Παραδοσιακά Ιαπωνικά Γάμοι Shinto Style

Πολλοί προορισμοί (και τοπικοί) γάμοι λαμβάνουν χώρα την άνοιξη και το φθινόπωρο στην Ιαπωνία και, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς πραγματοποιούνται σε ξενοδοχεία ή αίθουσες τελετών όπου τα παρεκκλήσια και τα ιερά βρίσκονται σε βολική τοποθεσία εντός των εγκαταστάσεων, αυτοί οι γάμοι μπορούν να προέρχονται από ποικίλες θρησκευτικές παραδόσεις.

Ένας γάμος μπορεί να είναι Shinto, Christian, Buddhist, ή μη θρησκευτικά στυλ, όπου τα ζευγάρια επιλέγουν το ύφος των τελετών τους, τα οποία ίσως να μην ταιριάζουν απαραίτητα με τη θρησκεία τους.

Στην πραγματικότητα, τα μη χριστιανικά ζευγάρια συχνά έχουν τους γάμους τους στα ξωκκλήσια στην Ιαπωνία .

Οι παραδοσιακές γαμήλιες τελετές είναι στυλ Shinto και πραγματοποιούνται σε ιερά όπου οι νύφες φορούν παραδοσιακό λευκό κιμονό που ονομάζεται shiromuku και οι γαμπροί φορούν montsuki (μαύρο τυπικό κιμονό), haori (σακάκι κιμονό) και hakama (κιμονό παντελόνι).

Η Ιαπωνική Γάμος Παράδοση Shinto Style

Οι γάμοι σε στυλ shinto έγιναν δημοφιλείς στην Ιαπωνία κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα μετά τον γάμο του πρίγκιπα Yoshihito με την πριγκίπισσα Kujo Sadako, ωστόσο, οι γάμοι αυτοί έχουν δει την πτώση της δημοτικότητας υπέρ των δυτικοποιημένων τελετών τον τελευταίο καιρό.

Ακόμα, εάν προγραμματίζετε έναν παραδοσιακό γάμο στυλ Shinto, η κύρια επένδυση της τελετής εξαρτάται από τον καθαρισμό, η οποία πραγματοποιείται μέσω της διαδικασίας πίνοντας τρία φλιτζάνια σακέτας τρεις φορές σε ένα τελετουργικό τελετουργικό που ονομάζεται nan-nan-san-ku -ό .

Είναι συνηθισμένο ότι μόνο τα μέλη της οικογένειας και οι στενοί συγγενείς των ζευγαριών παρακολουθούν τελετές στυλ Shinto και δεν υπάρχουν ούτε παράνυμφοι ούτε καλύτερος άνθρωπος για τα περισσότερα από αυτά τα θέματα.

Παραδοσιακά, ένα παλαιότερο παντρεμένο ζευγάρι που ονομάζεται νάκουδο (προξενητής) παρακολουθεί μια γαμήλια τελετή στυλ Shinto, αλλά αυτή η παράδοση δεν έχει παρατηρηθεί όπως τακτικά τα τελευταία χρόνια.

Η Τυπική Ιαπωνική Γαμήλια Υποδοχή

Μετά τις γαμήλιες τελετές, η νύφη και ο γαμπρός καλούν συγγενείς, φίλους, συναδέλφους και γείτονες σε πάρτι υποδοχής που ονομάζονται " kekkon hiroen ", τα οποία ποικίλλουν σε μέγεθος και κλιμακώνονται ανάλογα με το πού λαμβάνει χώρα η Ιαπωνική γαμήλια τελετή.

Οι άνθρωποι φορούν συνήθως τυπικά για να παρακολουθήσουν αυτές τις δεξιώσεις, με γυναίκες που φορούν φορέματα, κοστούμια ή κιμονό και άνδρες επισκέπτες που φορούν συνήθως μαύρα επίσημα κοστούμια.

Όταν λαμβάνετε μια κάρτα πρόσκλησης σε μια γαμήλια δεξίωση, θα πρέπει να επιστρέψετε την κλειστή κάρτα απάντησης και να ενημερώσετε εάν μπορείτε να παρευρεθείτε ή όχι. Εάν παρακολουθείτε μια ιαπωνική γαμήλια δεξίωση, αναμένεται να φέρετε μετρητά για ένα δώρο. Το ποσό εξαρτάται από τη σχέση σας με το ζευγάρι και την περιοχή, εκτός εάν στην κάρτα πρόσκλησης αναφέρεται ένα σταθερό ποσό. Λέγεται ότι ο μέσος όρος είναι 30.000 γιεν για το γάμο ενός φίλου, αλλά είναι σημαντικό τα χρήματα να περικλείονται σε ένα ειδικό φάκελο που ονομάζεται " shugi - bukuro " με το όνομά σας να γράφεται μπροστά.

Κατά τη διάρκεια της γαμήλιας δεξίωσης, το παντρεμένο ζευγάρι κάθεται σε μια σκηνή, απολαμβάνοντας τις ομιλίες και τις παραστάσεις των φιλοξενούμενων. Πολλοί άνθρωποι τραγουδούν συγχαρητήρια για το ζευγάρι και είναι χαρακτηριστικό για το ζευγάρι να κόψει μια γαμήλια τούρτα και να περπατήσει γύρω από την αίθουσα υποδοχής, φωτίζοντας τα κεριά και τους επισκέπτες. Ένα πλήρες γεύμα ποτών συχνά εξυπηρετείται και είναι επίσης κοινό για τη νύφη και τον γαμπρό να αλλάζουν κοστούμια μερικές φορές.

Σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς αμερικανικούς γάμους, οι περισσότεροι επισκέπτες λαμβάνουν αναμνηστικά γάμου από τους νεόνυμφους που ονομάζονται hikidemono , τα οποία συχνά είναι επιτραπέζια σκεύη, γλυκά, εσωτερικοί χώροι ή άλλα μικρά μπιχλιμπίδια που επιλέγονται από τη νύφη και τον γαμπρό.

Τα τελευταία χρόνια, οι κατάλογοι δώρων από τους οποίους οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν δώρα είναι δημοφιλείς για το hikidemono .