Μιχαήλ Άγγελος: Ιερός και απλός

Σπάνια Σχέδια Michelangelo Ελάτε στην Αριζόνα

Το 2016 το Μουσείο Τέχνης Phoenix φιλοξενεί μια ειδική έκθεση, Μιχαήλ Άγγελος: Ιερή και Άκρη, Σχέδια Αριστουργημάτων από την Casa Buonarroti . Αυτή είναι η πρώτη φορά που έργα του Μιχαήλ Άγγελο εκτίθενται στην Αριζόνα.

Τα είκοσι έξι σκίτσα και τα σχέδια του αναγεννησιακού κυρίου που αποτελούν την έκθεση σπανίως επιτρέπονται να προβληθούν έξω από την Ιταλία. Εμφανίστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2013, αλλά μόνο δύο πόλεις επελέγησαν για μια δέσμευση επιστροφής: το Nashville (Frist Center for Visual Arts το 2015) και το Phoenix (Μουσείο Τέχνης Φοίνιξ το 2016).

Τα σχέδια περιλαμβάνουν μια επιλογή αρχιτεκτονικών σχεδίων για εκκλησίες και άλλα μεγάλα κτίρια, όπως η εκκλησία Medici του San Lorenzo στη Φλωρεντία, η οποία περιελάμβανε σχέδια για ένα μαρμάρινο πλέγμα που θα φιλοξένησε δέκα αγάλματα από τον ίδιο τον Μιχαήλ Άγγελο. Δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση των σχεδίων, το 1520, οι εργασίες για το μάρμαρο σταμάτησαν. η εκκλησία παραμένει χωρίς τελική μαρμάρινη πρόσοψη.

Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης αντικείμενα με βιβλικά θέματα όπως η Madonna και Child (1524) και η Θυσία του Isaac (περίπου το 1535).

Η έκθεση διοργανώθηκε από το μουσείο μουσικής Muscarelle στο Κολλέγιο William και Mary στη Βιρτζίνια, σε συνεργασία με το Fondazione Casa Buonarroti και την Associazione Culturale Metamorfosi.

Τι: Μιχαήλ Άγγελος: Ιερή και Άκρη, Σχέδια Αριστούργημα από την Casa Buonarroti

Πού: Μουσείο Τέχνης Phoenix, 1625 N. Central Avenue, Phoenix, AZ 85004

Πώς θα φτάσετε: Εδώ είναι ένας χάρτης με οδηγίες.

Το Μουσείο είναι προσβάσιμο από το METRO Light Rail .

Πότε: 17 Ιανουαρίου 2016 έως 27 Μαρτίου 2016

Ώρες Μουσείου για την Έκθεση:

Τετάρτη από τις 10 π.μ. έως τις 9 μ.μ.
Πέμπτη από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ.
Παρασκευή από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ.
Σάββατο από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ.
Κυριακή από το μεσημέρι έως 5 μ.μ.

Πόσο: Συμπεριλαμβάνεται η είσοδος στο Μιχαήλ Άγγελο με την γενική είσοδό σας στο Μουσείο, εκτός από τις ώρες εθελοντικής δωρεάς.

Σε ορισμένες ημέρες το Μουσείο Τέχνης Phoenix προσφέρει εθελοντικές δωρεές, όπου η γενική αποδοχή είναι προαιρετική. Κατά τη διάρκεια αυτής της έκθεσης, όμως, υπάρχει χρέωση για όσους επιθυμούν να παρουσιάσουν το Μιχαήλ Άγγελος εκείνες τις μέρες: 8 δολάρια για τους ενήλικες και 5 δολάρια για τις ηλικίες νεολαίας 6-17. Αυτές οι μέρες είναι:

Τετάρτη από τις 3 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.
Πρώτες Παρασκευές (5 Φεβρουαρίου και 4 Μαρτίου 2016) από τις 18:00 έως τις 22:00
Δεύτερες Κυριακές (14 Φεβρουαρίου και 13 Μαρτίου) από το μεσημέρι έως τις 5 μ.μ.

Εκπτώσεις: Τα μέλη του Μουσείου Τέχνης του Phoenix γίνονται δεκτά δωρεάν.

Πρέπει να γνωρίζετε: Αυτά τα προσεκτικά διατηρημένα σχέδια εμφανίζονται στο χαμηλότερο φως αφού είναι πολύ ευαίσθητα και εύθραυστα. Πολλά από τα σχέδια περιλαμβάνουν σημειώσεις του Μιχαήλ Άγγελο, ενώ άλλα έχουν ολοκληρωθεί μόνο εν μέρει.

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες: Μιχαήλ Άγγελος: Ιερός και απλός

- - - - -

Μπορεί επίσης να θέλετε να ξέρετε ....
Περισσότερα για την επίσκεψη στο Μουσείο Τέχνης Φοίνικας
Τιμολόγια στο μετρό Light Rail
Ξενοδοχεία στο METRO Light Rail

Τι είναι κοντά;
Ιαπωνικός Κήπος Φιλίας
Μουσείο Ακρόασης
Κεντρική Βιβλιοθήκη Burton Barr
Περισσότερα για την πρώτη Παρασκευή