαπωνία τον Δεκέμβριο

Τι πρέπει να γνωρίζετε εάν κάνετε διακοπές κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Εάν σκοπεύετε να επισκεφθείτε την Ιαπωνία τον Δεκέμβριο, είναι καλύτερο να αποφύγετε το ταξίδι στη χώρα κατά την τελευταία εβδομάδα του μήνα και την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτή η περίοδος είναι μία από τις πιο πολυσύχναστες περιόδους ταξιδιού στην Ιαπωνία. Ακριβώς όπως είναι στις δυτικές χώρες, πολλοί άνθρωποι είναι εκτός εργασίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για τις διακοπές. Αυτό μπορεί να δυσκολέψει την κράτηση των μεταφορών και των καταλυμάτων χωρίς σημαντικό προγραμματισμό.

Και ξεχάστε να κλείσετε ένα ξενοδοχείο την τελευταία στιγμή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Επίσης, αν παίρνετε τρένα μεγάλων αποστάσεων, προσπαθήστε να κάνετε κράτηση θέσεων εκ των προτέρων. Είναι δύσκολο να πάρετε θέσεις σε μη αποκλειστικά αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια της κορυφαίας περιόδου ταξιδιού.

Χριστούγεννα στην Ιαπωνία

Τα Χριστούγεννα δεν είναι ιαπωνική εθνική εορτή, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι χριστιανοί, αλλά οι ασκούμενοι του Βουδισμού, του Σιντοϊσμού ή καθόλου θρησκείας. Κατά συνέπεια, οι επιχειρήσεις και τα σχολεία είναι ανοιχτά τα Χριστούγεννα, εκτός αν οι διακοπές έρχονται σε ένα σαββατοκύριακο. Για το λόγο αυτό, η μετακίνηση στην Ημέρα των Χριστουγέννων στην Ιαπωνία δεν είναι τόσο κακή όσο γίνεται στις δυτικές χώρες.

Ενώ η Ημέρα των Χριστουγέννων είναι ουσιαστικά όπως οποιαδήποτε άλλη μέρα στην Ιαπωνία, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η παραμονή των Χριστουγέννων γιορτάζεται εκεί. Έχει γίνει μια νύχτα για ζευγάρια να περάσουν έναν ρομαντικό χρόνο μαζί σε φανταχτερά εστιατόρια ή ξενοδοχεία στην Ιαπωνία. Έτσι, αν σκοπεύετε να βγείτε από την Παραμονή των Χριστουγέννων, σκεφτείτε να κάνετε τις κρατήσεις σας όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Πρωτοχρονιά στην Ιαπωνία

Οι διακοπές της Πρωτοχρονιάς είναι πολύ σημαντικές για τους Ιάπωνες και οι άνθρωποι συνήθως περνούν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μάλλον ήσυχα με την οικογένεια. Επειδή πολλοί άνθρωποι ταξιδεύουν έξω από το Τόκιο για να επισκεφτούν τις πατρίδες τους ή να πάνε διακοπές, το Τόκιο είναι πιο ήσυχο από το συνηθισμένο αυτήν την ημέρα. Ωστόσο, οι ναοί και τα ιερά είναι εξαιρετικά απασχολημένοι, καθώς έχει γίνει συνηθισμένο στην Ιαπωνία να περάσει το Νέο Έτος επικεντρωμένο στη ζωή και την πνευματικότητα του ατόμου.

Το νέο έτος συμπίπτει επίσης με τις πωλήσεις των καταστημάτων, γι 'αυτό είναι μια καλή στιγμή για να πάρετε κάποια ψώνια ψώνια γίνει αν δεν σας πειράζει μεγάλα πλήθη. 1 Ιανουαρίου είναι μια εθνική εορτή στην Ιαπωνία και οι άνθρωποι εκεί τρώνε πολλά τρόφιμα για μακροζωία, γονιμότητα και άλλους σκοπούς.

Η περίοδος του νέου έτους μπορεί να είναι μια καλή στιγμή για να μείνετε στο Τόκιο. Μπορεί να έχετε καλές προσφορές σε ωραία ξενοδοχεία. Από την άλλη πλευρά, οι θερμές πηγές και χιονοδρομικά κέντρα της ονσένης τείνουν να είναι γεμάτα με επισκέπτες. Πρώιμες κρατήσεις συνιστώνται εάν σκοπεύετε να μείνετε σε ονσέν ή χιονοδρομικούς προορισμούς.

Επειδή το Νέο Έτος θεωρείται ευρέως η πιο σημαντική γιορτή στην Ιαπωνία , οι περισσότερες επιχειρήσεις και ιδρύματα στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών ιδρυμάτων, κλείνουν από τις 29 ή 30 Δεκεμβρίου το τρίτο ή τέταρτο Ιανουαρίου. Τα τελευταία χρόνια, όμως, πολλά εστιατόρια, πολυκαταστήματα, σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα έχουν μείνει ανοιχτά κατά τη διάρκεια των διακοπών του νέου έτους. Έτσι, αν καταφέρετε να κλείσετε το ταξίδι σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα έχετε πολλές επιλογές για φαγητό και ψώνια.