Είναι το Χονγκ Κονγκ μια δημοκρατική χώρα;

Ερώτηση: Είναι το Χονγκ Κονγκ μια δημοκρατική χώρα;

Ένα από τα πιο κοινά ερωτήματα που τέθηκαν σχετικά με το Χονγκ Κονγκ είναι εάν είναι μια δημοκρατική χώρα. Πρώτον, το Χονγκ Κονγκ δεν είναι χώρα, αλλά μια ειδική διοικητική περιοχή της Κίνας - μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη μοναδική τους σχέση σε αυτό το άρθρο σχετικά με το Βασικό Νόμο του Χονγκ Κονγκ .

Απάντηση:

Το Χονγκ Κονγκ έχει ένα είδος δημοκρατίας. ωστόσο δεν έχει καθολική ψηφοφορία, βασικό μισθωτή δημοκρατίας.

Πολλοί πολιτικοί και σχολιαστές υποστηρίζουν ότι το Χονγκ Κονγκ είναι αντιδημοκρατικό - αυτό είναι ως επί το πλείστον μια άποψη, ας εξηγήσουμε γιατί;

Το Χονγκ Κονγκ διαθέτει το δικό του μίνι κοινοβούλιο με τη μορφή του LEGCO, το οποίο είναι σύντομο για το Νομοθετικό Συμβούλιο. Οι εκπρόσωποι στο LEGCO εκλέγονται είτε με άμεση εκλογή είτε με εκλογικό σώμα. Οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ για περισσότερο από επτά χρόνια έχουν δικαίωμα ψήφου σε άμεσες εκλογές, ωστόσο μόνο το 1/3 του Συμβουλίου εκλέγεται άμεσα. Τα υπόλοιπα 2/3 εκλέγονται από μια λειτουργική εκλογική περιφέρεια 20.000, αποτελούμενη από επιχειρηματίες και επαγγελματίες όπως γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς κλπ. Αυτές οι ομάδες σχηματίζονται σε μεγάλα κόμματα που σχηματίζονται μέσω αμοιβαίων συμφερόντων, σχεδόν πάντοτε συναφών με τις επιχειρήσεις.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, επί του παρόντος ο Donald Tsang, είναι ο επικεφαλής της κυβέρνησης και αντικατέστησε τον κυβερνήτη μετά την παράδοση το 1997. Ο Γενικός Διευθυντής είναι υπόλογος απευθείας στο Πεκίνο.

Ο Γενικός Εκπρόσωπος εκλέγεται από 800 μέλη που προέρχονται από τη λειτουργική εκλογική περιφέρεια, δεν υπάρχουν άμεσες εκλογές. Το 2007, η εκλογή για επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας «αμφισβητήθηκε» για πρώτη φορά. Ωστόσο, επειδή το Τόκιο έχει δώσει εντολή σε πολλούς από τους κόλπους της λειτουργικής εκλογικής περιφέρειας για τους οποίους θα ψηφίσουν, το αποτέλεσμα ήταν ήδη γνωστό.

Ωστόσο, οι δύο άνδρες συζήτησαν και αγωνίστηκαν, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν αμφισβητήθηκε ποτέ. Μια πολύ αντιδημοκρατική δημοκρατία.

Το Χονγκ Κονγκ ανησυχεί πολύ για την έλλειψη δημοκρατίας και το Πεκίνο βρίσκεται υπό τεράστια πίεση για καθιέρωση της καθολικής ψηφοφορίας.