Τι μια βουτιά! Valravn στο Cedar Point

Επανεξέταση της ταινίας "Break-Breaking Roller Coaster"

Οι καταδύσεις, όπως το Griffon στους Busch Gardens Williamsburg και SheiKra στους Busch Gardens Tampa , μερικές φορές αποκαλούνται «πόνυ με ένα τέχνασμα». Η πρώτη πτώση, υποστηρίζουν οι επικριτές, είναι το μοναδικό highlight της όλης διαδρομής. Το Cedar Point αψηφά το στερεότυπο με το Valravn, το μεγαλύτερο τουριστικό καταφύγιο στον κόσμο. Μπορεί να μην περιλαμβάνει ειδικά χαρακτηριστικά, όπως μια σήραγγα ή μια splashdown, αλλά με δύο σταγόνες 90 μοιρών και τρεις αναστροφές, ο Valravn κρατάει τους αναβάτες εμπλακεί και ουρλιάζει από την αρχή μέχρι το τέλος.

Πάρτε μια κατάδυση προς τα εμπρός

Στην πλατφόρμα του σταθμού, οι αναβάτες φορτώνονται σε ένα από τα τρία τρένα, το καθένα με τρεις σειρές οκτώ θέσεων. Η εμπειρία της διαδρομής είναι ελαφρώς διαφορετική ανάλογα με το εάν κάθεστε μπροστά, μέση ή τελευταία γραμμή. Για την πλήρη επίδραση της πρώτης πτώσης του καταδύσεις, ωστόσο, πρέπει να καθίσετε στην πρώτη σειρά.

Εάν δεν θέλετε να περιμένετε το μέτωπο, αρπάξτε ένα από τα εξωτερικά καθίσματα των άλλων σειρών. Παρόλο που το Valravn είναι ένα απεριόριστο παρκ, οι μεσαίες δύο θέσεις στη δεύτερη και στην τρίτη σειρά έχουν μια πλατφόρμα που συνδέει τα αυτοκίνητα.

Αποτρέπει την θέα κάτω από την αμαξοστοιχία.

Το Valravn εφαρμόζει τους τελευταίους συγκρατητήρες τύπου B & M που έχουν χρησιμοποιηθεί σε πρόσφατα μοντέλα όπως το GateKeeper, το Banshee και το Thunderbird. Προσφέρουν μεγάλη άνεση, αλλά εξακολουθούν να επιτρέπουν την άφθονη κίνηση, έτσι οι αναβάτες μπορούν να πετάξουν έξω από τα καθίσματα (ασφαλώς, φυσικά) κατά τη διάρκεια των σταγόνων και των στοιχείων μηδέν-G.

Καθώς το τρένο στέλνει από το σταθμό, κάνει μια γρήγορη στροφή 180 μοιρών προς το λόφο ανελκυστήρα. Όταν οι αναβάτες κορυφώνονται στην κορυφή του πρώτου λόφου, παίρνουν μια υπέροχη θέα στη βόρεια πλευρά του πάρκου με τις αναλαμπές του Millennium Force, του Top Thrill Dragster και του Rougarou. Μια αργή καρουσέλ 90 μοιρών στροφή 223 πόδια στον αέρα παρέχει μια φανταστική πανοραμική θέα του υπόλοιπου πάρκου και της λίμνης Erie πέρα ​​από.

Ακριβώς όπως οι αναβάτες αρχίζουν να απολαμβάνουν άνετα την εκπληκτική θέα, το τρένο αναπηδά πάνω από την άκρη σε μια τρομακτική γωνία 45 μοιρών και αφήνει τους να αγκιστρωθούν ανυπεράσπιστοι και να κοιτάξουν ευθεία στο έδαφος για ένα επισφαλές λίγα δευτερόλεπτα (που αισθάνεται σαν για πάντα). Αυτό είναι το πρελούδιο της κατάδυσης με την υπογραφή του γηπέδου.

Μετά από μια ικανοποιητική ελεύθερη πτώση ύψους 214 ποδιών και 90 μοιρών, ο αγωνιστής αγωνίζεται σε τρεις αναστροφές, μια δεύτερη πτώση 90 μοιρών (χωρίς δισταγμό για δεύτερη φορά) και επιπρόσθετους ελιγμούς που προσφέρουν μεγάλο χρόνο ομιλίας .

Σχεδόν τόσο πολύ διασκεδαστικό να παρακολουθήσετε καθώς πρόκειται να οδηγήσετε

Ως 17ος κύλινδρος του Cedar Point, το Valravn είναι μια σταθερή προσθήκη που πρέπει να προσελκύσει ένα μεγάλο κοινό. Τα πάντα για τη διαδρομή είναι εντυπωσιακά, από το τεράστιο μέγεθος της διαδρομής και υποστηρίζουν τα υπερυψωμένα τρένα. Όχι μόνο είναι συναρπαστικό το Valravn, είναι επίσης διασκεδαστικό να είσαι θεατής και να παρακολουθήσεις τα τρένα να κινούνται ομαλά γύρω από την πίστα.

Τα πρόσφατα B & M coasters όπως το GateKeeper, το Banshee και τώρα το Valravn έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλα, ευρέα στοιχεία που μειώνουν την ένταση. Βοηθούν να καταστήσετε το μονοπάτι πιο άνετο στην εμπειρία και ευκολότερο να ξανακάνετε. Οι επισκέπτες που μπορεί να εκφοβίζονται από ακραίες βόλτες όπως το Millennium Force ή το Top Thrill Dragster ίσως είναι πρόθυμοι να αντιμετωπίσουν το Valravn. Είναι πραγματικά συναρπαστικό αλλά πιο προσιτό.

Το Cedar Point επικεντρώνεται στην τοποθέτηση και τον εξωραϊσμό με τις πρόσφατες προσθήκες του. Το GateKeeper και η ανακαίνιση του πάρκου το 2013, καθώς και οι βελτιώσεις του Gemini Midway το 2014 είναι εξαιρετικά παραδείγματα. Για το Valravn, το πάρκο έχει προσθέσει μια νέα πλατεία με όμορφα παρτέρια, πεζοδρόμια και πολλά παγκάκια για τους μη αναβάτες για να πάρουν τα αξιοθέατα (ή για τους αναβάτες να πιάσουν την αναπνοή τους μετά την κατάκτηση της περιπέτειας).

Το πάρκο άνοιξε επίσης το Blue Streak στη μέση της περιοχής Valravn, δημιουργώντας έτσι ένα νέο μονοπάτι με τις απόψεις του Raptor.

Το πακέτο φωτισμού στο Valravn διαθέτει φωτεινά, πολύχρωμα LED που ευθυγραμμίζουν το λόφο του ανελκυστήρα. Οι λευκοί προβολείς φωτίζουν ολόκληρη τη διάταξη του τραγουδιού τη νύχτα. Είναι αρκετά ένα θέαμα και επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαύσουν βλέποντας Valravn μετά το ηλιοβασίλεμα, καθώς και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ένα απογοητευτικό χαρακτηριστικό είναι η διάρκεια της διαδρομής. Όταν οι αναβάτες χτυπήσουν το τελευταίο φρενάρισμα, είναι πιθανό να θέλουν περισσότερα. Ωστόσο, σε 2 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα, είναι μεγαλύτερο σε σύγκριση με άλλα καταδύσεις. Το Valravn προσφέρει άγριο ύψος, τεράστια ταχύτητα και μοναδική περιπέτεια καταδύσεων που προσφέρεται αυτήν τη στιγμή σε δύο μόνο αμερικανικά πάρκα.