Πρώτη Παρασκευή στο Φοίνιξ

Οι Γκαλερί Φοίνιξ σχεδιάζουν εραστές τέχνης στο κέντρο της πόλης για την πρώτη Παρασκευή

Οι ανοιχτές περιηγήσεις στούντιο είναι ένας καλός τρόπος να γνωρίσετε την τέχνη και τους καλλιτέχνες. Κάθε πρώτο βράδυ της Παρασκευής κάθε μήνα μπορείτε να πάρετε μια ελεύθερη ξενάγηση στο κέντρο των γκαλερί, στα στούντιο και στους χώρους τέχνης του Phoenix. Ονομάζεται Πρώτη Παρασκευή . Η πρώτη Παρασκευή διοργανώνεται από την οργάνωση Nonlink "Artlink" ... αφιερωμένη στη συγκέντρωση καλλιτεχνών, κοινού και επιχειρήσεων για μεγαλύτερη κατανόηση, εκτίμηση και προώθηση των τεχνών και την ανάπτυξη μιας ισχυρής και ζωτικής σημασίας κοινότητας τέχνης Phoenix στο κέντρο της πόλης. "

Πώς ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της Πρώτης Παρασκευής του Phoenix;

Εδώ είναι λίγο ιστορικό. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας του 1980 υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον για τις τέχνες και την ψυχαγωγία στο κέντρο της πόλης που προωθούσαν, μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών, τις εκλογές για το Bond το 1988. Οι εκλογές κατέστησαν δυνατή τη νέα κεντρική βιβλιοθήκη, το Επιστημονικό Κέντρο της Αριζόνα και το Μουσείο Ιστορίας του Φοίνιξ. Αυτή η νέα έγχυση ενέργειας οδήγησε στο Jackson Street Studios, μια διαρρύθμιση για να φιλοξενήσει καλλιτέχνες που εκτοπίστηκαν από το Talking Stick Resort Arena , το οποίο ονομαζόταν τότε το America West Arena και στη συνέχεια το US Airways Center. Το Artlink ιδρύθηκε με αυτή την ενέργεια και μερικοί από τους χώρους τέχνης που υπάρχουν εκείνη τη στιγμή, όπως το Alwun House, ζουν σήμερα.

Το ετήσιο Art Detour, που αρχικά σχεδιάστηκε απλά ως ανοιχτή περιήγηση στούντιο, ιδρύθηκε την άνοιξη του 1988 και έχει προσελκύσει κάθε χρόνο εκατοντάδες καλλιτέχνες και χιλιάδες λάτρεις της τέχνης στο κέντρο της πόλης.

Οι γκαλερί και οι χώροι εναλλακτικής τέχνης που ανοίγουν όλο το χρόνο συνοδεύονταν από χώρους μουσικής, καφετέριες και μεμονωμένα στούντιο καλλιτεχνών και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, ο Artlink αποφάσισε να το οργανώσει στην εκδήλωση της πρώτης Παρασκευής.

Πόσοι χώροι τέχνης υπάρχουν;

Η πρώτη Παρασκευή έχει αυξηθεί - κατά τη διάρκεια της σεζόν του 1998 υπήρχαν 13 χώροι ανοιχτοί κάθε Παρασκευή.

Υπάρχουν πλέον περισσότεροι από 70 συμμετέχοντες - μερικές φορές πιο κοντά σε 100 - στην Πρώτη Περίπαυση τέχνης της Παρασκευής. Οι χώροι βρίσκονται από την ινδική σχολική οδό στην οδό Buchanan, από την 12η οδό έως τη 17η λεωφόρο - αδύνατο να περπατήσετε σε μια νύχτα. Μια δωρεάν υπηρεσία τρόλεϊ επιτρέπει στους επισκέπτες του Phoenix First Friday να φτάσουν στους περισσότερους χώρους.

Εάν δεν είστε ήδη εξοικειωμένοι με τις διαδρομές της First Friday, απλώς σταματήστε πρώτα στο Μουσείο Τέχνης Phoenix και πάρτε έναν τρέχοντα χάρτη. Υπάρχει συνήθως ένας εθελοντής ArtLink που μπορεί να απαντήσει στις ερωτήσεις σας. Πριν ξεκινήσετε την Παρασκευή το βράδυ, ελέγξτε τις συμβουλές μου στην επόμενη σελίδα.

