Γνωρίστε τον Francis Mallmann, τον Fiery Chef της Αργεντινής

Τα διάσημα εστιατόρια του είναι ένας μόνο λόγος για να επισκεφθείτε την Αργεντινή

Ο Francis Mallmann δεν είναι μόνο ένας από τους πιο διάσημους ανθρώπους στην Αργεντινή, αλλά είναι επίσης ένας από τους πιο γνωστούς σεφ στη Νότια Αμερική. Το φλογερό του στυλ μαγειρέματος έχει εισαγάγει γευσιγνώστες σε όλο τον κόσμο με τα γούστα της πατρίδας του, που ενημερώνει κάθε πιάτο που δημιουργεί.

Πώς πήρε την εκκίνηση

Εκπαιδεύτηκε στις κουζίνες της Ευρώπης, ταξίδευε στη Γαλλία για να μάθει μαζί με αξιοσημείωτους γαλλικούς σεφ, και στη συνέχεια επέστρεψε στην πατρίδα του στην Αργεντινή, όπου και εκμεταλλεύτηκε αρκετά εστιατόρια.

Όχι μόνο είναι διάσημος στην κουζίνα, αλλά ο Mallmann έχει επίσης πρωταγωνιστήσει στην τηλεοπτική σειρά για το γκουρμέ μαγείρεμα που ονομάζεται "Fires of the South" και συν-συγγραφέας ενός βιβλίου με τίτλο "Επτά πυρκαγιές".

Ο Mallmann λέει στο βιβλίο ότι η μαγειρική του καριέρα άρχισε σε νεαρή ηλικία. Μεγάλωσε σε ένα ξύλινο σπίτι στην Παταγονία, ένα αγροτικό τμήμα της Αργεντινής γνωστό για τα ηφαίστεά του. "Σε αυτό το σπίτι," γράφει ο Mallmann, "η φωτιά ήταν ένα σταθερό μέρος της ανάπτυξης για τους δύο αδελφούς μου και εγώ, και οι μνήμες αυτού του σπιτιού συνεχίζουν να με καθορίζουν".

Έγινε γνωστός νωρίς στην καριέρα του για γκουρμέ haute-γαλλικό φαγητό του, αλλά έσπασε από αυτό το στυλ για να επιστρέψει στις τεχνικές που έμαθε να μεγαλώνει. Έχει σερβίρει πιάτα σε διάσημες προσωπικότητες, όπως η Madonna και ο Francis Ford Coppola, και έχει κερδίσει διεθνή φήμη με την τηλεοπτική εκπομπή του.

Εμφανίστηκε επίσης σε ένα επεισόδιο της αμερικανικής σειράς ντοκιμαντέρ Netflix "Chef's Table", το οποίο προβάλλει τους διάσημους σεφ και τις τεχνικές τους.

Συγγραφέας των "Επτά πυρκαγιές"

Ο τίτλος του βιβλίου αναφέρεται στους επτά τύπους τεχνικών ψησίματος που χρησιμοποιούν μια φλόγα: το parrilla (μπάρμπεκιου), το chapa (ψησταριά ή το skillet), το infiernillo , το horno de barro , το rescoldo κάρβουνα και στάχτες), asador (σιδερένιος σταυρός) και caldero (μαγειρεμένα σε κατσαρόλα).

Το πολυτελές βιβλίο μαγειρικής απομνημόνευσης έχει σχεδόν τόσες συνταγές για ψητά λαχανικά, ορεκτικά και σαλάτες, όπως για το βόειο κρέας, το κοτόπουλο, το χοιρινό, το αρνί και τα θαλασσινά. Οι σαρκοφάγοι και οι χορτοφάγοι θα βρουν πολλές προσφορές μενού που είναι μοναδικές για τον τρόπο μαγειρικής της Παταγωνίας, συμπεριλαμβανομένων των καμένων καρότων με κατσικίσιο τυρί, μαϊντανό, ρόκα και τραγανή τσιπς σκόρδου, καραμελοποιημένη με ξίδι και καμένα πορτοκάλια με δεντρολίβανο.

Η προσωπική ζωή του Mallmann

Αν και εξακολουθεί να ζει στη μικρή πόλη της Παταγονίας όπου μεγάλωσε, ο Mallmann είναι ένας ταξιδιώτης παγκοσμίως που μιλά άπταιστα ισπανικά, αγγλικά και γαλλικά. Εκπαιδεύει μαθητευόμενους σεφ από όλο τον κόσμο στην κουζίνα του στην Παταγονία. Ο Mallmann είναι ο πατέρας έξι παιδιών.

Τα πολλά εστιατόρια του Mallmann

Η αργεντινή παράδοση χρήσης πυροσβεστικών και μαγειρικών σκευών από χυτοσίδηρο περιλαμβάνεται σε όλα τα εστιατόρια του Mallmann, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στη Νότια Αμερική. Περιλαμβάνουν το 1884 τον Francis Mallmann, στην περιοχή κρασιών της Αργεντινής της Mendoza. Patagonia Sur στο Μπουένος Άιρες. Siete Fuegos στην Mendoza; και το Hotel & Restaurant Garzon στην Ουρουγουάη.

Το 2015, άνοιξε το Los Fuegos από τον Francis Mallmann στο ξενοδοχείο Faena στο Μαϊάμι. Αυτό ήταν το πρώτο εστιατόριο του Mallmann έξω από τη Νότια Αμερική, αλλά στο κατάλυμα υπάρχουν βασικά αρτοσκευάσματα.

Χρησιμοποιεί τις ίδιες τεχνικές μαγειρέματος με φωτιά και τσίλι στο εστιατόριο του στο Μαϊάμι όπως και σε όλα τα εστιατόρια του.