Ένας ταξιδιωτικός οδηγός για το πώς να επισκεφθείτε τη Ρώμη σε έναν προϋπολογισμό

Η Αιώνια Πόλη της Ρώμης είναι από τους αγαπημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου. Εκείνοι που δεν έχουν επισκεφθεί πολλές φορές πιθανότατα έχουν την πόλη στη λίστα των ταξιδιωτικών κουβάδων τους. Από τα αρχαία θαύματα στη σύγχρονη τέχνη και τη μόδα, η Ρώμη προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία. Αυτός ο ταξιδιωτικός οδηγός προσφέρει προτάσεις για την επίσκεψη στην πόλη με προϋπολογισμό.

Πότε θα Επισκεφθείτε

Το καλοκαίρι είναι μια δημοφιλής εποχή, αλλά φόρεμα για πολύ ζεστό καιρό.

Μερικοί προτιμούν τους χειμερινούς μήνες, που μπορεί να είναι άνεμος και κρύος, αλλά γενικά χωρίς πάγο και χιόνι. Οι καλύτερες ευκαιρίες συναντώνται συχνά στη χειμερινή και νωρίς την άνοιξη, με το Φθινόπωρο να γίνεται πιο δημοφιλές. Αν πάτε για την Παραμονή των Χριστουγέννων στην Πλατεία του Βατικανού, κάντε κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων και άλλες ρυθμίσεις πολύ νωρίτερα.

Που να φάω

Απολαύστε τουλάχιστον ένα γεύμα σε μια γειτονιά trattoria , το είδος του τόπου όπου ο ιδιοκτήτης είναι επίσης ο σεφ και δεν σκέφτεται τίποτα να βγει από την κουζίνα στην ποδιά του για να ρωτήσω για το γεύμα σας. Αυτές οι θέσεις είναι συνήθως πολύ λογικές τιμές. Είναι ο καλύτερος τρόπος να δείτε πώς ο μέσος Ιταλός απολαμβάνει ένα γεύμα.

Που να μείνω

Η περιοχή γύρω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό (Termini) είναι γνωστή για τα οικονομικά του ξενοδοχεία και, δυστυχώς, επίπεδα εγκλημάτων που κάνουν πολλούς επισκέπτες άβολα. Μια εναλλακτική λύση στα standard δωμάτια του ξενοδοχείου είναι η κράτηση σε ένα μοναστήρι, όπου θα βρείτε μεγάλα, καθαρά δωμάτια και φιλική εξυπηρέτηση σε ένα κλάσμα της τιμής ενός ξενοδοχείου.

Το Romeguide.it παρέχει μια λίστα. Θα πρέπει να είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε μετρητά και να σέβεστε την αρκετά πρόωρη απαγόρευση της κυκλοφορίας που παρατηρούν τα περισσότερα μαγαζιά. Αν προτιμάτε να κάνετε κράτηση για ένα standard δωμάτιο, ανατρέξτε στις συνδέσεις με 10 φθηνά ξενοδοχεία της Ρώμης .

Τριγυρίζω

Το πολύ μικρό σύστημα μετρό της Ρώμης είναι καλό για ταξίδια σε όλη την πόλη από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό (Termini), αλλά δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο το μετρό του Λονδίνου ή το μετρό του Παρισιού.

Ευτυχώς, πολλά από τα κορυφαία αρχαία αξιοθέατα μπορούν να δουν με τα πόδια λόγω της εγγύτητάς τους. Ομοίως, το Βατικανό είναι κυρίως μια εσωτερική περιήγηση με πόδι. Ο χώρος στάθμευσης και η οδήγηση μπορεί να είναι απογοητευτικός εδώ, αλλά η ενοικίαση αυτοκινήτων μπορεί να είναι καλό για περιοδεία έξω από την αστική περιοχή. Οι καμπίνες είναι ένα απαραίτητο κακό, ιδιαίτερα αργά το βράδυ.

Ρώμη Αξιοθέατα

Η πόλη του Βατικανού είναι ένας τόπος που οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν σε μια μέρα, αλλά αξίζει αρκετές μέρες για να εκτιμήσουν πραγματικά. Το ίδιο θα μπορούσε να λεχθεί και για τις αρχαίες τοποθεσίες, αλλά πολλοί θα βρουν έναν τρόπο να δουν το καθένα σε συμπιεσμένα χρονοδιαγράμματα και να απομακρυνθούν. Εάν μπορείτε να επιτρέψετε τουλάχιστον τρεις ημέρες για να δείτε τους σημαντικούς χώρους της Ρώμης, θα είστε πολύ πιο ευτυχισμένοι από αυτούς που προσπαθούν να το κάνουν σε δύο ή λιγότερα. Μην γελάτε - είναι πολύ πιο κοινό από ό, τι οι περισσότεροι ταξιδιώτες φανταστούν.

