Πού να δείτε το Mumbai Ganesh Idols Being Made

Τα πολύχρωμα είδωλα της Βομβάης Ganesh, τα οποία εκτίθενται σε όλη την πόλη κατά τη διάρκεια του ετήσιου φεστιβάλ Ganesh Chaturthi , είναι ένα ενθουσιώδες θέαμα. Είναι φυσικό να αναρωτιέσαι για το πώς γίνονται και για το ποσό της δουλειάς που έχει δημιουργηθεί. Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε, μπορείτε να δείτε τα αγάλματα που δημιουργούνται. Πού και πώς εξαρτάται από το χρόνο που διαθέτετε.

Το Idol είναι μεγάλη δουλειά.

Η δεξιότητα παραδίδεται από γενιά σε γενιά, καθώς πολλοί μετανάστες έρχονται επίσης στη Βομβάη για να βοηθήσουν στη διαδικασία έντασης εργασίας. Τρέχει περίπου τρεις μήνες πριν από την πραγματοποίηση του φεστιβάλ. Ο καλύτερος χρόνος για να δείτε τη δράση είναι στις λίγες εβδομάδες που οδηγούν στην έναρξη του φεστιβάλ ( βλέπε ημερομηνίες του φεστιβάλ ), καθώς αυτό συμβαίνει όταν τα τελειώματα αγγίζουν τα είδωλα.

Αν έχετε λίγες ώρες

Κάντε μια βόλτα γύρω από τις λωρίδες των Parel, Chinchpokli, και Lalbaug στο κέντρο της Βομβάη. Θα βρείτε εργαστήρια, μεγάλα και μικρά, παντού. Το πιο διάσημο εργαστήριο είναι αυτό του Vijay Khatu, στο Parel. Έχει σελίδα στο Facebook.

Πώς να φτάσετε εκεί: Το τοπικό τρένο της Βομβάης είναι ο πιο γρήγορος και ευκολότερος τρόπος. Μπορείτε να ξεκινήσετε με το να κατεβείτε στο Chinchpokli και να κατευθυνθείτε κατευθείαν στο Sane Guruji Road προς το Ganesh Talkies και το Lalbaug Flyover.

Πηγαίνετε σε μια περιοδεία: Εναλλακτικά, εάν προτιμάτε να κάνετε μια περιοδεία, υπάρχουν μερικές επιλογές.

Πέρα από τη Βομβάη και την Breakaway τρέχουν δημοφιλείς περιπάτους με οδηγό μέσω Lalbaug στις εβδομάδες που οδηγούν μέχρι το φεστιβάλ. Αυτός είναι ένας βολικός και συνιστώμενος τρόπος να βλέπετε τα είδωλα που γίνονται, καθώς δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις γλωσσικές δυσκολίες ή να χαθείτε και θα λάβετε ένα διορατικό σχόλιο.

Αν έχετε μια μέρα ή δύο

Επισκεφθείτε το χωριό Pen, δύο ώρες νότια της Βομβάης. Είναι εκεί που η πλειοψηφία των ειδώλων Ganesh είναι κατασκευασμένα. Η βιομηχανία ειδώλων στο Pen είναι τεράστια, με τους περισσότερους ανθρώπους από το χωριό να συμμετέχουν στη διαδικασία. Αλλά, πόσο τεράστιο είναι τεράστιο; Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί. Περίπου 500 μονάδες παράγουν 600.000-700.000 αγάλματα Ganesh ετησίως, με κύκλο εργασιών περίπου 10 crore ρουπίες (πάνω από 1,5 εκατομμύρια δολάρια). Πάνω από το ένα τέταρτο των αγαλμάτων εξάγονται. Τα υπόλοιπα πωλούνται στην Ινδία, αλλά για ένα ασφάλιστρο - ο καθένας θέλει ένα είδωλο στο Pen!

Θα ανακαλύψετε ότι η δημιουργία ειδώλου στο Pen έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Οι χωρικοί ήταν πάντα καλλιτεχνικοί. Αρχικά, ήταν ειδικευμένοι στην παραγωγή ειδών όπως είδωλα από χαρτί και γεμιστά παπαγάλοι. Όταν το φεστιβάλ Ganesh πήγε από το να είναι ιδιωτικό σε μια κοινοτική εκδήλωση κατά τη δεκαετία του 1890, μερικοί από τους τεχνίτες του Pen άλλαξαν τις δεξιότητές τους για να κάνουν είδωλα από πηλό για το φεστιβάλ. Πωλούνταν τοπικά σε ένα σύστημα ανταλλαγής μερικών κιλών ρυζιού, αλλά δεν υπήρχαν χρήματα σε αυτό. Φυσικά, αυτό δεν συμβαίνει αυτές τις μέρες!

Μεγάλο μέρος της δημιουργίας ειδώλων λαμβάνει χώρα στους οίκους Kasar Ali, Kumbhar Ali και Parit Ali - οι οποίοι όλοι πήραν το όνομά τους από τους αρχικούς άποικους τους.

Ωστόσο, για να δείτε τα πραγματικά μεγάλα εργαστήρια, θα πρέπει να κατευθυνθείτε προς το χωριό Hamrapur, περίπου 15 λεπτά μακριά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Pen έχει επίσης ξεκινήσει ένα έργο του Μουσείου και του Κέντρου Πληροφοριών Ganesh Idol, για να παρέχει στους τουρίστες λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την τέχνη και τη διαδικασία που σχετίζεται με την κατασκευή ειδωλίων.

Πώς να φτάσετε εκεί: Το Pen απέχει 80 χιλιόμετρα από τη Βομβάη στο NH-17 Mumbai στην εθνική οδό Goa και είναι πιο βολικό για να φτάσετε εκεί οδικώς. Το Pen μπορεί επίσης να φτάσει με το τρένο από τη Βομβάη. Δεν υπάρχουν πολλά τρένα μεγάλης απόστασης. Είναι δυνατό να πιάσετε μια τοπική υπηρεσία. Το τρένο επιβατών Ratnagiri αφήνει το Dadar (στο κέντρο της Βομβάης) στις 3.35 μ.μ. και φτάνει στο Pen στις 5.55 μ.μ.

Δεδομένου ότι Pen είναι στο δρόμο για τη δημοφιλή παραλία Alibaug παραλία , θα μπορούσατε να συνδυάσετε το ταξίδι σας με μια απόδραση εκεί. Δεν θα είναι ο καιρός στην παραλία λόγω του μουσώδους, αλλά θα μπορείτε ακόμα να χαλαρώσετε!

Διαφορετικά, το καλύτερο μέρος για να μείνετε στο Pen είναι το Hotel Marquis Manthan που βρίσκεται στην εθνική οδό Mumbai Goa.