Κίνδυνοι φυσικών καταστροφών στη Μινεάπολη και τον Άγιο Παύλο

Οι ανεμοστρόβιλοι, οι πλημμύρες, οι τυφώνες, οι σεισμοί, οι χιονοστιβάδες, οι κατολισθήσεις, οι δασικές πυρκαγιές, οι καταιγίδες, οι χαλαζόπτωση, οι χιονοστιβάδες, τα ηφαίστεια, τα τσουνάμι, οι καταβόθρες και άλλες φυσικές καταστροφές θέτουν σε κίνδυνο εκατομμύρια Αμερικανούς. Ο πραγματικός κίνδυνος ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με το πού βρίσκεστε στη χώρα. Εάν ζείτε στη Μινεάπολη και τον Άγιο Παύλο, ποιος είναι ο κίνδυνος φυσικών καταστροφών;

Tornadoes: Επιβεβαιωμένος κίνδυνος

Οι ανεμοστρόβιλοι έπληξαν τη Μινεσότα και προκάλεσαν πολλά θύματα και ζημιές σε δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Μινεσότα βρίσκεται στο βόρειο άκρο του "Tornado Alley" και οι ανεμοστρόβιλοι δεν είναι τόσο συχνές ούτε καταστροφικές εδώ από ότι σε κράτη όπως η Οκλαχόμα . Αλλά, δεν πρέπει να ληφθούν ελαφρώς: βίαιοι ανεμοστρόβιλοι έπληξαν τη Μινεσότα και ζήτησαν πολλές ζωές.

Στη Μινεάπολη, ένας ανεμοστρόβιλος έπληξε τη Βόρεια Μινεάπολη το 2011 προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στην ιδιοκτησία και απώλεια δύο ζωών. Και το 2009, ένας ανεμοστρόβιλος F0 προκάλεσε σοβαρή υλική ζημιά στη Νότια Μινεάπολη. Οι ανεμοστρόβιλοι έπληξαν πολλές φορές την πόλη του Αγίου Παύλου, συμπεριλαμβανομένης μιας ιδιαίτερα έντονης καταιγίδας το 1904 που σκότωσε 14 ανθρώπους.

Πλημμύρες: Επιβεβαιωμένος κίνδυνος

Τμήματα της Μινεσότα έχουν υποστεί σοβαρές πλημμύρες, αλλά οι πόλεις Twin είναι σχετικά ασφαλείς από τα πλημμυρικά ύδατα. Ο ποταμός του Μισισιπή περνά μέσα από ένα φαράγγι σε μεγάλο μέρος της αστικής περιοχής και γενικά θα πρέπει να ανέλθει σε πρωτοφανή επίπεδα για να απειλήσει τη Μινεάπολη και τον Άγιο Παύλο. (Βόρεια Μινεάπολη και το κέντρο της Μινεάπολη, και τα χαμηλότερα τμήματα του κέντρου της Σεντ.

Ο Παύλος θα κινδύνευε περισσότερο από το Μισισιπή.) Ο ποταμός παρακολουθείται στενά, ώστε να παρακολουθείτε τις τοπικές ειδήσεις. Τοπικές πλημμύρες από άλλα ρεύματα και ποτάμια είναι δυνατές, κατά την άνοιξη και μετά από έντονες βροχές. Κοιτάξτε τον καιρό.

Βροχοπτώσεις και καταιγίδες πάγου: Επιβεβαιωμένος κίνδυνος

Ο χειμώνας φέρνει χιονοθύελλες στη Μινεσότα.

μερικοί από τους κινδύνους από τη χιονοθύελλα είναι επικίνδυνες συνθήκες οδήγησης και διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος. Τα περισσότερα θύματα από τις χιονοθύελλες συμβαίνουν στους δρόμους: ένα από τα χειρότερα που μπορείτε να κάνετε σε μια χιονοθύελλα είναι η οδήγηση. Αποφύγετε τους δρόμους και έχετε ένα κιτ έκτακτης ανάγκης για αυτοκίνητο σε περίπτωση που είστε παγιδευμένοι σε μια χιονοθύελλα. Οι Δίδυμες Πόλεις δεν βιώνουν τις χιονοπτώσεις που κάνουν η Νότια Μινεσότα και οι Ντακότας, οπότε είναι απίθανο να κολλήσετε στο αυτοκίνητό σας για μια εβδομάδα στις Twin City - αλλά αποφύγετε ούτως ή άλλως την οδήγηση.

Χαλαζιέρες: Γνωστός κίνδυνος

Καλοκαιρινές καταιγίδες φέρνουν συχνά χαλάζι, και η μπάλα με γήπεδο του γκολφ είναι γνωστή στη Μινεάπολη και τον Άγιο Παύλο. Η ζημιά στην ιδιοκτησία είναι ο κύριος κίνδυνος, με κίνδυνο να προκληθούν ζημιές σε αυτοκίνητα, στέγες, ζώα που δεν μπορούν να καταφύγουν και άλλα περιουσιακά στοιχεία. Οι τραυματισμοί και οι θάνατοι από το χαλάζι είναι δυνατοί αλλά απίθανοι (οι ισχυροί άνεμοι και οι πλημμύρες είναι πιο επικίνδυνοι), αλλά αν έχετε σκύλους ή άλλα ζώα που κρατούνται έξω, βεβαιωθείτε ότι έχουν κάπου να καταφύγουν σε περίπτωση χαλάζι.