Τι άλλο συμβαίνει;

Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα και χώροι που ανοίγουν τις πόρτες τους με ελεύθερη είσοδο την Πρώτη Παρασκευή . Θα βρείτε μουσική, διαλέξεις και διασκέδαση για όλες τις ηλικίες. Ποτέ δεν θα μπορείτε να φτάσετε σε όλα αυτά σε μια νύχτα!

Πρέπει να ντύνομαι;

Η εκδήλωση στο κέντρο της πόλης Phoenix First Friday δεν είναι για glitz ή σαμπάνια ή κοκτέιλ πάρτι - πρόκειται για την αστική εμπειρία της πόλης. Δεν χρειάζεται να φορέσετε για να εντυπωσιάσετε. Οι καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στο κέντρο της πόλης εκθέτουν στο κέντρο της πόλης. Χιλιάδες άνθρωποι απολαμβάνουν αυτό που προσφέρεται κατά τη διάρκεια κάθε εκδήλωσης της Πρώτης Παρασκευής και πολλές εκθέσεις πωλούν το ήμισυ των προσφορών τους κατά τη διάρκεια αυτών των ανοιγμάτων.

Πότε είναι?

Η πρώτη βραδιά τέχνης της Παρασκευής στο κέντρο του Φοίνιξ πραγματοποιείται την πρώτη Παρασκευή κάθε μήνα, από τις 18:00 έως τις 22:00. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πρώτη Παρασκευή, επικοινωνήστε με τον Artlink στο 602-256-7539.

Πόσο κοστίζει?

Τίποτα. Η πρώτη Παρασκευή είναι δωρεάν.

Η πρώτη Παρασκευή μπορεί να φαίνεται περίπλοκη, αν δεν το έχετε κάνει ποτέ. Δεν είναι πραγματικά. Αν είσαι σαν εμένα, θέλεις να μάθεις τι θα συμβεί πριν φτάσεις κάπου. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να προετοιμαστείτε για την Πρώτη Παρασκευή και να καταλάβετε πώς λειτουργεί.

Πρώτες Συμβουλές Παρασκευής

  1. Δεν ξέρω γιατί ο ιστότοπος του οργανισμού το καλεί τόσο τις Πρώτες Παρασκευές (πληθυντικός) όσο και την Πρώτη Παρασκευή (μοναδική). Ήταν πάντα μόλις την Πρώτη Παρασκευή, χωρίς ένα "s". Πηγαίνετε με ανοιχτό μυαλό και μην απογοητεύεστε αν υπάρχουν κάποιες αλλαγές ή εκπλήξεις στην πορεία.
  1. Η πρώτη Παρασκευή έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια. Αυτό είναι σπουδαίο για την κοινότητα των τεχνών Phoenix στο κέντρο της πόλης, αλλά σημαίνει επίσης ότι πιθανότατα δεν θα πάρετε να δείτε όλους τους χώρους τέχνης σε ένα βράδυ. Αυτό είναι εντάξει - θα είναι εκεί τον επόμενο μήνα.
  2. Οι πρώτοι παραγωγοί της Παρασκευής είναι κυρίως νέοι, αλλά όλες οι ηλικίες μπορούν να δουν τις διάφορες γκαλερί.
  3. Τι άλλο πρέπει να κάνετε δίπλα σε γκαλερί επισκεπτών, χώρους τέχνης και καφετέριες; Αφθονία! Διάφορα μουσεία και χώροι ανοίγουν τις πόρτες τους με ελεύθερη είσοδο την Πρώτη Παρασκευή .
  4. Οι επιλογές του λεωφορείου ποικίλουν με την πάροδο των ετών, και μερικές φορές από μήνα σε μήνα. Από τον Φεβρουάριο του 2017 υπάρχουν τρεις διαδρομές με λεωφορείο: Grand Avenue, Roosevelt Row / Central και αποθήκη / κέντρο. Και οι τρεις διαδρομές θα διασταυρωθούν στο Connector Hub του Κέντρου Αριζόνα, 400 E. Van Buren St., όπου η στάθμευση θα επικυρωθεί για τις δύο πρώτες ώρες για τους πρώτους οδηγούς τρόλεϊ της Παρασκευής. Αν δεν θέλετε να οδηγήσετε, χρησιμοποιήστε το Valley Metro Rail .

