Γιορτάστε την Gay Pride για μια εβδομάδα στη Ρώμη

Στη σκιά του Βατικανού, η υπερηφάνεια γεμίζει τον αέρα

Η Ρώμη, που κάθεται στη σκιά της πόλης του Βατικανού, φιλοξενεί έναν από τους μεγαλύτερους εορτασμούς της υπερηφάνειας LGBT στον κόσμο. Κάθε Ιούνιο, ο μήνας που μνημονεύει τις περίφημες εξεγέρσεις του Stonewall στην πόλη της Νέας Υόρκης το 1969, που άνοιξε το δρόμο για περισσότερη διαφάνεια για τους ομοφυλόφιλους, το Rome Gay Pride φιλοξενεί σχεδόν 1 εκατομμύριο ανθρώπους.

Ευαισθητοποίηση των LGBT δικαιωμάτων

Η Gay Gay Pride Parade της Ρώμης είναι ένα μίγμα διασκέδασης και ομοφυλόφιλων συμβαλλόμενων μερών μαζί με μια πιο σοβαρή ατζέντα.

Μέσα στη Ρώμη, η πόλη μέσα σε μια πόλη, το Βατικανό, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις εορταστικές εκδηλώσεις. Δεδομένου ότι ο Πάπας Φράνσις πήρε τον παπικό θρόνο το 2013, η Καθολική Εκκλησία έχει λάβει μια στάση για μεγαλύτερη αποδοχή των ομοφυλόφιλων και των λεσβιών, παρόλο που οι δημόσιες εκδηλώσεις αγάπης των ίδιων φύλων επικρίνονται στην πόλη του Βατικανού.

Δεν έχει σημασία, περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι συναντώνται για να γιορτάσουν την ομοφυλοφιλική υπερηφάνεια τον Ιούνιο, που εξακολουθεί να προτίθεται να απομακρύνει τη ρωμαιοκαθολική στάση για τον γάμο του ίδιου φύλου και την ισότητα LBGT.

Εορτασμοί και εκδηλώσεις

Μια σειρά συναυλιών, εκδηλώσεων χορού, συναγωνιστικών αγώνων, αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων λαμβάνει χώρα σε ολόκληρη την πόλη για μια ολόκληρη εβδομάδα. Υπάρχει ένα τεράστιο κομμάτι που ξεκινάει παραδοσιακά στην Piazza della Repubblica, με επικεφαλής το Κολοσσαίο και καταλήγει στην Piazza Venezia. Το Pride Park, συνήθως στο Città dell'Altra Economia του Testaccio, φιλοξενεί διαλέξεις, ταινίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Νυχτερινή ζωή

Δεν υπάρχουν γκέι γειτονιές στη Ρώμη, αλλά ένα δημοφιλές hotspot της ομοφυλοφιλικής και λεσβιακής κοινότητας τη νύχτα είναι ο δρόμος μπροστά από τα δύο καφέ-μπαρ Coming Out και My Bar, Via di San Giovanni στο Laterano , ονομάζονταν ανεπίσημα η Gay Street της Ρώμης "La Movida". Η περιοχή αναπηδά ιδιαίτερα κατά τις καυτές νύχτες του καλοκαιριού.

Όπως και παντού στην Ιταλία, απαιτείται κάρτα μέλους για όλα τα gay κρουαζιερόπλοια και τις σάουνες, συνήθως την κάρτα Anddos. Ο ΆΝΔΟΣ, στα ιταλικά, είναι ένα αρκτικόλεξο που σημαίνει "την Εθνική Ένωση κατά των Διακρίσεων λόγω του Σεξουαλικού Προσανατολισμού". Ο οργανισμός είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που συμβάλλει στη διατήρηση της ασφάλειας και της υποστήριξης της Ιταλίας στην κοινότητα των LGBT.

Στη Ρώμη, αυτή η κάρτα απαιτείται επίσης για μερικά από τα γκέι κόμματα. Συνήθως μπορείτε να αποκτήσετε μια κάρτα Anddos στην είσοδο των χώρων όπου απαιτείται η κάρτα. Κοστίζει περίπου 15 δολάρια και ισχύει για 1 χρόνο. Όταν αποκτάτε την κάρτα θα πρέπει να εμφανίσετε το αναγνωριστικό σας φωτογραφίας. Μετά από αυτό, χρειάζεστε μόνο την κάρτα μέλους.

Ιστορία

Θα θελήσατε να πιστεύετε ότι η Ρώμη, μια πόλη που χρονολογείται πάνω από 2.700 χρόνια, έχει δει όλα αυτά. Το 2000, η ​​Ρώμη είχε την πρώτη γκέι μέγα συγκέντρωση της Ιταλίας (την οποία γνωρίζουν οι ιστορικοί): το World Pride Roma 2000, ένα εβδομαδιαίο φεστιβάλ που συγκέντρωσε ομοφυλόφιλους ακτιβιστές από περίπου 40 χώρες. Η αστυνομία έκρινε ότι υπήρχαν 70.000 μάρκες, κυρίως Ιταλοί. Περπατούσαν ειρηνικά από την πυραμίδα Cestio πέρα ​​από το Κολοσσαίο και συναρμολογούνταν στο Circus Maximus για βραδινό ράλι.

Το 2011, η Europride φιλοξένησε τις ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις της Ρώμης, επιτυγχάνοντας ρεκόρ συμμετοχών, συμπεριλαμβανομένης της ομιλίας και των επιδόσεων της αμερικανικής μεγαστάρτης Lady Gaga. Η Europride επιλέγει ένα διαφορετικό ευρωπαϊκό σημείο για να είναι η πόλη υποδοχής κάθε χρόνο.

Η Ρώμη επιτύχει σταθερά περισσότερα δικαιώματα για την κοινότητα των ΛΟΑΤ. Το 2016, πέρασε ο νόμος των πολιτικών συνδικάτων, παρέχοντας ζευγάρια του ιδίου φύλου με πολλά από τα δικαιώματα του γάμου.