Πόσο επικίνδυνο είναι το Surfing Couch στην Ινδία και πρέπει να το κάνετε;

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Couch Surfing στην Ινδία

Couch surfing, η παγκόσμια έννοια της προσφοράς ταξιδιωτών ένα κρεβάτι ή καναπέ για δωρεάν, έχει πιάσει με ένα τεράστιο τρόπο στην Ινδία.

Ρίξτε μια ματιά στην ιστοσελίδα Couch Surfing και θα βρείτε περισσότερους από 300.000 Ινδούς οικοδεσπότες έτοιμοι να υποδεχτούν τους επισκέπτες σε όλη τη χώρα. Αυτό που είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί όμως είναι ότι τα single αρσενικά ηλικίας περίπου 30 ετών ή κάτω είναι πολύ διαδεδομένα.

Προβλήματα με το Couch Surfing στην Ινδία

Ενώ είναι αρκετά εύκολο να βρείτε έναν οικοδεσπότη στην Ινδία, είναι πολύ πιο δύσκολο να βρείτε ένα καλό.

Δυστυχώς, υπάρχουν πολλές ιστορίες φρίκης γύρω από τις εμπειρίες περιπλάνησης καναπέδων που πήγαν στραβά στην Ινδία. Το κύριο ζήτημα είναι οι ινδοί άντρες που έχουν υποσυνείδητα κίνητρα. Αντί να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα περιήγησης καναπέ για να προσφέρουν απλά στους ταξιδιώτες δωρεάν καταλύματα, ενδιαφέρονται να γνωρίσουν πιο ξεκάθαρα τους θηλυκούς ταξιδιώτες. Οι ανεπιθύμητες σεξουαλικές προόδους είναι ανησυχητικά συνηθισμένες, όπως και οι αιτήσεις για ημερομηνίες. Οι γυναίκες που ταξιδεύουν συχνά βρίσκουν τα inboxes τους με καναπέδες γεμάτες με μηνύματα από Ινδιάνους που θέλουν να κάνουν φιλίες και να διασκεδάσουν.

Αυτό συμβαίνει αλλού στον κόσμο; Ναί! Ωστόσο, είναι γνωστό ότι η Ινδία είναι ιδιαίτερα κακή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η έννοια του καναπέ-surfing έρχεται σε αντίθεση με την παραδοσιακή ινδική κουλτούρα.

Ένα από τα βασικά ζητήματα στην Ινδία είναι ότι τα θηλυκά γενικά δεν ζουν μόνα ανεξάρτητα ή ταξιδεύουν μόνοι τους. Η κοινωνία είναι συντηρητική και συχνά κλονίζεται. Ως εκ τούτου, μπορεί να υπάρξουν παρανοήσεις σχετικά με ξένες γυναίκες που είναι πρόθυμες να παραμείνουν στα σπίτια των ξένων, ιδιαίτερα ανδρών, στην Ινδία.

Το γεγονός ότι οι ξένες γυναίκες θεωρούνται ήδη πλούσιες και ανοιχτές στο σεξ (χάρη στις δυτικές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές) δεν βοηθά την κατάσταση. Επιπλέον, η αλληλεπίδραση μεταξύ άγαμων ανδρών και γυναικών περιορίζεται στην Ινδία. Σε γενικές γραμμές, η ινδική κοινωνία απορρίπτει τη χρονολόγηση και το προγαμιαίο σεξ. Αυτό σημαίνει ότι οι ανύπαντροι άνδρες έχουν λίγες ευκαιρίες για γυναικεία συντροφιά.

Για αυτούς, ο καναπές surfing γίνεται "φύλο σερφ", και είναι ένας τρόπος να δοκιμάσετε και να πάρετε τυχεροί. Οι γυναίκες που προσφέρουν καταλύματα σε ξένους συχνά θεωρούνται επίσης λάθος.

Ένα άλλο πρόβλημα με την καναπέ-surfing στην Ινδία είναι οι αδίστακτοι οικοδεσπότες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να δελεάσουν τους αφελείς τουρίστες σε απάτες. Ένας περίφημος είναι η απάτη πολύτιμων λίθων , η οποία είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στο Τζαϊπούρ και τη Γκόα.

