Τα πλωτά αεροδρόμια της Ιαπωνίας

Μια πολύ ιαπωνική λύση για ένα πολύ ιαπωνικό πρόβλημα

Η Ιαπωνία έχει ένα μοναδικό πρόβλημα - καλά, η Ιαπωνία έχει πολλά μοναδικά προβλήματα, αλλά πρόκειται να αντιμετωπίσουμε μόνο ένα σήμερα. Συγκεκριμένα, έχει γενικά τραχύ έδαφος και γενικά τρελή πληθυσμιακή πυκνότητα. Και παρόλο που ο πληθυσμός της Ιαπωνίας συρρικνώνεται γενικά, πρέπει να οικοδομηθεί υποδομή, δηλαδή αεροδρόμια. Τι να κάνω?

Η λύση σίγουρα δεν είναι να χρησιμοποιήσει τα περίφημα δικαιώματα τομέα, καθώς χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία έχουν κερδίσει την αλήθεια για να κάνουν. Η Ιαπωνία έμαθε αυτό το σκληρό τρόπο περίπου πριν από 40 χρόνια , κατά τη διάρκεια της κατασκευής του αεροδρομίου Narita κοντά στο Τόκιο, τώρα το πιο πολυσύχναστο διεθνή κόμβο της χώρας. Οι τοπικοί αγρότες εξακολουθούν να διακινούν την απαίτησή τους σε κάποια από τις εκτάσεις του αερολιμένα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι ακόμη τεχνικά πλήρης. Yokunai desu!

Η Ιαπωνία είναι τουλάχιστον τόσο διάσημη για την τεχνολογία της όσο και για πράγματα που είναι χαριτωμένα, περίεργα και νόστιμα, οπότε η στρατηγική που υιοθέτησαν τα κορυφαία μυαλά της χώρας δεν πρέπει να σας εκπλήσσει. Επωφελήθηκαν από τον μεγαλύτερο εθνικό πόρο της Ιαπωνίας - τη θάλασσα που την περιβάλλει από όλες τις πλευρές - και απλώς έχτισαν τα αεροδρόμια εκεί. Λοιπόν, μετά την κατασκευή τεχνητών νησιών για αυτούς.

Εδώ είναι μια ματιά στα πιο αξιοσημείωτα πλωτά αεροδρόμια της Ιαπωνίας και σε άλλα μέρη όπου η τεχνολογία τους εφαρμόστηκε με επιτυχία. Έχετε πετάξει ποτέ σε κάποιο από αυτά τα αεροδρόμια;