Χριστούγεννα στην Αργεντινή: Παραδόσεις που πρέπει να ξέρετε

Με μια ισχυρή ευρωπαϊκή επιρροή, τα Χριστούγεννα στην Αργεντινή είναι πολύ πιο παρόμοια με την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική από άλλες χώρες της Νότιας Αμερικής. Ωστόσο, ορισμένες τοπικές παραδόσεις έχουν παραμείνει ισχυρές, με πάνω από το 90% του πληθυσμού να αναγνωρίζει τους εαυτούς τους ως Ρωμαιοκαθολικούς, κάνει τις αργίες ειδική εποχή στην Αργεντινή.

Παραδοσιακά Χριστούγεννα στην Αργεντινή

Με τα χρόνια τα Χριστούγεννα έχουν αλλάξει και έχουν απομακρυνθεί από ένα αυστηρά θρησκευτικό γεγονός.

Ορισμένοι επικρίνουν την εξέλιξη των Χριστουγέννων στην Αργεντινή για να γίνουν πολύ εμπορικοί και να χάσουν τη θέα της θρησκείας περισσότερο από τις γειτονικές χώρες ή τα Χριστούγεννα στη Βενεζουέλα . Ενώ ήταν παραδοσιακό να δίνεις δώρα ή να αγοράζεις μικρά δώρα που άλλαζαν με την αυξανόμενη οικονομία και χαιρετίστηκαν μέχρι την οικονομική συντριβή το 2002, όταν οι οικογένειες δεν ήταν τόσο ευημερούσες.

Μπορεί να συζητηθεί, αλλά αυτό που παραμένει σημαντικό είναι η σύνδεση με την οικογένεια και τους φίλους κατά τη διάρκεια αυτών των δημοφιλών διακοπών. Τα Χριστούγεννα είναι πολύ σημαντικά για τους καλοπροαίρετους Καθολικούς, αλλά για όλους, είναι μια οικογενειακή υπόθεση. Η πιο σημαντική μέρα είναι η παραμονή των Χριστουγέννων, καθώς οι οικογένειες της Αργεντινής παρακολουθούν τη Χριστουγεννιάτικη μαμά και στη συνέχεια επιστρέφουν στο σπίτι για δείπνο και γιορτές

Όπως και οι περισσότερες άλλες χώρες συμπεριλαμβανομένου του Περού , τα πυροτεχνήματα αποτελούν το επίκεντρο των εορτασμών που συγκεντρώνουν τα παιδιά για να τα φωτίζουν, αν και απολαμβάνουν όλες τις ηλικίες και μπορούν να ακουστούν μέχρι την αυγή της Ημέρας των Χριστουγέννων, πολύ καιρό μετά τα παιδιά πάνε στο κρεβάτι.

Μία από τις πιο μοναδικές παραδόσεις των Χριστουγέννων στην Αργεντινή είναι ο πλανήτης . Παρόμοια με αυτά που υπάρχουν στις ασιατικές κουλτούρες, αυτά τα μπαλόνια χαρτιού φωτίζονται από μέσα και στη συνέχεια επιπλέουν προς τα πάνω δημιουργώντας ένα όμορφο νυχτερινό ουρανό.

Οι εορτασμοί δεν τελειώνουν την Παραμονή των Χριστουγέννων, η Ημέρα των Χριστουγέννων είναι πολύ χαλαρή και το πνεύμα κρατιέται μέχρι την Τρίτη ημέρα των βασιλέων στις 6 Ιανουαρίου, όπου τα παιδιά λαμβάνουν δώρα.