Έτσι, θα πρέπει να Couch Surf στην Ινδία;

Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται μάλλον αποθαρρυντικά και off-putting. Ωστόσο, δεν πρέπει να αποκλείσετε εντελώς το σέρφινγκ στην Ινδία. Για να είμαστε δίκαιοι, είναι δυνατό να συναντηθούμε και να μείνουμε με μια υπέροχη ποικιλία ανθρώπων από όλες τις κοινωνικές τάξεις στην Ινδία, ενώ το σέρφινγκ καναπέ. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε περισσότερα για τη ζωή στην Ινδία.

Ωστόσο, δεν είναι πραγματικά η καλύτερη επιλογή για όσους επισκέπτονται την Ινδία για πρώτη φορά, ο οποίος στερείται εμπειρίας και γνώσης σχετικά με τον ινδικό πολιτισμό. Ο τρόπος λειτουργίας της Ινδίας είναι πολύ διαφορετικός από τον δυτικό κόσμο και είναι εύκολο να συμβεί παρεξηγήσεις και προβλήματα.

Πώς να Couch Surf με ασφάλεια στην Ινδία

Εάν θέλετε να προχωρήσετε και να κάνετε καναπέδες στην Ινδία, χρειάζονται μερικές επιπλέον προφυλάξεις, ειδικά για τα θηλυκά. Αυτό περιλαμβάνει τον έλεγχο των αναφορών του κεντρικού υπολογιστή και την προσεκτική ανάγνωσή τους. Αλληλεπιδράστε με τους οικοδεσπότες μέσω του συστήματος μηνυμάτων Couch Surfing, για να τις γνωρίσετε πρώτα.

Βεβαιωθείτε ότι και οι δύο έχετε κοινά συμφέροντα και ότι θα είστε σε θέση να συνδέεστε μεταξύ τους.

Είναι επίσης πιο ασφαλές να επιλέξετε οικοδεσπότες που ζουν ακόμα με τους γονείς τους ή τις οικογένειές τους. Εάν ο οικοδεσπότης έχει μείνει στο εξωτερικό, είναι ένα μεγάλο θετικό, καθώς θα γνωρίζουν πώς θα πρέπει να λειτουργήσει κανονικά η καγιάκ. Είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεστε άνετα με τον πιθανό οικοδεσπότη. Μην δεχτείτε απλώς οποιαδήποτε προσφορά ενός ελεύθερου χώρου για διαμονή! Βεβαιωθείτε ότι είναι αξιόπιστοι.

Ωστόσο, ακόμη και η παραμονή με ζευγάρια ή οικογένειες δεν είναι αποτυχημένη. Ένας ταξιδιώτης αφηγείται μια φοβερή εμπειρία surfing με έναν παντρεμένο Ινδικό άντρα εδώ. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να διαβάσετε εδώ για ένα αξέχαστο καναπέ στο γυναικείο ταξιδιώτη στο Βαρανάσι.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμάστε όταν το καναπέ surf στην Ινδία είναι ότι μερικοί από τους οικοδεσπότες είναι πραγματικά ιδιοκτήτες ξενώνα που προσφέρουν δωρεάν δωμάτια.

Το κάνουν αυτό με την ελπίδα ότι οι ταξιδιώτες θα αγοράσουν άλλα προϊόντα ή υπηρεσίες από αυτά, όπως σαφάρι καμήλας στο Τζαϊσαλμέρ ή ενοικίαση αυτοκινήτου και οδηγού.

Εναλλακτικές λύσεις για το Couch Surfing στην Ινδία

Αν θέλετε ακόμα να συνδεθείτε με τους τοπικούς ανθρώπους (κάτι που συνιστάται ιδιαίτερα), οι homestays είναι μια εξαιρετική επιλογή και έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς στην Ινδία.

Διαφορετικά, αν είστε σε ένα σφιχτό προϋπολογισμό και θέλετε να μείνετε κάπου φτηνό, υπάρχουν μερικά groovy backpacker ξενώνες με μια διεθνή ατμόσφαιρα σε πολλά τουριστικά μέρη στην Ινδία.

Sikh ναούς ( gurudwaras ) προσφέρουν επίσης δωρεάν καταλύματα και φαγητό ως μέρος της παροχής μιας υπηρεσίας στην κοινότητα. Θα είστε σίγουροι ότι θα συναντήσετε ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων όπως όλοι γευματίζουν από κοινού.