Ιστορικά γεγονότα τυφώνων

Ποιος ήταν ο πιο θανατηφόρος τυφώνας όλων των εποχών; Το πιο δαπανηρό; Ποια κατάσταση έχει λάβει τις πιο άμεσες χτυπήματα τυφώνα; Πόσο συχνά, κατά μέσο όρο, οι μεγάλες τυφώνες χτυπούν τις ΗΠΑ; Έχω έρθει με κάποια στατιστικά στοιχεία και γεγονότα που μπορεί να σας εκπλήξουν. Πώς είναι η γνώση του τυφώνα;

Ποιος ήταν ο πιο θανατηφόρος τυφώνας;

Ένας τυφώνας του 1900 χτύπησε στο Γκάλβεστον του Τέξας, σκοτώνοντας 8.000 ανθρώπους. Ένας τυφώνας της κατηγορίας 4, χτύπησε το νησί με συνεχείς ανέμους 140 μίλια ανά ώρα.

Χωρίς ραντάρ, παρακολούθηση ή προβλέψεις, δεν έγιναν προετοιμασίες για την καταιγίδα. Το υψηλότερο υψόμετρο στο Γκάλβεστον το 1900 ήταν 8,7 πόδια. το κύμα των 15,7 εκατοστών πόλεων κάλυψε τα σπίτια και τις επιχειρήσεις όπως ένας ωκεανός. Αυτό κοστίζει 20 εκατομμύρια δολάρια την εποχή εκείνη. στα σημερινά χρήματα, η ζημιά θα κοστίσει 700 εκατομμύρια δολάρια. Μετά τον τυφώνα, ο Γκάλβεστον έθεσε ένα θαλασσινό τείχος και αύξησε τον βαθμό του νησιού για να αποτρέψει την επανεμφάνιση της τραγωδίας.

Ποιος ήταν ο πιο δαπανηρός τυφώνας που καταγράφηκε;

Όπως θα θυμάται το μεγαλύτερο μέρος της Φλώριδας, ο πιο δαπανηρός τυφώνας όλων των εποχών ήταν ο τυφώνας Andrew. Ο Andrew χτύπησε το 1992 και κατέστρεψε τις περιοχές του Homestead και του νότιου Μαϊάμι-Ντατε με συνεχείς ανέμους άνω των 156 μιλίων την ώρα. Η εκτιμώμενη ζημία κόστους ήταν 26,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Αφού προέβλεπαν για μέρες ότι η καταιγίδα βρισκόταν σε βόρεια κατεύθυνση, οι περισσότεροι άνθρωποι στο Μαϊάμι και το Homestead ήταν απροετοίμαστοι για την αλλαγή του μονοπατιού που έλαβε χώρα μέσα από την Homestead Air Force Base και την περιοχή Country Walk.

Η κατασκευή του Post-Andrew είχε εξαιρετικά διαφορετικά πρότυπα, μεταξύ των οποίων τα παραθυρόφυλλα που απαιτούνταν κατά την πώληση ενός νέου σπιτιού.

Ποιος ήταν ο πιο έντονος τυφώνας για να χτυπήσει τις ΗΠΑ;

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της Ημέρας Εργασίας το 1935, ένας τυφώνας χτύπησε τα Florida Keys. Με χαμηλή βαρομετρική πίεση των 892 mb, το μικροσκοπικό νησί της Islamorada είχε ελάχιστες πιθανότητες να αποφύγει την εξόντωση.

390 πέθαναν στην εκδήλωση, καθώς τα κλειδιά δεν ήταν ακόμη πολύ πυκνοκατοικημένα. Οι δρόμοι, τα κτίρια, οι οδογέφυρες, οι γέφυρες και ο σιδηρόδρομος καταστράφηκαν εντελώς. Η Ημέρα Εργασίας, η οποία υποφέρει από τους ανέμους, εκτιμάται ότι έφτασε τα 200 μίλια ανά ώρα.

Πόσο συχνά οι μεγάλες τυφώνες χτυπούν τις ΗΠΑ;

Κατά μέσο όρο, δύο μεγάλες τυφώνες (γάτα 3-5) απεργία κάθε τρία χρόνια? σε όλες τις κατηγορίες, περίπου πέντε τυφώνες κάνουν ναρκοπεδίων κάθε τρία χρόνια. Κατά μέσο όρο, ένας τυφώνας γάτα 4 ή μεγαλύτερος χτυπά μόνο μια φορά κάθε έξι χρόνια. Το 2004 ήταν μια ανωμαλία.

Ποια ήταν η πιο πολυάσχολη εποχή των τυφώνων στον Ατλαντικό;

Το 1995, στον Ατλαντικό καταγράφηκαν 11 τυφώνες. Οι ονομασμένες καταιγίδες έφτασαν μέχρι τον τυφώνα Τάνια. Η Allison, η Dean, η Erin, η Gabrielle, η Jerry, η Opal και η Roxanne έκαναν την ξηρασία στις ΗΠΑ.

Τον 20ο αιώνα, πόσοι τυφώνες χτύπησαν τις ΗΠΑ;

158 τυφώνες χτύπησαν τις ΗΠΑ από όλες τις κατηγορίες. 64 από αυτές ήταν μεγάλες τυφώνες, κατηγορίες 3-5. Η Φλώριδα είχε τις περισσότερες παρατάξεις στις 57, με την πλειοψηφία να βρίσκεται στα βορειοδυτικά και νοτιοανατολικά. Το Τέξας ήρθε στη δεύτερη με 36, ενώ η Λουιζιάνα και η Βόρεια Καρολίνα δέσευσαν για τρίτο σε 25 κομμάτι.

Ποιος είναι ο πιο πολυσύχναστος μήνας στις ΗΠΑ για μεγάλες επιτυχίες στον τυφώνα;

Μέχρι το Σεπτέμβριο το έχει. 36 από τους 64 μεγάλους τυφώνες που επλήγησαν τον Σεπτέμβριο.

Ο επόμενος πολυάσχολος μήνας του Αυγούστου, με μόλις 15.