Τη νύχτα πριν τα παιδιά της Αργεντινής αφήσουν τα παπούτσια τους έξω από την πόρτα των σπιτιών τους για να γεμίσουν με δώρα. Αυτή είναι μια παλιά παράδοση και εκτός από το να αφήνουν τα παπούτσια τους έξω, τα παιδιά μπορούν επίσης να αφήνουν σανό και νερό για τους Μάγους των οποίων τα άλογα θα το χρειαστούν, ακριβώς όπως το χρειάζονται για τα ταξίδια τους για να δουν το μωρό Ιησούς στη Βηθλεέμ. Η παράδοση άλλαξε ελαφρώς, καθώς είναι πλέον κοινό για τα παιδιά να αφήνουν τα παπούτσια τους και κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Χριστουγεννιάτικα στολίδια στην Αργεντινή

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση φαίνεται να έχει ένα πολύ οικείο συναίσθημα σε αυτή τη χώρα. Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, οι πόλεις και τα σπίτια πλένονται σε όμορφα χρώματα Χριστουγέννων και φώτα και λουλούδια βρίσκονται παντού. Στεφάνια κόκκινου, λευκού, πράσινου και χρυσού καλωσορίζουν τους φίλους και τις οικογένειες στο σπίτι.

Με μια ισχυρή ευρωπαϊκή επιρροή, είναι πιο συνηθισμένο να βλέπεις ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο γεμάτο με μπάλες από βαμβάκι για να αντιπροσωπεύει το χιόνι που είναι διασκεδαστικό για όσους γνωρίζουν ότι έχει χιονίσει μόνο μία φορά και σύντομα στο Μπουένος Άιρες τα τελευταία δέκα χρόνια. Το δέντρο ενσωματώνει μια ανάμειξη των τοπικών και διεθνών πολιτισμών, καθώς ένα στολίδι του Άγιου Βασίλη μπορεί να εμφανιστεί δίπλα σε ένα στολίδι από έναν καλλιτέχνη της Νότιας Αμερικής. Με δώρα κάτω από αυτά για παιδιά, το δέντρο συμβολίζει την εξέλιξη των Χριστουγέννων σε αυτή τη χώρα.

Ωστόσο, η παραδοσιακή σκηνή της γέννησης ή της γέννησης εξακολουθεί να αποτελεί σημείο εστίασης κατά τη διακόσμηση του σπιτιού της Αργεντινής. Ήταν κάποτε η περιοχή για να τοποθετήσετε δώρα, αλλά τώρα μοιράζεται ένα χώρο κοντά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο με δώρα κάτω.

Χριστουγεννιάτικο φαγητό στην Αργεντινή

Όπως το Περού , το δείπνο Χριστουγέννων σερβίρεται στην Αργεντινή τη νύχτα της 24ης Δεκεμβρίου. Από την αρχική ματιά, φαίνεται ότι το δείπνο αργεντινών Χριστουγέννων δεν είναι τόσο διαφορετικό, καθώς περιλαμβάνει παραδοσιακή καβουρδισμένη γαλοπούλα μαζί με άλλα κρέατα, πλάγια πιάτα, πιπεριές και επιδόρπια.

Το δείπνο την ημέρα των Χριστουγέννων είναι λίγο διαφορετικό και μπορείτε να δείτε μερικά πιάτα που μπορεί να μην είναι στο τραπέζι των Χριστουγέννων σας. Με τόσο ζεστό καιρικές συνθήκες οι παρρίλες ή τα μπάρμπεκιου είναι ένα θεσμό στον πολιτισμό της Αργεντινής και είναι πολύ συνηθισμένο να βλέπετε πικνίκ και μπάρμπεκιου στο πλαίσιο των εορτασμών.

Εάν το γεύμα δεν είναι ένα ειδικό parrilla μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι υπάρχει ψημένο κρέας στο τραπέζι για να ικανοποιήσει όλους τους επισκέπτες.

Στην Αργεντινή τα Χριστούγεννα περιλαμβάνουν επίσης ειδικά επιδόρπια όπως το panettone, το οποίο, όπως και στην Ευρώπη, έχει κρυσταλλώσει φρούτα και καρύδια, ειδικά αμύγδαλα.

Για να μάθετε περισσότερα για τα Χριστούγεννα στη Νότια Αμερική δείτε τις παραδόσεις στη Βενεζουέλα , το Περού και τη Βολιβία .