Θιβετιανικές Συνδέσεις - Προφίλ & Περιγραφή της Εταιρείας Tour

Περιγραφή

Το Tibetan Connections είναι μια εταιρεία περιοδείας που τροφοδοτεί περιπετειώδεις ψυχές που αναζητούν να βιώσουν τις θιβετιανές περιοχές. Ενώ εμείς στη Δύση σκέφτομαι το Θιβέτ ως μία μόνο περιοχή με την πρωτεύουσα της Λάσα (γνωστή και ως TAR ή την Αυτόνομη Περιφέρεια του Θιβέτ), υπάρχουν μεγάλες θιβετιανές κοινότητες στην περιφέρεια Amdo (τμήματα επαρχιών Gansu, Qinghai και Sichuan), στην περιοχή Kham (τμήματα της επαρχίας Σιτσουάν) και της περιοχής Dechen (μέρη της επαρχίας Γιουνάν).

Η κινεζική κυβέρνηση έχει βάλει διάφορους (και δύσκολο να κατανοήσει) περιορισμούς στις μετακινήσεις προς το TAR, οπότε αν ενδιαφέρεστε για τη θιβετιανή ζωή και τον πολιτισμό της, καθώς και όμορφα τοπία, τότε η μετάβαση σε αυτές τις περιοχές είναι μια πολύ καλή επιλογή. Ταξιδέψτε σε αυτές τις περιοχές πολύ πιο πέρα ​​από το χτυπημένο μονοπάτι και παίρνει ένα περιπετειώδες πνεύμα και ευελιξία.

Οι Θιβετιανικές Συνδέσεις είναι μια επιχείρηση που εξαντλείται από την Xining, την πρωτεύουσα της επαρχίας Qinghai. Η διοίκηση και το προσωπικό είναι όλοι εθνοτικοί Θιβετιανοί και ειδικεύονται σε μικρές ομάδες και μεμονωμένους ταξιδιώτες από έξω από την Κίνα. Ήμασταν σε ένα οικογενειακό ταξίδι με δύο μικρά παιδιά και έτσι η φιλοξενία μας δεν ήταν δύσκολη. Ωστόσο, ειδικεύονται σε πιο περιπετειώδη ταξίδια όπως πεζοπορία, κατασκήνωση με νομάδες και περιηγήσεις φωτογραφίας.

Κράτηση Ταξιδιού - Πώς λειτουργεί

Εάν σκέφτεστε να επισκεφθείτε αυτές τις περιοχές, μπορείτε φυσικά να ακολουθήσετε διαδρομές λεωφορείων και να εξαρτάτε από δημόσιες (και περιορισμένες) μεταφορές.

Θα βρείτε μικρά ομιλούμενα αγγλικά σε πολλά από αυτά τα μέρη και ίσως λίγο περισσότερο Mandarin. Εάν είναι εντός των μέσων σας, προτείνω ιδιαίτερα να χρησιμοποιήσετε ένα αυτοκίνητο + οδηγό και έναν οδηγό. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε τον έλεγχο του δρομολογίου σας και θα έχετε έναν οδηγό ο οποίος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας και να απαντήσει σε ερωτήσεις που θα έχετε αναμφισβήτητα.

Αν ξέρετε πού θέλετε να πάτε, τότε επικοινωνήστε άμεσα με τις συνδέσεις του Θιβέτ. Εάν δεν είστε σίγουροι, ρίξτε μια ματιά στις διάφορες διαδρομές τους και δείτε τι πιστεύετε ότι φαίνεται καλό.

Επικοινωνία με τις συνδέσεις του Θιβέτ

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι επαφής:

Οδηγοί συνδέσεων του Θιβέτ

Οι οδηγοί συνδέσεων του Θιβέτ είναι όλοι οι ντόπιοι θιβετιανοί. Μιλάνε Θιβέτ , κινεζική κινεζική γλώσσα και ορισμένες ξένες γλώσσες. Οι οδηγοί μπορούν να οδηγήσουν ομάδες σε αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.

