Αεροδρόμιο του Τάιμπινο της Ρώμης

Το αεροδρόμιο Ciampino είναι το δεύτερο αεροδρόμιο της Ρώμης. Ήταν το μοναδικό αεροδρόμιο της Ρώμης πριν από την κατασκευή του Διεθνούς Αεροδρομίου Leonardo Da Vinci στο Fiumicino, στα δυτικά. Το Ciampino έχει φτάσει στο δημόσιο βλέμμα, επειδή πάνω από 100 αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούν τώρα το πολυσύχναστο αεροδρόμιο, πολλές από τις οποίες είναι αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους . Η Ryanair και η Easy Jet πετούν και στο Ciampino.

Τοποθεσία

Το Ciampino βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα ή 9 μίλια νοτιοανατολικά της κεντρικής Ρώμης.

Εάν οδηγείτε, ο κρατικός δρόμος SS7, Via Appia Nuova , σας μεταφέρει στον περιφερειακό δρόμο της Ρώμης ή στη Ρώμη. Σημειώστε ότι δεν επιτρέπεται να οδηγείτε στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης χωρίς άδεια.

Πώς να φτάσετε στη Ρώμη από το αεροδρόμιο Ciampino

Τα τρένα τρέχουν μεταξύ του σταθμού Ciampino, κοντά στο αεροδρόμιο και του σταθμού Termini στη Ρώμη 2 ή 3 φορές την ώρα από τις 6:00 έως τις 22:28. Το ταξίδι διαρκεί 15 λεπτά. Ελέγξτε το τρέχον χρονοδιάγραμμα και την τιμή στο trenitalia.

Το COTRAL διαθέτει ένα φθηνό λεωφορείο που συνδέει το αεροδρόμιο με το σταθμό Anagnina του μετρό (γραμμή Α), που διαρκεί περίπου 20 λεπτά, και το σιδηροδρομικό σταθμό Ciampino, που διαρκεί περίπου 5 λεπτά. Από το σιδηροδρομικό σταθμό Anagnina, ο σταθμός Termini, ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Ρώμης, απέχει μόλις 30 λεπτά με το μετρό. Από το σιδηροδρομικό σταθμό Ciampino, είναι μια απευθείας γραμμή τρένου 15 λεπτών με το Termini της Ρώμης. Η COTRAL διοχετεύει επίσης λεωφορεία μεταξύ των αεροδρομίων Ciampino και Fiumicino.

Το Terravision διαθέτει φθηνά απευθείας δρομολόγια μεταξύ του Ciampino και του σταθμού Termini, με περίπου 40 λεπτά.

Αυτά τα λεωφορεία τρέχουν περίπου κάθε 30 λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας και λιγότερο συχνά τη νύχτα. Μπορείτε να κάνετε κράτηση και να αγοράσετε εισιτήρια (πρέπει να εκτυπώνονται) μέσω της ιστοσελίδας τουλάχιστον 12 ώρες εκ των προτέρων ή να τα αγοράσετε απευθείας στο γραφείο του αεροδρομίου Terravision ή στη στάση λεωφορείου της Ρώμης.

Η στάση του λεωφορείου και η αυτόματη μηχανή πώλησης εισιτηρίων βρίσκονται στη διεθνή περιοχή αναχώρησης του αεροδρομίου, από τις 06.10 έως τις 11.00

Μετά από ώρες, μια ακριβή βόλτα ταξί μπορεί να είναι η μόνη σας εναλλακτική λύση. Τα ταξί εξέρχονται από το τερματικό αναχώρησης. Οι ναύλοι ταξί από το αεροδρόμιο προς την κεντρική Ρώμη ρυθμίζονται και πρέπει να αναρτώνται στο ταξί, αλλά οι ναύλοι μπορεί να είναι υψηλότεροι το βράδυ. Δείτε τις Συμβουλές Ταξί της Ρώμης για περισσότερες πληροφορίες.

Ενοικίαση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο Ciampino

Οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων και οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων (για όσους ταξιδεύουν 3 εβδομάδες ή περισσότερο) από την Auto Europe μπορούν να παραληφθούν στο αεροδρόμιο Ciampino. Η Auto Europe συχνά σας εξοικονομεί χρήματα για ενοικιάσεις αυτοκινήτων, καθώς συνήθως βρίσκει και κρατάει την ενοικίαση σας μέσω της λιγότερο ακριβής ενοικιαζόμενης εταιρίας και περιλαμβάνει ασφάλιση στη συνολική τιμή.

Οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στο Ciampino περιλαμβάνουν Avis, Europcar, Hertz, Thrifty Ενοικίαση αυτοκινήτου, Maggiore και Sixt.

Ξενοδοχεία κοντά στο αεροδρόμιο Ciampino

Το Hotel Residenza d'Epoca Pietra di Ponente έχει υψηλή βαθμολογία και λογαριασμούς ως ρομαντικό ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο Ciampino. Προσφέρει χώρο στάθμευσης και υπηρεσία μεταφοράς προς το αεροδρόμιο. Το La Villetta Suite διαθέτει 6 δωμάτια και μια εποχική πισίνα. Το Hotel Louis II είναι ένα ξενοδοχείο 3 αστέρων με χώρο στάθμευσης. Το καλοδιατηρημένο Amarcord Bed and Breakfast είναι μια οικονομική επιλογή 10 λεπτά από το αεροδρόμιο.