Η Προέλευση και το Άνοιγμα του Δρόμου του Μεταξιού στην Αρχαία Κίνα

Πώς και γιατί το δρόμο μετάξι άνοιξε στην αρχαία Κίνα

Θέλω να σημειώσω στην αρχή αυτού του άρθρου ότι η πηγή για αυτές τις πληροφορίες είναι οι εξαιρετικοί ξένοι διάβολοι του Peter Hopkirk στο δρόμο του μεταξιού που αναλύουν την ιστορία του δρόμου του μετάξι μαζί με την αρχαιολογική αποκάλυψη των θαμμένων τόπων (και την επακόλουθη λεηλασία των αρχαίων αντικειμένων) κατά μήκος των αρχαίων εμπορικών οδών από τους δυτικούς εξερευνητές του 20ού αιώνα. Έχω αλλάξει τους ανθρώπους και τα ονόματα των τόπων με την επί του παρόντος αποδεκτή μορφή της Romanization (Hanyu Pinyin).

Εισαγωγή

Θέλω επίσης να εξηγήσω γιατί είναι σημαντικό για τους επισκέπτες της Κίνας, ιδιαίτερα προς τα δυτικά - τις περιοχές από την επαρχία Shaanxi στην επαρχία Xinjiang, να κατανοήσουν αυτή την ιστορία. Όποιος ταξιδεύει στα δυτικά της Κίνας είναι αναμφισβήτητα είτε εν όλω ή εν μέρει, άμεσα ή έμμεσα, σε μια περιοδεία του Road Silk. Βρείτε τον εαυτό σας στο Xi'an και στέκεστε στην αρχαία πρωτεύουσα του Chang'an, το σπίτι της πρωτεύουσας της δυναστείας Han, των οποίων οι αυτοκράτορες είναι υπεύθυνοι για το άνοιγμα των αρχαίων εμπορικών δρόμων και επίσης το σπίτι για τη Δυναστεία των Τανγκ υπό τη "χρυσή εποχή" "το εμπόριο, τα ταξίδια και η ανταλλαγή του πολιτισμού και των ιδεών άνθισε. Ταξιδέψτε στα αρχαία σπήλαια Mogao στο Dunhuang και εξερευνείτε μια αρχαία πόλη όαση, που γεμάτο όχι μόνο εμπορική δραστηριότητα αλλά και μια ακμάζουσα βουδιστική κοινότητα. Πηγαίνετε ακόμα μακρύτερα δυτικά από το Dunhuang και θα περάσετε το Yumenguan (玉门关), την πύλη Jade, την πύλη που κάθε αρχαίος ταξιδιώτης του Road Silk έπρεπε να περάσει στη διαδρομή δυτικά ή ανατολικά .

Η κατανόηση της ιστορίας του Silk Road είναι εγγενής στην απόλαυση του σύγχρονου ταξιδιού. Γιατί όλα αυτά εδώ; Πώς έγινε αυτό; Αρχίζει με τον αυτοκράτορα Χαν Χουντ και τον απεσταλμένο του Zhang Qian.

Δυναστείες Χαν δυναστείες

Κατά τη διάρκεια της Δυναστείας των Χαν, οι εχθροί της ήταν οι νομαδικές φυλές Xiongnu που ζούσαν στα βόρεια του Χαν, της οποίας η πρωτεύουσα ήταν ο Chang'an (σημερινό Xi'an).

Έζησαν στη σημερινή Μογγολία και άρχισαν να επιδρομώνουν τους Κινέζους κατά τη διάρκεια της Περίοδο των Πόλεων (476-206 π.Χ.), με αποτέλεσμα ο πρώτος αυτοκράτορας Τσιν Χουάνγκντι (Τερματοτάτης Πολεμιστής Φήμης) να ξεκινήσει την ενοποίηση του σημερινού Σινικού Τείχους. Ο Χαν περαιτέρω ενίσχυσε και διεύρυνε αυτόν τον τοίχο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι το Xiongnu θεωρείται ότι είναι οι προκάτοχοι των Ούννων - rascals της Ευρώπης - αλλά δεν είναι απαραίτητα οριστικό. Ωστόσο, ο τοπικός μας οδηγός στο Lanzhou μίλησε για τη σύνδεση και κάλεσε το αρχαίο Xiongnu "Hun People".

Η Wudi επιδιώκει τη συμμαχία

Για να αντισταθμίσει τις επιθέσεις, ο αυτοκράτορας Wudi έστειλε Zhang Qian στα δυτικά για να αναζητήσει συμμάχους με έναν λαό που ηττήθηκε από το Xiongnu και εκδιώχθηκε πέρα ​​από την έρημο Taklamakan. Αυτοί οι άνθρωποι ονομάστηκαν Yuezhi.

