Ένας οδηγός για την Κίνα την άνοιξη

Αν δεν ήταν για τη βροχή, η άνοιξη θα ήταν σίγουρα η αγαπημένη μου εποχή του χρόνου στην Κίνα. Παρόλο που ο χειμώνας είναι σύντομος (εντάξει, για όσους από μας νότια του ποταμού Yangtze), χτυπάει σκληρά. Έτσι, μέχρι να κυκλοφορήσει το Μάρτιο και να προσπαθήσετε να φανταστείτε το βαρύ παλτό χειμώνα σας, αισθάνεστε σαν να έχετε περάσει μισό χρόνο χειμώνα.

Αλλά μέχρι το τέλος του Μαρτίου, μπορείτε να βρείτε λίγο πράσινο μπουμπούκια στα άκρα των δέντρων και τα λουλούδια που αρχίζουν να αναγκάζουν τον τρόπο τους να ανθίσουν.

Τότε, ο Απρίλιος αρχίζει και ξαφνικά, είναι άνοιξη! Κάθε λουλούδι φαίνεται να ανθίζει αμέσως και ποικιλίες που δεν μπορώ να αρχίσω να ονομάσω να εκραγεί με ροζ, κόκκινα και λευκά άνθη. Και ακόμη και στην καρδιά της μεγαλύτερης μητροπολιτικής πόλης της Κίνας, της Σαγκάης, με πληθυσμό 18 εκατομμυρίων κατοίκων, οι μέλισσες καταφέρνουν να βγάλουν τα σπίτια τους, επικονιάζοντας τα ατρόμητα λουλούδια. Είναι πραγματικά εκπληκτικό να βλέπεις τη φύση να κάνει το πράγμα παρά την καλύτερη προσπάθεια του ανθρώπου να την ανοίξει.

Παρακάτω θα βρείτε έναν οδηγό για την άνοιξη στην Κίνα και μερικές προτάσεις για πράγματα που πρέπει να κάνετε. Είναι μια μεγάλη στιγμή για να επισκεφθείτε την Κίνα. Φέρτε το βροχή και απολαύστε ήπια θερμοκρασία και λιγότερα τουριστικά πλήθη.

Άνοιξη κατά μήνα

Η άνοιξη στην Κίνα ακολουθεί τους συνήθεις μήνες άνοιξης του βορείου ημισφαιρίου:

Εαρινές δραστηριότητες

Όταν ο καιρός ζεσταίνει, απλά βγείτε έξω και απολαύστε τον ενώ μπορείτε. Φαίνεται πολύ σύντομα ότι τα temps σηκώνονται τόσο ψηλά ώστε το να είσαι έξω είναι άβολα, ειδικά για σοβαρά αξιοθέατα.

Επωφεληθείτε από τις ζεστές μέρες της άνοιξης για να κάνετε κάποια από τα παρακάτω:

Εξωτερική τραπεζαρία

Έχω την εντύπωση ότι οι Κινέζοι δεν αγαπούν να τρώνε έξω. Νομίζω ότι οφείλεται εν μέρει στον ήλιο (πολύ έξυπνο), αλλά συχνά είμαι απογοητευμένος από την έλλειψη υπαίθριας τραπεζαρίας. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν μερικές ειδικές θέσεις:

Περιπατητικές Περιηγήσεις

Πεζοπορία και ταξίδια

Η άνοιξη είναι ένας πολύ καλός χρόνος για πεζοπορία και πεζοπορία. Μπορεί να είναι υγρό αλλά τουλάχιστον δεν θα είναι υπερβολικά ζεστό ή υπερβολικά γεμάτο.

Μεγάλες Τοποθεσίες για το Εαρινό Ταξίδι

Ανοιξιάτικες διακοπές

Είναι μάλλον έξυπνο να προγραμματίζετε αυτές τις διακοπές καθώς οι τιμές των ταξιδιών μπορούν να ανεβαίνουν και να είναι πιο γεμάτοι σε ορισμένες τοποθεσίες.