Ασυνήθιστα καταλύματα για περιπετειώδεις ταξιδιώτες

Τα ασυνήθιστα καταλύματα είναι για τους ανθρώπους που αγαπούν το ταξίδι περιπέτειας

Ψάχνετε για περιπετειώδη καταλύματα για να ακολουθήσετε μια περιπετειώδη διαδρομή για την επόμενη διαφυγή σας; Προφανώς, υπάρχουν κάποιες εκπληκτικές θέσεις για να μείνετε όταν βγάζετε τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη, αλλά έχουμε τέσσερις ασυνήθιστες επιλογές διαμονής που βρίσκονται σε μερικές πολύ μοναδικές τοποθεσίες. Αυτές οι επιλογές τείνουν από τα βουνά μέχρι τα δέντρα κορυφής στον ίδιο τον πυθμένα του ίδιου του ωκεανού. Και στις περισσότερες περιπτώσεις, οι χώροι αυτοί είναι φιλικοί προς το περιβάλλον, είναι κατασκευασμένοι από εξωτικά υλικά και προσφέρουν απόψεις που απλά δεν μπορούν να κτυπηθούν.

Το να φτάνεις εκεί μπορεί να είναι το ήμισυ της περιπέτειας, αλλά υποσχόμαστε ότι θα αξίζει καλά την προσπάθεια.

Ένα πολυτελές δεντρόφυτο στο Tongabezi στο Zambezi

Τοποθετημένο στους κλαδιάς ενός ποταμού αμπέλι στο Tongabezi στη Ζάμπια, αυτό το πολυτελές ξυλόγλυπτο σπίτι έχει θέα στον ποταμό Zambezi και βρίσκεται ακριβώς πάνω από τους εντυπωσιακούς βράχους της Βικτώριας. Διαθέτει ένα king-size κρεβάτι με κουζινάκι, κλιματισμό και χώρο για ιδιωτική τραπεζαρία και ξαπλώστρες στο ίδιο το δωμάτιο. Μπορείτε ακόμη και να απολαύσετε τη θέα από τη νύχτα με τα νύχια στο μπάνιο. Το Tongabezi είναι ένα πολυτελές θέρετρο που υπερηφανεύεται για άψογη εξυπηρέτηση, καλό φαγητό και ρομαντική ατμόσφαιρα που το κάνει δημοφιλές στα ζευγάρια. Το θέρετρο έχει μια σειρά από ελκυστικά δέντρα και εξοχικές κατοικίες με θέα στον ποταμό.

Treehouses στη Χαβάη ή τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Αν θέλετε να κοιτάξετε κάτω από τον κόσμο, μια μέρα στην άλλη σε ένα δέντρο. Μέσα από Treehouses της Χαβάης, μπορείτε να κάνετε κράτηση σε ένα δέντρο στο νησί Maui της Χαβάης ή μπορείτε να επιλέξετε το πιο εξωτικό δενδρόφυτο δέντρο "Big Beach in the Sky" στο νησί Hainan στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Μείνετε σε αυτό το δέντρο - από εξωτικά ξύλα - και μπορείτε ακόμη και να γλιστρήσετε κάτω από έναν αμμόλοφο στη θάλασσα, που βρίσκεται μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από ένα άγαλμα του Guanyin - τη Θεά του Βούδα της Συμπόνοιας. Αυτό το υπέροχο γλυπτό είναι στην πραγματικότητα οκτώ μέτρα ψηλότερο από το άγαλμα της ελευθερίας και κάνει για ένα επιβλητικό θέαμα, τουλάχιστον.

Το τιμολόγιο για το δέντρο, το οποίο φιλοξενεί τέσσερα έως έξι άτομα, περιλαμβάνει την είσοδο στη Βουδιστική Ζώνη Πολιτισμού Nashan. Μπορείτε να φτάσετε εδώ μέσω του Χονγκ Κονγκ ή της Κίνας.

Αν θέλετε ένα δέντρο πιο κοντά στις ΗΠΑ, ελέγξτε τις επιλογές Treehouses της Χαβάης προσφορές για Hana στο Maui.

Scuba Dive στην υποθαλάσσια κατασκήνωση του Jules, δίπλα στην ακτή της Φλόριντα

Η μέρα της νύχτας σας ξεκινά με μια βουτιά μέσα από ένα τροπικό βιότοπο μαγκρόβι στο Emerald Bay για να φτάσετε στο καταφύγιο, το οποίο βρίσκεται 21 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού κοντά στο Key Largo της Φλόριντα. Το Undersea Lodge του Jules ήταν αρχικά ένα υπόγειο ερευνητικό εργαστήριο που βρισκόταν εκτός του Πουέρτο Ρίκο, αλλά σήμερα είναι ένας ξενώνας διανυκτέρευσης όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν τροπικό άγγελο, parrotfish, barracuda και άλλα πλάσματα στην υγρά πλευρά των παραθύρων. Το Undersea Lodge του Jules διαθέτει δύο υπνοδωμάτια, ζεστό ντους και κοινόχρηστο κοινόχρηστο χώρο. Το δείπνο και το πρωινό σας φέρνουν από το προσωπικό και ένα ομφάλιο καλώδιο παρέχει καθαρό αέρα, νερό, ενέργεια και επικοινωνίες από κέντρο ελέγχου, το οποίο είναι επανδρωμένο 24 ώρες το 24ωρο.

Το Bugaboo Lodge της CMH στα καναδικά πετρώματα

Το χειμώνα, ένα ελικόπτερο σας φέρνει στο Bugaboo Lodge, που βρίσκεται σε μια κοιλάδα ύψους ενός χιλιομέτρου που περιβάλλεται από τις χιονισμένες κορυφές των Καναδικών Rockies.

Μετά από μια μέρα που μεταφέρεται σε βουνά με ελικόπτερο και στη συνέχεια να ανασηκωθεί ξανά μετά από μια πούδρα τρέχει, μπορείτε να απολαύσετε στο τζακούζι στον τελευταίο όροφο και να παρακολουθήσετε τα αστέρια πάνω από το κεφάλι εντελώς απαλλαγμένα από αστικό φως. Το κατάλυμα διαθέτει συνολικά 35 δωμάτια, το καθένα με ιδιωτικά λουτρά, έναν σεφ που ετοιμάζει τόσο γαστρονομικά όσο και γεύματα κάτω από το σπίτι, έναν τοίχο αναρρίχησης (εάν δεν έχετε αρκετή άσκηση), σάουνα και χαμάμ. Το καταφύγιο είναι ανοιχτό για τους ελικοειδείς και το καλοκαίρι.

Το Canadian Mountain Holidays προσφέρει μια ποικιλία από εβδομαδιαίες εβδομάδες heli-ski και heli-snowboarding για προχωρημένους ενδιάμεσους σε έμπειρους σκιέρ και snowboarders. Τα περισσότερα από τα ταξίδια είναι σε απομακρυσμένα καταλύματα στους Bugaboos, Cariboos, Monashees, Purcells και σε άλλες ορεινές περιοχές της Βρετανικής Κολομβίας, ακριβώς στη δυτική πλευρά του ηπειρωτικού χώρου.