Ο Zhang Qian ξεκίνησε το 138 π.Χ. με τροχόσπιτο 100 ατόμων, αλλά καταλήφθηκε από το Xiongnu στο σημερινό Gansu και κρατήθηκε για 10 χρόνια. Τελικά δραπέτευσε με μερικούς άνδρες και προχώρησε στην επικράτεια Yuezhi μόνο για να απογοητευτεί καθώς ο Yuezhi είχε εγκατασταθεί ευτυχώς και δεν ήθελε να συμμετάσχει στην εκδίκηση του Xiongnu.

Ο Zhang Qian επέστρεψε στο Wudi μόνο με έναν από τους πρώην 100 σύντροφοι του, αλλά τον σεβάστηκε ο αυτοκράτορας και το δικαστήριο λόγω της 1) επιστροφής του, 2) της γεωγραφικής νοημοσύνης που είχε συγκεντρώσει και 3) των δώρων που επέστρεψε (μεταβίβασε μετάξι σε μερικούς Parthians για ένα αυγό στρουθοκάμηλου ξεκινώντας έτσι την εμμονή του μεταξιού στη Ρώμη και "απολαμβάνοντας το γήπεδο" με ένα τόσο μεγάλο αυγό !!)

Αποτελέσματα συλλογής πληροφοριών των Zhang Qian

Μέσω του ταξιδιού του, ο Ζανγκ Τσιάν εισήγαγε την Κίνα στην ύπαρξη άλλων βασιλείων στα δυτικά από τα οποία μέχρι τότε αγνοούσαν. Αυτές περιλάμβαναν το βασίλειο της Fergana των οποίων τα άλογα Χαν Κίνα θα αναζητούσε και τελικά θα κατορθώσουν να αποκτήσουν Samarkand, Bokhara, Balkh, Περσία, και Li-Jian (Ρώμη).

Ο Zhang Qian επέστρεψε λέγοντας για τα "ουράνια άλογα" της Fergana. Ο Wudi, κατανοώντας το στρατιωτικό πλεονέκτημα της κατοχής τέτοιων ζώων στο ιππικό του, έστειλε πολλά κόμματα στην Fergana για να αγοράσει / να πάρει τα άλογα πίσω στην Κίνα.

Η εξαιρετική σημασία του αλόγου έγινε συνυφασμένη με την τέχνη της Δυναστείας Χαν, όπως φαίνεται στο γλυπτό του Flying Horse του Gansu (που τώρα εκτίθεται στο Μουσείο Επαρχίας του Gansu ).

Ο Δρόμος του Μεταξιού ανοίγει

Από την εποχή του Wudi προς τα εμπρός, οι Κινέζοι προστάτευαν και προστατεύονταν δρόμους μέσω των δυτικών εδαφών τους για να εμπορεύονται αγαθά με βασίλεια δυτικά.

Όλο το εμπόριο περνούσε από το Yumenguan (玉门关) που κατασκευάστηκε από την Han, ή από την πύλη Jade. Έβαλαν φρουρές σε προαστιακές πόλεις και τροχόσπιτα καμήλες και οι έμποροι άρχισαν να μεταφέρουν μετάξι, κεραμικά και γούνες στα δυτικά πέρα ​​από την έρημο Taklamakan και τελικά στην Ευρώπη, ενώ ο χρυσός, το μαλλί, τα λινά και οι πολύτιμοι λίθοι ταξίδεψαν ανατολικά στην Κίνα. Αναμφισβήτητα μια από τις σημαντικότερες εισαγωγές που έρχονται πάνω από τον Δρόμο του Μεταξιού ήταν ο Βουδισμός καθώς εξαπλώθηκε μέσω της Κίνας μέσω αυτής της σημαντικής διαδρομής.

Δεν υπήρχε μόνο ένας Δρόμος του Μεταξιού - η φράση αναφέρεται σε μια σειρά από διαδρομές που ακολουθούσαν τις πόλεις της όασης και τα τροχόσπιτα πέρα ​​από την πύλη του νεφρίτη και στη συνέχεια βόρεια και νότια γύρω από το Taklamakan. Υπήρχαν παράκτιες διαδρομές που έλαβαν εμπόριο στο Balkh (σύγχρονο Αφγανιστάν) καθώς και στη Βομβάη μέσω του Pass Karakoram.

Κατά τα επόμενα 1.500 χρόνια, έως ότου οι αυτοκράτορες του Ming έκλεισαν κάθε επαφή με αλλοδαπούς, ο Δρόμος του Μεταξιού θα έβγαινε και θα πέφτει σε σημασία καθώς η κινεζική δύναμη αποτρίχτηκε και εξαφανίστηκε και οι δυνάμεις στην δυτική Κίνα κέρδισαν ή υποχώρησαν σε δύναμη. Θεωρείται γενικά ότι η Δυναστεία των Τανγκ (618-907Δ.Χ.) είδε τη χρυσή εποχή της ανταλλαγής πληροφοριών και εμπορικών συναλλαγών στο δρόμο του Μεταξιού.

Ο Zhang Qian θεωρήθηκε από το δικαστήριο Han ως τον μεγάλο ταξιδιώτη και μπορεί να ονομαστεί ο πατέρας του δρόμου του μεταξιού.