Οι SheiKra και οι γρύπες Busch Gardens: Τι ζευγάρι καταδύσεων

Κριτικές αναρτήσεων

Ο πρώτος αγωνιστής καταδύσεων της Βόρειας Αμερικής και ο πρώτος αγωνιστής καταδύσεων στον κόσμο, η SheiKra και ο Griffon, αντίστοιχα, κάνουν αναβάτες στο γκρεμό σε ενιαία αβίαστα αυτοκίνητα, κουνάω τους για μερικά δευτερόλεπτα που περνούν από την καρδιά και στη συνέχεια τα ρίχνουν κατευθείαν σε 200 πόδια . Και αυτό είναι μόνο η αρχή αυτών των άγρια ​​βόλτες.

Προηγούμενες πληροφορίες

Πληροφορίες ξενοδοχείου

Βρείτε τιμές για ξενοδοχεία κοντά σε Busch Gardens Tampa σχετικά με το TripAdvisor.

Βρείτε τιμές για ξενοδοχεία κοντά σε Busch Gardens Williamsburg σχετικά με το TripAdvisor.

Ελάχιστα αυτοκίνητα. Μέγιστη Shiekras, er, Shrieks .

Η SheiKra άνοιξε το 2005 στο τμήμα Stanleyville του Busch Gardens Tampa. Ήταν ένα τεράστιο χτύπημα. Ακολουθήθηκε το 2007 από τον Griffon, ένα παρόμοιο coaster, στο Busch Gardens Williamsburg. Η βόλτα της Βιρτζίνια ξεκίνησε με αυτοκίνητα χωρίς όροφο. Οι Busch Gardens τροποποίησαν τα αυτοκίνητα στο Tampa Coaster για να τα καταστήσουν απεριόριστα το 2007.

Σχεδόν τα πάντα για τον Griffon και τη SheiKra τα ξεχωρίζει από τα τυπικά σουβέρ.

Αντί για ένα τραίνο αυτοκινήτων, οι βόλτες χρησιμοποιούν μεμονωμένα αυτοκίνητα που περιέχουν τρεις πολύ μεγάλες σειρές καθισμάτων. Για να φιλοξενήσουν τα μεγάλα αυτοκίνητα, οι σωληνοειδείς χαλύβδινες τροχιές είναι επίσης ασυνήθιστα μεγάλες. Τα αυτοκίνητα "χωρίς όροφο" δεν έχουν δάπεδα - ή πλευρές ή πλάτη. Τα αυτοκίνητα είναι ουσιαστικά καθίσματα βιδωμένα στο σασί. Τα ανοιχτά σχέδια αφήνουν τους αναβάτες ιδιαίτερα ευάλωτους για τις επόμενες καταδύσεις.

Οι έξι τελικές θέσεις προσφέρουν τις πιο ανοικτές και μοναδικές βόλτες. Επειδή επεκτείνονται πέρα ​​από την πίστα, οι επιβάτες δεν έχουν τίποτα πάνω, κάτω ή σε μια πλευρά τους. Τα εξωτερικά καθίσματα στις μπροστινές σειρές είναι οι πρώτες θέσεις οδήγησης.

Όπως και με άλλα απεριόριστα καροτσάκια, όταν οι επιβάτες είναι ασφαλισμένοι και η διαδρομή καθαρίζεται για απογείωση, οι πλατφόρμες φόρτωσης πέφτουν μακριά και οι πύλες μπροστά από τα αυτοκίνητα ανοίγουν με δραματικές ακμές. Τα αυτοκίνητα δεν είναι τελείως απεριόριστα. Οι αναβάτες μπορούν να αφήσουν τα πόδια τους να κουνάσουν ή να τα στηρίξουν σε μικρές μπάρες κάτω από κάθε σειρά.

Απόλαυσε τη θέα

Ο Griffon και η SheiKra στρογγυλεύουν σε μια στροφή, κλείνουν σε αλυσοπρίονα και τσακίζουν τους λόφους ανύψωσης με εκπληκτικά γρήγορους κλιπ δέκα ποδιών ανά δευτερόλεπτο. Οι ανελκυστήρες είναι αρκετά ψηλοί ώστε να παρέχουν εκπληκτική θέα και στα δύο πάρκα και πέρα ​​από τις πύλες τους. Αφού αναρριχηθούν στους λόφους των ανελκυστήρων, και οι δύο κινούνται αργά 180 μοιρών «καρουσέλ» και προσεγγίζουν σιγά-σιγά τις πρώτες σταγόνες. Υπάρχουν μικρά τσιμπήματα καθώς τα αυτοκίνητα σταματούν στιγμιαία, ακολουθούμενα από λανθασμένες εκκινήσεις καθώς οροθετούν την κορυφή και κρέμονται επικίνδυνα πάνω από την άκρη για ένα αγωνιώδες λίγα δευτερόλεπτα.