  1. Υπάρχουν πέντε πλήμνες τροχαλιών / πάρκων 'n':
    - Μουσείο Τέχνης Φοίνιξ (1625 Ν. Κεντρική)
    - Oasis στο Grand (15η Λεωφόρος και Grand Ave)
    - CityScape (First Street και Washington St.)
    - Αριζόνα Κέντρο (400 E. Van Buren St.)
    - Μη αναμενόμενη συλλογή (734 W. Polk στη Grand Avenue)

    Οι κόμβοι του τρόλεϊ και οι διαδρομές υπόκεινται σε αλλαγές. Μπορείτε να σταθμεύσετε δωρεάν στο Μουσείο Τέχνης Phoenix, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα. Λάβετε υπόψη σας ότι οι σταθμοί στάθμευσης στο Phoenix ΔΕΝ είναι δωρεάν μέχρι τις 10 το βράδυ την Παρασκευή.

  1. Τα λεωφορεία περιστρέφονται συνεχώς όλο το βράδυ, σταματώντας στους κόμβους σε διαστήματα περίπου 25 λεπτών. Τα λεωφορεία ξεκινούν στις 6 μ.μ. και είναι καθαρά και άνετα. Το τελευταίο κύκλωμα είναι στις 9:30 μ.μ.
  2. Τα πλήθη είναι συνήθως αραιά από νωρίς το βράδυ και κάποια γκαλερί μπορεί να είναι λίγο αργά για να ανοίξουν στις 6 μ.μ. Η δραστηριότητα αυξάνεται μεταξύ 7 και 8 μ.μ.
  3. Ο χάρτης του λεωφορείου και των γκαλερί είναι πολύ χρήσιμος εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με την περιοχή ή εάν δεν έχετε συγκεκριμένο προορισμό.
  4. Στο Μουσείο Τέχνης Phoenix, μπορείτε να πάρετε έναν πλήρη χάρτη της Πρώτης Παρασκευής. Είναι επίσης μερικές φορές στο λεωφορείο λεωφορείων, αλλά μπορεί να τρέξει έξω αργότερα το βράδυ.
  5. Μην βασίζεστε στους οδηγούς Shuttle Bus για να σας δώσουμε πολλές πληροφορίες σχετικά με τις στάσεις.
  6. Υπάρχουν καφετέριες και άλλες στάσεις φαγητού κατά μήκος του δρόμου. Γιατί να μην σταματήσετε, να απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί ή ένα φλιτζάνι καφέ και στη συνέχεια να ξεκινήσετε ξανά;
  7. Το τελευταίο λεωφορείο είναι στις 9:30 μ.μ.
  8. Αν είστε σε προγραμματισμό ή απλά δεν θέλετε να πάρετε λεωφορείο, υπάρχουν μέρη για να παρκάρετε στο δρόμο σχεδόν παντού στις διαδρομές της πρώτης Παρασκευής, αλλά μερικά μπορεί να έχουν μετρητές. Στην πραγματικότητα, ίσως να μην θέλετε να εξαρτάτε από αυτά τα λεωφορεία, ακόμη και αν δεν έχετε προγραμματιστεί. Η εμπειρία μου με την αξιοπιστία τους έχει ποικίλη.
  1. Η πρώτη Παρασκευή είναι μια ευκαιρία για ανθρώπους με πολιτικές πεποιθήσεις, condos για πώληση, αναφορές για υπογραφή ή άλλες πληροφορίες για να μοιραστούν για να είναι έξω και για. Εάν δεν ενδιαφέρεστε, απλά να είστε ευγενικοί και να πείτε "όχι ευχαριστίες".
  2. Δεν θα θέλατε να στηρίξετε αυτούς τους καλλιτέχνες και επιχειρήσεις και να πάρετε σπίτι ένα έργο τέχνης;

Όλες οι ημερομηνίες, οι ώρες, οι τιμές και οι προσφορές ενδέχεται να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.