Οδηγός σημειώσεων - Η εμπειρία μου με συνδέσεις του Θιβέτ

Όταν αποφάσισα να πάω στην Amdo (Επαρχία Qinghai) έρχομαι σε επαφή με αρκετούς τουριστικούς πράκτορες για να δούμε τι είδους διαδρομή 4 ημερών θα μου προσφέρουν. Θέλαμε να βασίσουμε τη διαμονή μας στο Xining, την πρωτεύουσα της επαρχίας Qinghai και στη συνέχεια να κάνουμε ημερήσιες εκδρομές καθημερινά για να δούμε διαφορετικά πράγματα. Είχα αποφασίσει για δύο πράγματα - την εγγύηση ενός θιβετιανού οδηγού και μια αξιοπρεπή τιμή. Πραγματικά ενοχλούνται από πολλά ταξιδιωτικά πρακτορεία που χρεώνουν εξαιρετικά υψηλές τιμές μόνο και μόνο επειδή είστε ξένοι.

Για να δώσω ένα παράδειγμα - έστειλα την ίδια ερώτηση στις Θιβετιανές Συνδέσεις καθώς και μια ταξιδιωτική εταιρεία με έδρα τη Λάσα που ονομάζεται Travel West China.

Ταξίδι Δυτική Κίνα μου ανέφερε περίπου τρεις φορές το τέλος για ένα πολύ παρόμοιο δρομολόγιο. Δεν μπορώ να φανταστώ ποια θα ήταν η διαφορά σε επίπεδο υπηρεσιών από τον οδηγό τον εαυτό του. Το αυτοκίνητο μπορεί να είναι λίγο καλύτερο, αλλά θα ταξιδεύαμε στους ίδιους δρόμους, βλέποντας τα ίδια αξιοθέατα. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ένα καλύτερο αυτοκίνητο και πιο έμπειρος οδηγός αξίζει τρεις φορές το τίμημα.

Βρήκα το προσωπικό με το οποίο γνωστοποίησα το δρομολόγιο με γνώση και απόκριση. Εξασφάλισε ότι θα είχαμε έναν τοπικό θιβετιανό οδηγό και ήταν πολύ χαρούμενος που ήταν ευέλικτος στο δρομολόγιο μας. Η ευελιξία είναι κάτι που πάντα επιμένω, όπως όταν ταξιδεύετε με παιδιά, απλά δεν ξέρετε πώς θα είναι κάθε μέρα. Στην περίπτωσή μας, αυτό ήταν σημαντικό. Όπως αποδείχθηκε, όλοι μας υποφέραμε από την ασθένεια σε ύψος κατά την πρώτη μέρα στο Xining (2.300 μ.), Οπότε αποφασίσαμε να αλλάξουμε το δρομολόγιο για να επισκεφτούμε τη λίμνη Qinghai την 2η ημέρα αντί της πρώτης ημέρας για να μας δώσει την ευκαιρία να εγκλιματιστούμε.

Ήταν πολύ ευτυχείς να μας φιλοξενήσουν.

Ο οδηγός μας ήταν εξαιρετικά φιλικός και εξυπηρετικός. Τα παιδιά του άρεσαν πραγματικά στο τέλος της επίσκεψής μας. Ενώ ήταν πολιτιστικά καταρτισμένος και ήταν πολύ πρόθυμος να απαντήσει σε ερωτήσεις, η εμπειρία του ως οδηγού λείπει. Θα μπορούσε να απαντήσει σε μερικές από τις ερωτήσεις μας αλλά δεν είχε τον πλούτο και το βάθος γνώσης που ελπίζω. Κάποια από αυτά μπορούν να αποδοθούν πιθανώς στην εντολή του στα αγγλικά.

Κατώτατη γραμμή: Παρόλο που δεν ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος από την ικανότητά του οδηγού, θα χρησιμοποιήσω και πάλι τις θιβετιανές συνδέσεις. Η επίσκεψη σε αυτές τις περιοχές είναι δύσκολο να γίνει μόνη της και νομίζω ότι έχουν μεγάλους πόρους για να βοηθήσουν σε περιπετειώδη ταξίδια.