Τότε, eeeeeaaaahhhhh! Οι σταγόνες 90 μοιρών φτάνουν στα 70 μίλια την ώρα (71 μίλια την ώρα για τον Griffon), που αισθάνονται όλο και πιο αθόρυβα με τα ανοικτά, χωρίς δάπεδα αυτοκίνητα.

Ο Griffon και η SheiKra ανεβαίνουν σε τεράστιους βρόχους "Immelman" (έναν βρόχο κατάδυσης που ονομάστηκε για πιλότο του γερμανικού στρατού που πραγματοποίησε ακροβατικούς χειρισμούς). Στη συνέχεια αργούν καθώς πλησιάζουν μια δεύτερη βουτιά 90 μοιρών. Η δεύτερη βουτιά είναι 138 πόδια για SheiKra και 130 πόδια για Griffon. Αντί να κρέμονται πάνω από τις άκρες, όμως, τα αυτοκίνητα πέφτουν χωρίς δισταγμό. Ο Griffon εισέρχεται σε έναν δεύτερο βρόχο Immelman, ενώ η SheiKra σκαρφαλώνει σε μια αποπροσανατολισμένη, γεμάτη ομίχλη σήραγγα. Και οι δύο βόλτες σκαρφαλώνουν πάνω από τις δεξαμενές νερού και στέλνουν τεράστιες μάζες ψεκασμού στον ουρανό προτού επιστρέψουν στον σταθμό.

Δυστυχώς, δεν επιτρέπονται Wimps

Όπως και ο Busch Gardens, ο υπερσύγχρονος και ενθουσιώδης υπερκορεσμός του Williamsburg, το άρμα του Απόλλωνα και το ανεστραμμένο καράβι του πάρκου Tampa, το Montu (και οι δύο μαζί με το Griffon και SheiKra είναι από τις καλύτερες επιλογές για τις καλύτερες σουβέρ ) Ελβετοί οδηγοί ποδηλάτων, Bolliger & Mabillard (επίσης γνωστοί ως B & M).

Παρόλο που δεν είναι τόσο ομαλά όσο το άρμα του Απόλλωνα, ο Griffon και η SheiKra είναι εξαιρετικά ομαλές βόλτες - ειδικά δεδομένου του σημαντικού μεγέθους και της πρόσδεσης των αυτοκινήτων.

Δεν υπάρχει πραγματικά χώρος wiggle για wimps να συγκεντρώσει το θάρρος και να αντιμετωπίσει αυτά τα σουβέρ. Είναι unapologetic βόλτες συγκινήσεις που οι λάτρεις της περιπέτειας θα αγαπήσουν και coaster wimps θα αποφευχθεί. Κρεμασμένος ... και κρέμεται, και κρέμεται 200 ​​πόδια στον αέρα προσθέτει σίγουρα στο δράμα της διαδρομής. (Αυτός είναι ο λόγος που τις συμπεριφέρω μεταξύ των επιλογών μου για τις 11 τρομακτικές σφαίρες .) Αλλά με τα ασυνήθιστα αυτοκίνητά τους, τις συναρπαστικές βουτιές και τα φινιρίσματα με το νερό προσφέρουν ένα συναρπαστικό θέαμα για τους μη αναβάτες.

Οι δύο αυλακώσεις ανατράπηκαν το 2016 από το Cedar Point του Οχάιου , το οποίο εισήγαγε το δικό του καταδυτικό περίπατο , το Valravn . Ανεβάζει 223 πόδια, πέφτει 214 πόδια, και χτυπά 75 mph. Είναι ουσιαστικά το ίδιο βόλτα με το Griffon και SheiKra, λίγο πιο ψηλό και γρηγορότερο.

Ο Busch Gardens λέει ότι ένας Griffon είναι ένα μυθικό τέρας που είναι μισό λιοντάρι και μισό αετό. Είναι επίσης ένα gargoyle που κοσμεί κάποια κτίρια στη Γαλλία. SheiKra είναι ένα αφρικανικό γεράκι που καταδύεται για το θήραμά του. Δεν υπάρχουν όμως gargoyles ή γεράκια στα αυτοκίνητα, τα κομμάτια ή τους σταθμούς της διαδρομής. Κανένας από τους οδηγούς δεν προσπαθεί να ενσωματώσει ή να μεταδώσει κάθε είδους ιστορίες. Είναι ουσιαστικά απλά συναρπαστικά σουβέρ. Αλλά ω, τι συναρπάζει.