Πέρα από τα θρυλικά θαύματα

Δεν θα ακούσετε πολλά για τις Κατακόμβες, αλλά είναι συναρπαστικές και ταπεινωτικές για χριστιανούς και μη χριστιανούς. Το ταξίδι λίγο έξω από τη Ρώμη περιλαμβάνει κάποιες απόψεις για τα αρχαία οδογέφυρα που πιθανότατα βλέπατε στα βιβλία ιστορίας των δημοτικών σχολείων. Ψάξτε ένα λεωφορείο που λέει "Saint Calixto". Στο άλλο άκρο του φάσματος, η Ρώμη είναι ένα στυλ και ψώνια mecca. Το μέρος για να δείτε και να δει κανείς είναι η Via del Corso.

Να θυμάστε πάντα ότι η αγορά παραθύρων με φανταστικά δολάρια είναι δωρεάν!

Περισσότερες συμβουλές της Ρώμης

Ρωμαϊκές συνήθειες φαγητού

Εδώ, όπως και σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το βραδινό γεύμα είναι μια πολυπολιτισμική, σιγά-σιγά απολαυστική υπόθεση που ξεκινάει μέχρι τις 9 μ.μ. Αν αυτό δεν σας απευθύνει έκκληση, είναι δυνατόν να φτάσετε στις 7 μ.μ. και να απολαύσετε την υπηρεσία no-wait σε ένα σχεδόν άδειο εστιατόριο. Ένα ακόμα πράγμα που πρέπει να εξετάσετε κατά την παραγγελία: τμήματα εδώ τείνουν να είναι πολύ, πολύ μεγάλα. Βρήκα την πίτσα εδώ (και σε ολόκληρη την Ιταλία) να είναι ένα φθηνό γεύμα, αλλά ειλικρινά λίγο απογοητευτικό από την άποψη της ποιότητας.

Περισσότερα για τη μονή παραμένει

Ορισμένοι μη-ρωμαϊκοί καθολικοί αποφεύγουν αυτή την οικονομική εναλλακτική λύση στα ξενοδοχεία, αλλά πρέπει να γίνουν άνετοι. Οι αδελφές δεν απαιτούν να είσαι μέλος εκκλησίας. Θα βρείτε επίσης ότι πολλές από τις αδελφές δεν μιλούν αγγλικά, αλλά αυτό απλά προσθέτει στην εμπειρία της ύπαρξης των Ρομά, σωστά;

Μην επικεντρωθείτε μόνο στο παρεκκλήσι Sistene

Πολλοί ταξιδιώτες προσδοκούν αυτό το απίστευτο θέαμα και στη συνέχεια βιάζονται μέσα από αυτό σε ένα πλήθος πιέζοντας, άβολα επισκέπτες. Ξαφνικά όπως είναι, υπάρχουν και άλλα ταβάνια, ταπετσαρίες, πίνακες ζωγραφικής και αντικείμενα τέχνης που σας αξίζουν την προσοχή.

Κρατήστε προσεχτική παρακολούθηση των αξιών σας

Αυτές είναι οι τυποποιημένες συμβουλές οπουδήποτε, αλλά οι ρωμαϊκοί τουριστικοί χώροι τείνουν να είναι πολύ γεμάτοι και είναι πιο εύκολο εδώ να χάσετε τα τιμαλφή σας. Υπάρχουν εγκληματίες εκεί έξω που γνωρίζουν καλά αυτό και θα επωφεληθούν.

Κάντε κάποια ανάγνωση πριν πάτε

Η δαπάνη 20 $ σε ένα καλό ιστορικό βιβλίο θα ενισχύσει την εμπειρία σας περισσότερο από οποιοδήποτε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων ή γευστικό γεύμα.

Πάρτε χρόνο για να χαλαρώσετε

Αυτή είναι μια από εκείνες τις πόλεις όπου υπάρχουν πολλά να δουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις, αισθανόμαστε μερικές φορές πίεση για να δούμε και να κάνουμε τα πάντα. Κατασκευάστε το χρόνο κάθε μέρα για να πιείτε το αγαπημένο σας ποτό σε ένα πάρκο ή ένα cafe cafe. Πιείτε στην ατμόσφαιρα πάνω από όλα. Εάν δεν το κάνετε, θα το μετανιώσετε μετά την άφιξή σας στο σπίτι.