Το Arcade - Κλίβελαντ, Οχάιο

Το Arcade, που βρίσκεται ανάμεσα στις λεωφόρους Superior και Euclid στο κέντρο του Κλίβελαντ, είναι ένα από τα πρώτα εμπορικά κέντρα εσωτερικών χώρων της Αμερικής και ο πρώτος ουρανοξύστης του Κλήβελαντ. Χτισμένο το 1890, το υπέροχο κτίριο αποτελείται από δύο πύργους με 9 ιστορία, που συνδέονται με ένα γυάλινο και μεταλλικό, 5-ιστορικό αίθριο. Σήμερα, το κτίριο στεγάζει ένα ξενοδοχείο Hyatt , καταστήματα λιανικής πώλησης, πολλά εστιατόρια και καφετέριες και ένα γήπεδο φαγητού.

Ιστορία:

Το Arcade σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα του Cleveland, τον John Eisenmann, ο οποίος σχεδίασε επίσης το πρώτο κτίριο στο πανεπιστήμιο Case Western Reserve καθώς και στο νοτιοδυτικό γενικό νοσοκομείο.

Το έργο Arcade, που ολοκληρώθηκε το 1890, κοστίζει $ 867.000 και χρηματοδοτήθηκε από τους κορυφαίους βιομήχανους της εποχής: John D Rockefeller , Marcus Hanna και Charles Brush.

Η δομή, η οποία λέγεται ότι μοντελοποιείται μετά την Galleria Vittorio Emanuele στο Μιλάνο της Ιταλίας, ήταν το πρώτο κτήριο του Cleveland που προστέθηκε στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Χώρων (1975). Το Arcade θεωρείται ένα από τα πρώτα εμπορικά κέντρα εσωτερικών χώρων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ΔΟΜΗ:

Το Arcade διανύει το μήκος του συγκροτήματος μεταξύ της λεωφόρου Euclid και της λεωφόρου Superior. Το κτίριο αποτελείται από δύο πύργους από τούβλο, 9 ουρανούς - έναν σε κάθε ένα από αυτά - και ένα 5όροφο γυάλινο και μεταλλικό αίθριο με οροφή φεγγίτη 100 ποδιών που συνδέει τα δύο. Το αίθριο είναι διακοσμημένο με εκτεταμένη μεταλλοτεχνία και ο τελευταίος όροφος του αίθριου διαθέτει μια σειρά από gargoyles που κοιτάζουν κάτω από τους αγοραστές.

Το Arcade Today:

Το Arcade σήμερα φιλοξενεί το Hyatt Regency Cleveland , το οποίο καταλαμβάνει τους δύο πύργους και τους δύο πρώτους ορόφους του αίθριου.

Το γραφείο εγγραφής του ξενοδοχείου, το εστιατόριο και το λόμπι φτάνουν από την είσοδο της Superior Avenue. Οι κατώτεροι δύο ορόφους των λιανικών καταστημάτων, των εστιατορίων και του γήπεδο τροφίμων του Arcade. Τα τραπέζια καφέ κατά μήκος των μπαλκονιών του Arcade είναι ιδανικά μέρη για να χαλαρώσετε μετά από λίγα ψώνια στο κέντρο της πόλης.

Τα μαγαζιά:

Τα σπίτια του Cleveland Arcade προσφέρουν περισσότερα από 25.000 τετραγωνικά πόδια εμπορικού χώρου.

Οι σημερινοί λιανοπωλητές περιλαμβάνουν:

Τα εστιατόρια:

Υπάρχουν επίσης πολλά εστιατόρια στο Cleveland Arcade. Περιλαμβάνουν:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Η Αρκαδία
401 Ave.
Cleveland, ΟΗ 44114
(216) 696-1408

(τελευταία ενημέρωση 11-30-16)