Παίρνοντας το τρένο από το Χονγκ Κονγκ στη Σαγκάη

Το τρένο από το Χονγκ Κονγκ στη Σαγκάη είναι ο ευκολότερος τρόπος να ταξιδέψετε μεταξύ των δύο πόλεων, αλλά γνωρίζοντας πότε να πάρετε το τρένο και πώς να πάρετε εισιτήρια είναι επιτακτική ανάγκη να ολοκληρώσετε το ταξίδι σας με ευκολία. Από το Χονγκ Κονγκ, όλα τα τρένα τρέχουν από το σταθμό Hung Hom στο Kowloon και φτάνουν στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Σαγκάης.

Το τρένο ταξιδεύει μέσω επαρχιών Zhejiang, Jiangxi, Hunan και Guangdong με στάσεις στο Jinhua West, Zhuzhou και Guangzhou East και οι επιβάτες μπορούν να ξεκινήσουν και να πάνε εκτός δρόμου εκτός από εκείνους που έχουν εκκαθαριστεί στο Χονγκ Κονγκ για τη Σαγκάη.

Λάβετε υπόψη ότι, ενώ αυτό μπορεί να είναι ο ευκολότερος τρόπος μεταξύ Χονγκ Κονγκ και Σαγκάης, δεν είναι ο ταχύτερος τρόπος για να ταξιδέψετε. Συνήθως, το ταξίδι των 1,327 μιλίων διαρκεί περίπου είκοσι ώρες, συμπεριλαμβανομένης της μετάβασης στο σταθμό στο Χονγκ Κονγκ και της αλίευσης του σωστού τρένου.

Πότε θα ταξιδέψετε με τρένο από το Χονγκ Κονγκ

Το χρονοδιάγραμμα μπορεί να είναι λίγο συγκεχυμένο για εξυπηρέτηση μεταξύ Χονγκ Κονγκ και Σαγκάης, αλλά βασικά, εξαρτάται από το μήνα που ταξιδεύετε καθώς τρένα τρέχουν κάθε δεύτερη μέρα, είτε σε μια περίεργη μέρα είτε σε μια μέρα, ανάλογα με το μήνα.

Ακόμα και οι μηνιαίες μέρες για το 2018 περιλαμβάνουν τον Ιανουάριο, τον Απρίλιο, τον Μάιο, τον Αύγουστο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, ενώ οι μονές ημέρες περιλαμβάνουν τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο, Ιούνιο, Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Τα τρένα από τη Σαγκάη στο Χονγκ Κονγκ, από την άλλη πλευρά, τρέχουν την επόμενη ημέρα. οπότε τον Ιανουάριο τρένα από τη Σαγκάη τρέχουν σε περίεργες μέρες και τον Φεβρουάριο ακόμη και ημέρες.

Όλα τα τρένα αναχωρούν από το Χονγκ Κονγκ στις 3:15 μ.μ. (15:55 στο στρατιωτικό χρόνο) και όλα τα τρένα της Σαγκάης αναχωρούν στις 5:45 μ.μ. (17:55 στρατιωτική ώρα), αλλά πρέπει να φτάσετε τουλάχιστον 45 λεπτά και έως 90 λεπτά πριν από την αναχώρηση, προκειμένου να περάσουν από τα τελωνεία και την ασφάλεια · η επιβίβαση κλείνει 15 λεπτά πριν την αναχώρηση.

Αγορά εισιτηρίων και διατυπώσεις διαβατηρίων

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι για εισιτήρια ενηλίκων μονής κατεύθυνσης. Τα παιδιά, κάπως επιδεικτικά καθοριζόμενα ως παιδιά ηλικίας 5 έως 9 ετών, είναι περίπου 25% φθηνότερα και κάτω από τις πεντάδες μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα αν κοιμούνται στον ίδιο κρεβάτι.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το τρένο είναι αρκετά δημοφιλές και μπορεί να γίνει κράτηση λίγες μέρες νωρίτερα, ειδικά κατά τις περιόδους αιχμής των διακοπών ταξιδιού όπως το κινεζικό νέο έτος .

Θα χρειαστεί να αγοράσετε εισιτήρια πέντε ημέρες νωρίτερα, αν και αυτές οι πληροφορίες υπόκεινται σε συχνές αλλαγές. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν online, από το σταθμό Hung Hom, Shanghai Station, καθώς και από την τηλεφωνική γραμμή εισιτηρίων του Χονγκ Κονγκ - ελέγξτε την ιστοσελίδα MTR για περισσότερες πληροφορίες.

Να θυμάστε ότι το Χονγκ Κονγκ και η Κίνα έχουν επίσημα σύνορα, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου των διαβατηρίων και των τελωνειακών ελέγχων. Κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστείτε βίζα για την Κίνα. Οι επιβάτες στο Χονγκ Κονγκ θα πρέπει να φτάσουν σαράντα πέντε λεπτά πριν από την αναχώρηση για τις διατυπώσεις των συνόρων. στη Σαγκάη, ο συμβουλευτικός χρόνος είναι ενενήντα λεπτά.