Δώστε στο δάσκαλό σας (ή μαθητές) κάποιες συγκινήσεις

Η επιστήμη πίσω από διασκέδαση διασκέδαση πάρκο

Λοιπόν, αν δεν μπορούμε να είμαστε σε πάρκα διασκέδασης ή σε θεματικά πάρκα με ιππασία, τουλάχιστον μπορούμε να μελετήσουμε για αυτά στην τάξη.

Οι βόλτες στο πάρκο ψυχαγωγίας είναι σπουδαία παραδείγματα φυσικών αρχών στη δράση. Με ακραίες βόλτες πιο δημοφιλείς από ποτέ, όροι όπως οι δυνάμεις G, η επιτάχυνση και η φυγόκεντρη δύναμη έχουν βρεθεί στην καθημερινή μας γλώσσα. Επειδή οι σπουδαστές απολαμβάνουν αξιοθέατα όπως οι σουβέρ και οι πύργοι ελεύθερης πτώσης, έχουν κίνητρα να εξερευνήσουν τις επιστημονικές έννοιες που επιτρέπουν στις βόλτες να προσφέρουν συγκινήσεις λευκού γονάτου σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Οι παρακάτω ιστότοποι χρησιμοποιούν κείμενο, φωτογραφίες, κινούμενα σχέδια, πρακτικές δραστηριότητες και άλλα εργαλεία που βοηθούν τους χρήστες να κατανοήσουν την επιστήμη πίσω από τις συγκινήσεις:

Φυσική ψυχαγωγικού πάρκου
Μάθετε για τις δυνάμεις που κάνουν γύρους όπως carousels, swing βόλτες, αυτοκίνητα προφυλακτήρα, και πύργους ελεύθερης πτώσης τόσο πολύ διασκέδαση. Περιλαμβάνει μια διαδραστική παρουσίαση για το σχεδιασμό ενός περιπατητή.

Με ψυχαγωγήστε: Φυσική θεματικού πάρκου
Οι μαθητές γυμνασίου που ανέπτυξαν αυτή την εξαιρετική τοποθεσία ήταν φιναλίστ στην ThinkQuest Internet Challenge. Δείχνουν τους ρόλους που επιβάλλουν οι νόμοι όπως οι βαρυτικές δυνάμεις, η κάθετη και οριζόντια επιτάχυνση, η οπισθέλκουσα και το παιχνίδι τριβής σε βόλτες όπως τροχούς Ferris και κυλιόμενες σκάλες. Περιλαμβάνει εργαστήρια καθηγητών, πάρκο ψυχαγωγίας και ιστορία ποδηλασίας και - παραμονή συναγερμού! - μια τελική εξέταση.

Φυσική των κυλίνδρων
Ο αγωνιζόμενος του Coaster David Sandborg χωλείται στις δυνάμεις G, στις περιορισμένες πτώσεις και σε άλλες έννοιες της φυσικής που οι οδηγοί πρέπει να εξετάσουν όταν κατασκευάζουν μηχανές κραυγής.

Στον ιστότοπο του Canadian Enthusiasts του Καναδά.

Splash του Μαθηματικού
Οι λαοί που διαχειρίζονται τα πάρκα Sea World και Busch Gardens έχουν μια σειρά δωρεάν οδηγών για εκπαιδευτικούς με δυνατότητα λήψης σε διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένου αυτού του οδηγού προσανατολισμένου σε μαθηματικά που έχει σχεδιαστεί για τους βαθμούς 4-8. Περιλαμβάνει στόχους και στόχους, πληροφορίες, λεξιλόγιο, βιβλιογραφία και δραστηριότητες στην τάξη.