Πρώτη Παρασκευή Ειδικά Αξιοθέατα

Περισσότερο από απλά γκαλερί και χώρους τέχνης

Ενώ επισκέπτονται γκαλερί τέχνης και χώρους τέχνης στο κέντρο του Φοίνιξ είναι το αστέρι της πρώτης Παρασκευής στο Downtown Phoenix, υπάρχουν μουσεία και άλλα αξιοθέατα στην πορεία της πρώτης Παρασκευής που δικαιολογούν ειδική μνεία! Φυσικά, μπορεί να χρειαστούν έξι μήνες για τις Πρώτες Παρασκευές για κάποιον που θα τους απολαύσει όλους, αλλά εμείς, δεν είμαστε σε βιασύνη!

Πρώτη Παρασκευή: Πώς λειτουργεί

Υπάρχουν βασικά τρεις τρόποι να κάνετε την Πρώτη Παρασκευή, από την άποψη των μεταφορών.

Ή, μπορείτε να συνδυάσετε και τα τρία!

  1. Οδηγήστε και παρκάρετε, οδηγείτε και παρκάρετε, επαναλάβετε. Αυτό ήταν ευκολότερο όταν τα μετρητά στο Φοίνιξ ήταν ελεύθερα τις Παρασκευές νύχτες, αλλά δεν είναι πια. Ακόμα, υπάρχουν πολλά δωρεάν μέρη όπου μπορείτε να κάνετε το Park 'n' Ride την πρώτη Παρασκευή.
  2. Πάρτε το καρότσι, κολλήστε στη διαδρομή.
  3. Αγοράστε μια μονοήμερη κάρτα για το Light Rail και μεταβείτε και απενεργοποιήστε όπως θέλετε. (Σιδηροδρομικός χάρτης)

Πρώτη Ειδική Εκδήλωση και Ανοιχτά Παρασκευή

Ενώ τα περισσότερα από τα ακόλουθα μέρη βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την Πρώτη στάση τρόλεϊ της Παρασκευής, μερικοί άνθρωποι προτιμούν να οδηγούν και να μην υπόκεινται σε αναμονή για ένα τρόλεϊ. Τα ανοίγματα, τα προγράμματα, οι ώρες και τα τέλη που αναφέρονται μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Εκτός εάν δηλώνεται διαφορετικά, προσκαλούνται όλες οι ηλικίες.

Πρώτη Παρασκευή: Native + You στο Μουσείο Heard
Κάθε Πρώτη Παρασκευή, εκτός από τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο, το διάσημο μουσείο Heard ανοίγει από τις 18:00 έως τις 22:00 με ελεύθερη είσοδο. Κάθε μήνα το Heard μοιράζεται ένα διαφορετικό πρόγραμμα επικεντρωμένο στον πολιτιστικό παλμό του Phoenix και του Southwest. Το Cafe και το Cantina είναι ανοικτά για την αγορά τροφίμων, ποτών ή σνακ, καθώς και ένα cash bar είναι επίσης διαθέσιμο τόσο για ενήλικες όσο και για οικογενειακά ποτά. Το Μουσείο Heard Shop είναι επίσης ανοιχτό. (Ειδικές εκθέσεις μπορεί να απαιτούν ένα εισιτήριο.)

Περισσότερες πληροφορίες για το μουσείο της Heard

Χάρτης και οδηγίες

- - - - - -

Ο Νας
110 Ε. Roosevelt St., Phoenix

Ακριβώς στη διαδρομή της πρώτης Παρασκευής, μπορείτε να απολαύσετε ελεύθερες παραστάσεις τζαζ στις βραδιάς της πρώτης Παρασκευής στο The Nash. Το Nash ανήκει στην Jazz στην Αριζόνα, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση 501 (c) (3). Κανονικά ο σύλλογος έχει μια πολιτική BYOB, αλλά παραιτείται στις Πρώτες Παρασκευές. Τις άλλες μέρες του μήνα στο The Nash, θα βρείτε τακτικές εκθέσεις με τιμολόγια, πολύ λογικές τιμές, καθώς και συνεδρίες μαρμελάδας (συνήθως δωρεάν είσοδος). Αυτό είναι ένας χώρος όλων των ηλικιών.

- - - - - -

Παιδικό Μουσείο Φοίνιξ
215 Ν. 7η οδός, Φοίνιξ

Το Παιδικό Μουσείο του Φοίνιξ προσφέρει δωρεάν είσοδο από τις 17:00 έως τις 21:00 την πρώτη Παρασκευή κάθε μήνα, με την υποστήριξη του Target. Εισαγάγετε μέσω της ιστορικής εισόδου στη δυτική πλευρά του κτηρίου δίπλα στην 7η οδό. Το Μουσείο βρίσκεται σε απόσταση λίγων τετραγώνων από σταθμό METRO Light Rail. Αν έχετε οδηγήσει, υπάρχει δωρεάν χώρος στάθμευσης, αλλά φτάνετε νωρίς εδώ. δεν είναι ασυνήθιστο να γεμίσει ο χώρος στάθμευσης όταν επισκέπτονται δύο χιλιάδες παιδιά και γονείς!

