Ένας οδηγός επισκεπτών για το τι μπορείτε να δείτε και να κάνετε στην επαρχία Gansu

Το καλύτερο κρυφό μυστικό της Κίνας

Η επαρχία Gansu (甘肃) βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Κίνας. Συνορεύει με την Αυτόνομη Περιφέρεια του Xinjiang, Qinghai, Sichuan, Shaanxi, Ningxia, Εσωτερική Μογγολία και Μογγολία . Η πρωτεύουσα είναι η Lanzhou (兰州) μέσω της οποίας περνά ο Κίτρινος Ποταμός.

Ενώ φιλοξενεί μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα ιστορία του δρόμου της Κίνας Silk Road και απίστευτες αρχαίες τοποθεσίες, καθώς και περιοχές παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO , Gansu είναι μια από τις λιγότερο αναπτυγμένες και φτωχότερες επαρχίες της Κίνας.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την τοποθεσία του Gansu με αυτούς τους χάρτες των ηπειρωτικών επαρχιών της Κίνας .

Ο Καιρός στο Gansu

Ο καιρός του Gansu είναι ένα από τα άκρα. Ενώ είναι πιο εύκρατο στο νότιο τμήμα της επαρχίας, στη βορειοδυτική περιοχή γύρω από το Dunhuang, το κλίμα είναι ακραίο. Αυτή η περιοχή ξεκινάει από την άκρη της έρημο Gobi, ώστε να αντιμετωπίσετε ακραίο κρύο στους χειμώνες και ζέσταμα στα καλοκαίρια σε αυτό το άγονη τοπία.

Πότε για να πάει στο Gansu

Οι πιο ευχάριστες εποχές του χρόνου είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο όταν οι θερμοκρασίες δεν φτάνουν σε ακραίες στιγμές. Ήμασταν εκεί στα τέλη Μαΐου και απολάμβαναν δροσερές βραδιές αλλά πολύ ζεστές και ξηρές μέρες.

Μετάβαση στο Gansu

Πολλοί επισκέπτες κάνουν το Dunhuang σημείο εισόδου και εξόδου για το Gansu, αλλά αν δεν φτάσετε στο νότιο τμήμα της επαρχίας, κυρίως Lanzhou, θα χάσετε ένα από τα μεγαλύτερα επαρχιακά μουσεία της Κίνας. Υπάρχουν επίσης ένας μεγάλος αριθμός θιβετιανών βουδιστικών περιοχών και αξιοθέατα στο νότιο τμήμα της επαρχίας.

Το Dunhuang συνδέεται καλύτερα με τον αέρα στο Xi'an και πολλά δρομολόγια Road Silk ξεκινούν στο Xi'an με το Dunhuang ως τη δεύτερη στάση του. Το Dunhuang και το Lanzhou συνδέονται σιδηροδρομικώς και αεροπορικώς, ενώ η σιδηροδρομική γραμμή είναι κατάλληλη για διανυκτερεύσεις. Οι συνδέσεις πτήσεων είναι λιγότερο κανονικές και μπορεί να είναι εποχιακές. Υπάρχουν απευθείας πτήσεις από πολλές μεγάλες κινεζικές πόλεις προς Lanzhou.

Γνωρίζοντας το Gansu

Ανάλογα με το δρομολόγιό σας στο Gansu, πιθανότατα θα θελήσετε να εξετάσετε την πρόσληψη ενός αυτοκινήτου & οδηγού αν όχι και ενός οδηγού. Ενώ στις πόλεις, μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε ταξί, αλλά πολλά σημαντικά αξιοθέατα βρίσκονται έξω από τα κέντρα των πόλεων. Στο Dunhuang, για να δείτε τις σπηλιές Mogao, το Yadan Geological Park και το Yumenguan, θα χρειαστεί σίγουρα κάποια μεταφορά.

Τι να δείτε και να κάνετε στην επαρχία Gansu

Πριν πάω στον ίδιο τον Gansu, νόμιζα ότι το κύριο (και μόνο) αξιοθέατο ήταν τα παγκοσμίου φήμης Mogao Grottoes της UNESCO. Ενώ αυτά τα σπήλαια γεμάτα αρχαία βουδιστική τέχνη είναι μια απίστευτη έλξη, υπάρχουν πολλά περισσότερα για να δείτε στην επαρχία Gansu. Εδώ είναι μια κατανομή πολλών από τις διάσημες τοποθεσίες σε όλη την επαρχία Gansu.

Lanzhou:

Διάδρομος Hexi ( Δρόμος μετάξι από Λαντζού προς Ντουνχουάνγκ):

Γύρω από το Dunhuang:

Southern Gansu: