Τι είναι Improv; Πού μπορείτε να δείτε και να μάθετε;

Γίνε Improviser στο Φοίνιξ

Στο μετρό Φοίνιξ, θα διαπιστώσετε ότι οι εμφανίσεις improv είναι κερδίζουν σε δημοτικότητα. Δεν παρέχει μόνο ψυχαγωγία, αλλά προσφέρει δημιουργική διέξοδο σε όσους μπορεί να μην είναι επαγγελματίες καλλιτέχνες, αλλά θέλουν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους.

Για να αυτοσχεδιάσετε είναι να κάνετε κάτι εντελώς επί τόπου, είτε πρόκειται για ένα τραγούδι, ένα χαρακτήρα, ή σε ορισμένες περιπτώσεις μια ολόκληρη ταινία. Οι βελτιωτές δημιουργούν ολόκληρα σενάρια και παρουσιάζουν από την πρόταση του κοινού.

Τίποτα δεν είναι προκαθορισμένο και οι καλλιτέχνες πρέπει να υποστηρίζουν την πραγματικότητα του άλλου μέσα από μια πορεία σκηνής. Τα πιο αξιοσημείωτα αυτοσχέδια έργα περιλαμβάνουν τις ταινίες του Christopher Guest Waiting for Guffman και αυτή είναι η Spinal Tap, καθώς και τηλεοπτικές εκπομπές "Curb Your Enthusiasm" και "World Comedy".

Συνήθως, ποιοι είναι οι καλύτεροι καλλιτέχνες;

Δεν υπάρχει κανένας τύπος αυτοσχεδιασμού. Ερχόμαστε σε όλα τα σχήματα και τα μεγέθη και σε όλες τις ηλικίες. Οι νόμιμοι ηθοποιοί συχνά κάνουν καλούς αυτοσχετιστές, καθώς είχαν ήδη εμπειρία δημιουργώντας χαρακτήρες και έπαιζαν μπροστά σε πλήθος. Ωστόσο, κανείς δεν χρειάζεται να είναι ηθοποιός για να είναι ένας αυτοσχεδιασμός. Δεν υπάρχουν επίσης απαιτήσεις ηλικίας όταν πρόκειται για αυτοσχεδιασμό. Υπάρχουν πολλές ομάδες νεολαίας στην κοιλάδα καθώς και ομάδες ενηλίκων. Τα παιδιά συχνά κάνουν εξαιρετικούς αυτοσχεδιαστές, καθώς δεν τείνουν να λογοκρίνονται στη σκηνή.

Αυτό που οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν συχνά είναι ότι το βελτιωτικό δεν είναι πάντα αστείο.

Υπάρχουν διάφορα είδη βελτιώσεων, συμπεριλαμβανομένου του Harsh, ενός θιάσου με έδρα τη Νέα Υόρκη που κάνει μόνο αυτοσχέδια τραγωδία. Και σε πολλές περιπτώσεις, οι προπονητές θα σας πουν "Μην προσπαθήσετε να είστε αστείο". Υπάρχει ένα πολύ δημοφιλές βιβλίο για τον αυτοσχεδιασμό με τίτλο Αλήθεια στην Κωμωδία, το οποίο βασίζει τις μεθόδους του στο γεγονός ότι η αλήθεια είναι αστεία.

Παίξτε ειλικρινά, και το αστείο θα έρθει.

Πώς γίνεται κάποιος ένας έμπειρος;

Ο καλύτερος τρόπος για να δοκιμάσετε τις βόλτες σας θα ήταν να παρακολουθήσετε ένα εργαστήριο ή μια τάξη. Το Torch Theatre προσφέρει μαθήματα αυτοσχεδιασμού μακράς διαρκείας και σκηνής, ενώ σε Jester'Z διδάσκονται παιχνίδια και σκηνές μικρής διάρκειας . Για όσους θέλουν να τους δώσουν έναν πυροβολισμό πριν από τη δέσμευση σε μια τάξη, ελέγξτε το ημερολόγιο στο χώρο κορμού κάθε μήνα. Το Φεστιβάλ Phoenix Improv προσφέρει επίσης εργαστήρια για όσους είναι νέοι στον κόσμο των improv.

Οι ομάδες Improv στο Φοίνιξ εκτελούν μια ποικιλία μορφών. Υπάρχουν κοντινές εκδηλώσεις που ακολουθούν μια σειρά παιχνιδιών, όπως το "Whose Line Is It Anyway" και υπάρχουν μακρινές εκθέσεις που ακολουθούν ένα θέμα ή σύνολο χαρακτήρων για την πορεία ολόκληρης της παράστασης.

Πού μπορώ να βρω Improv;

Υπάρχουν αρκετοί χώροι στην κοιλάδα του Ήλιου που «ειδικεύονται» σε improv, συμπεριλαμβανομένου του προαναφερθέντος Torch Theatre και του National Theatre Comedy στο Mesa.

Νέοι χώροι εμφανίζονται συνεχώς καθώς αυτή η μορφή τέχνης συγκεντρώνει περισσότερο ενδιαφέρον και δυναμική. Οι μεμονωμένες ομάδες διαφημίζουν στις ιστοσελίδες τους, στο Goldstar.com και στο azcentral.com.

Τι συμβαίνει στο φεστιβάλ Phoenix Improv;

Το φεστιβάλ Phoenix Improv πραγματοποιείται κάθε άνοιξη στο κέντρο του Φοίνιξ.

Σε αυτή την εκδήλωση, η κρέμα του αυτοσχεδιαστικού ταλέντου της χώρας ταξιδεύει στο Φοίνιξ για να εκτελέσει, να διδάξει και να δικτυώσει. Ιδρύθηκαν επίσης τοπικά συγκροτήματα και η εκδήλωση κερδίζει γρήγορα την αναγνώριση ως ένα από τα κορυφαία φεστιβάλ της κοινότητας improv. Για τους θεατές, το φεστιβάλ είναι μια καταπληκτική ευκαιρία για να ελέγξετε τις βελτιώσεις στις διάφορες μορφές του, ακόμα και για να πιάσετε μερικές διασημότητες! Τα προηγούμενα φεστιβάλ έχουν τραβήξει κωμωδία από όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των Joe Bill από το Chicago's Annoyance Theatre & The Second City και του Jack McBrayer από το Rock 30 του NBC. Οι προηγούμενες καλλιτέχνες έχουν συμπεριλάβει και ταλέντο από την έκθεση The Colbert της Comedy Central.

Όλες οι ημερομηνίες και προσφορές μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.