Καταιγίδες και φωτισμός: Γνωστός κίνδυνος

Τα καλοκαίρια της Μινεσότα φέρνουν ισχυρές καταιγίδες, με μεγάλους ανέμους, χαλάζι, κεραυνούς, και τη δυνατότητα ανεμοστρόβιλων. Οι ισχυροί άνεμοι και το χαλάζι μπορούν να οδηγήσουν σε δέντρα και γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος, να καταστρέψουν αυτοκίνητα και σπίτια και να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή.

Εάν υπάρχουν καταιγίδες ή / και αστραπές στην περιοχή, αναζητήστε καταφύγιο μέσα σε μια ανθεκτική δομή. Ένα σκληρό όχημα προσφέρει προστασία από τις αστραπές, αλλά πολύ λίγα απέναντι στα πτώση των δέντρων ή των ανεμοστρόβιλων. Ακολουθούν κάποιες συμβουλές ασφάλειας από το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Μινεσότα.

Heatwaves: Γνωστός κίνδυνος

Τα καλοκαίρια της Μινεσότα είναι ζεστά και υγρά. Δεν παρατηρούμε πολύ συχνά θερμοκρασίες άνω των 100F, αλλά η θερμοκρασία συχνά χτυπά τη δεκαετία του '90, η οποία είναι αρκετά ικανή να προκαλέσει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία. Τα καλοκαίρια της Μινεσότα αυξάνουν τη δυνατότητα θερμότητας, η οποία αποτελεί επείγουσα ιατρική κατάσταση και μπορεί να είναι θανατηφόρα για τους νέους, τους ηλικιωμένους και για όσους ασκούν σωματική δραστηριότητα στον ήλιο και τη θερμότητα. Αναγνωρίστε τα συμπτώματα της θερμοπληξίας, αφήστε ποτέ σκύλους ή παιδιά σε ένα αυτοκίνητο και ελέγξτε τους ευάλωτους γείτονες κατά τη διάρκεια της ζέστης.

Καταπράξεις: γνωστός κίνδυνος

Για να εμφανιστούν οι κατολισθήσεις, πρέπει να γλιστρήσει έδαφος, συχνά λόφους ή απότομες πλαγιές και η Μινεάπολη είναι κατά κύριο λόγο επίπεδη. Οι εξαιρέσεις είναι μπλόφα πάνω από τον ποταμό Μισισιπή και τις κοντινές περιοχές της Μινεάπολις και του Αγίου Παύλου. (Οι τοπικοί οικοδομικοί κώδικες απαιτούν την επαναφορά των κτιρίων σε κάποια απόσταση από την άκρη μιας μπλόφας). Οι κατολισθήσεις είναι γνωστές σε αυτές τις περιοχές, συχνά μετά από έντονες βροχές. Μια πρόσφατη τραγική κατολίσθηση ζήτησε τη ζωή δύο νεαρών αγοριών στο πάρκο Lilydale στο St. Paul τον Μάιο του 2013. Αποφεύγοντας τα μπλόφα, τις απότομες πλαγιές και τις περιοχές κατολισθήσεων, ιδιαίτερα μετά από έντονες βροχές, θα φαινόταν συνετή.

Δασικές πυρκαγιές και πυρκαγιές: Γνωστός κίνδυνος

Η Μεγάλη Μινεσότα αντιμετωπίζει πυρκαγιές δασών, με πυρκαγιές που συμβαίνουν ετησίως, κυρίως στα δασωμένα βόρεια τμήματα του κράτους. Οι δασικές πυρκαγιές προκαλούν υλική ζημιά, απώλεια οικοτόπων και απώλεια ζωής. Ενώ υπάρχει κίνδυνος για πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των προαστίων των Twin City, ο κίνδυνος για την αστική περιοχή της Minneapolis και του St. Paul είναι πολύ μικρός.

Σύμφωνα με το Τμήμα Φυσικών Πόρων, 98% των δασικών πυρκαγιών στη Μινεσότα ξεκινούν από ανθρώπινη δραστηριότητα. Εάν κάνατε κάμπινγκ, ακολουθήστε τους περιορισμούς καύσης που συχνά μπαίνουν στη θέση τους το καλοκαίρι και βεβαιωθείτε πάντοτε ότι η φωτιά στο τραπέζι σας ή η φωτιά μαγειρέματος, οι αγώνες και τα τσιγάρα είναι κρύες πριν φύγετε.