Περισσότερα για το Παιδικό Μουσείο του Φοίνιξ

Χάρτης και Οδηγίες, Συμπεριλαμβανομένων των Σιδηροδρομικών

- - - - - -

Μουσείο Τέχνης Φοίνιξ
1625 Ν. Κεντρική Λεωφόρο Φοίνιξ

Το Μουσείο Τέχνης Phoenix ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό με ελεύθερη είσοδο από τις 18:00 έως τις 22:00 για την Πρώτη Παρασκευή. Ειδικές πολιτικές και αμοιβές μπορεί να ισχύουν για εισιτήρια και ειδικές εκθέσεις. Το Μουσείο βρίσκεται ακριβώς στην πρώτη πορεία της τρόλεϊ της Παρασκευής - αυτή είναι στην πραγματικότητα μια θέση πλήμνης για το τρόλεϊ. Το Μουσείο απέχει λίγα μόνο βήματα από τον σιδηροδρομικό σταθμό METRO Light.

Περισσότερα για το Μουσείο Τέχνης Phoenix

Χάρτης και Οδηγίες, Συμπεριλαμβανομένων των Σιδηροδρομικών

- - - - - -

Κεντρική Βιβλιοθήκη Burton Barr
1221 Ν. Central Ave., Phoenix

Στα βράδια της πρώτης Παρασκευής, εκτός από τις εκθέσεις τέχνης εκεί, η Βιβλιοθήκη έχει συχνά ειδικά προγράμματα την Πρώτη Παρασκευή. Ελέγξτε το ημερολόγιο βιβλιοθήκης για διαλέξεις, μουσική ή άλλες δραστηριότητες ενδιαφέροντος. Η υπόλοιπη βιβλιοθήκη δεν είναι ανοιχτή. Η βιβλιοθήκη Burton Barr απέχει μερικά βήματα από το σιδηροδρομικό σταθμό METRO Light, αλλά υπάρχει επίσης δωρεάν χώρος στάθμευσης.

Χάρτης και οδηγίες

Σημείωση: Λόγω βλάβης από καταιγίδες, αυτή η βιβλιοθήκη μπορεί να κλείσει μέχρι τα μέσα του 2018.

- - - - - -

Πάρκο πολιτικού διαστήματος
424 N. Central Ave.

Το πρώτο βράδυ της Παρασκευής μπορείτε να βρείτε συνήθως φορτηγά τροφίμων, τοπικούς μουσικούς που εκτελούν και άλλες δραστηριότητες εκτός από την AE England Building Gallery που βρίσκεται εκεί. Απέχει λίγα βήματα μακριά από το σταθμό Light Rail.

- - - - - -

Κέντρο Φοίνιξ για τις Τέχνες
1202 Ν. 3rd Street, Φοίνιξ

Οι οικογενειακές Παρασκευές πραγματοποιούνται κατά την πρώτη εκδήλωση της Παρασκευής (αλλά όχι τον Ιανουάριο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο). Αν έχετε μικρά παιδιά, αλλά δεν έχετε μπέιμπι σίτερ, περπατήσετε χώρους τέχνης με τα μικρά σας μπορεί να είναι διασκεδαστικό μόνο για τα πρώτα δέκα λεπτά - και αυτό είναι το τρακτέρ! Το πρόγραμμα Adventures in Art έχει σχεδιαστεί για να είναι διασκεδαστικό και διαδραστικό για τα παιδιά K-6ης τάξης.

Το Phoenix Center for the Arts απέχει περίπου μισό μίλι από το σιδηροδρομικό σταθμό Light, αλλά υπάρχει δωρεάν χώρος στάθμευσης, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.

- - - - - -

Ιαπωνικός Κήπος Φιλίας
Στις περισσότερες Πρώτες Παρασκευές (ελέγξτε το online πρόγραμμα ή καλέστε) αυτό το μοναδικό αξιοθέατο κοντά στο Downtown Phoenix ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό για μια βραδινή βόλτα στον Κήπο. Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά οι δωρεές γίνονται δεκτές. Οι πρώτες ώρες της Παρασκευής ξεκινούν στις 4 μ.μ. και τελειώνουν είτε στις 6 είτε στις 7 μ.μ. Μπορείτε να κάνετε μια ξενάγηση με ξεναγό και να σας δοθεί ένας χάρτης. Δεν επιτρέπονται κατοικίδια. Ο κήπος απέχει λίγα μόλις τετράγωνα από το σιδηροδρομικό σταθμό Light.

Περισσότερα για τον Ιαπωνικό Κήπο Φιλίας

- - - - - -

Όλες οι ημερομηνίες, ώρες, ώρες, τιμές και προσφορές μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.