Καταβόθρες: Πιθανό

Οι δεξαμενές μπορούν να σχηματιστούν σε περιοχές όπου υπάρχουν σπηλιές, ρέματα, ορυχεία, σήραγγες ή άλλοι ανοιχτοί χώροι κάτω από το έδαφος. Η γη ή ο βράχος πάνω από τον ανοιχτό χώρο μπορεί να απομακρυνθεί χωρίς προειδοποίηση, με αποτέλεσμα μια βύθιση και μια κακή μέρα για ό, τι ήταν πάνω από την καταβόθρα. Η νοτιοανατολική Μινεσότα και τμήματα του Ουισκόνσιν έχουν ένα είδος γεωλογίας γνωστό ως ένα καρσικό τοπίο, όπου πολλές σπηλιές και φυσικές σήραγγες έχουν διαμορφωθεί κάτω από το έδαφος. Η πόλη της Φοντάν, στα νοτιοανατολικά του κράτους, ισχυρίζεται ότι είναι η «πρωτεύουσα του κόσμου».

Οι ίδιες οι δύο πόλεις βρίσκονται σε ελαφρώς διαφορετική γη, και οι βυθισμένες εκβαθύνσεις είναι λιγότερο πιθανές από ό, τι στα νοτιοανατολικά του κράτους.

Ωστόσο, στις πόλεις Twin City, οι υπόγειες σήραγγες για τη λειτουργία βοηθητικών μέσων, την εκτροπή ροών και την κατασκευή υπόγειων δομών είναι πολύ συχνές και έχουν σκαφτεί εδώ και πάνω από 100 χρόνια. Ξεχασμένες ή κακώς διατηρούμενες ανθρωπογενείς υπόγειες ανασκαφές είναι γνωστό ότι καταρρέουν, οπότε ενώ ο κίνδυνος είναι μικρός, είναι δυνατόν.

Χιονοστιβάδες: Απίθανο

Η Μινεσότα έχει άφθονο χιόνι. Έτσι, είναι δυνατές οι χιονοστιβάδες; Στην πραγματικότητα, οι χιονοστιβάδες είναι πολύ απίθανο να μας επηρεάσουν. Οι χιονοστιβάδες απαιτούν απότομες πλαγιές που μπορεί να χτίσει το χιόνι και στη συνέχεια να πέσουν. Δεν έχουμε βουνά κοντά στη Μινεάπολη και τον Άγιο Παύλο και πολύ λίγο απότομο έδαφος για το χιονιού. Αποφύγετε το σκάψιμο ή τη δραστηριότητα στο κάτω μέρος των απότομων πλαγιές με το παχύ χιόνι.

Τυφώδεις: Απίθανο, αλλά Πιθανό

Σε αντίθεση με τους ανεμοστρόβιλους, οι τυφώνες και οι τροπικοί κυκλώνες σχηματίζονται πάνω από τους ωκεανούς. Η Μινεάπολη και ο Άγιος Παύλος απέχουν τόσο πολύ από τους ωκεανούς ότι οι τυφώνες είναι απίθανο να μας επηρεάσουν. Η ταραχώδης καιρός που προκύπτει από μακρινές τροπικές καταιγίδες πλένει την Μινεάπολη, αλλά συνολικά ο κίνδυνος είναι μικρός.

Μια άλλη μορφή σοβαρού καιρού - ανεμοστρόβιλοι - είναι ένα άλλο θέμα - βλ. Παραπάνω.

Σεισμοί: απίθανο αλλά δυνατό

Η Μινεσότα έχει υποστεί μερικούς μικρούς σεισμούς με την πάροδο των ετών, αλλά η Μινεσότα βρίσκεται μακριά από τις μεγάλες γραμμές πταισμάτων και βρίσκεται σε χαμηλό κίνδυνο για μεγάλους σεισμούς. Ο μεγαλύτερος σεισμός που καταγράφηκε στη Μινεσότα ήταν το 1975, μετρούμενος με μέγεθος 5,0, επικεντρώθηκε στην περιοχή του Morris και προκάλεσε μικρές ζημιές σε ορισμένες δομές και κανένα θάνατο. Υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με σεισμούς στη σελίδα σεισμού USGS της Μινεσότα.

Τσουνάμης: Απίθανο

Η Μινεάπολη και ο Άγιος Παύλος είναι πολύ μακριά από τα μεγάλα σώματα νερού για να ανησυχούν για τα τσουνάμι. Οι πλημμύρες είναι πιο πιθανό να βλάψουν την ιδιοκτησία και να αποτελέσουν απειλή για τη ζωή - βλ. Παραπάνω.

Ηφαίστεια: Απίθανο

Η Μινεσότα βρίσκεται μακριά από τις ηφαιστειακά δραστήριες περιοχές και δεν έχει βιώσει καμία ηφαιστειακή δραστηριότητα για περίπου ένα δισεκατομμύριο χρόνια. Σελίδα USGS σχετικά με την ηφαιστειακή δραστηριότητα στη Μινεσότα.