Ποιο είναι το τρένο της Μουμπάι Γκόα Σατανάμ;

Οι ινδικοί σιδηρόδρομοι 12051 Jan Shatabdi , από το Dadar Central της Βομβάης έως το Madgaon στη νότια Goa , είναι ένα γρήγορο τρένο με επτά στάσεις. Λειτουργεί κατά τη διάρκεια της ημέρας και καλύπτει την απόσταση σε περίπου εννέα ώρες. Το τρένο είναι αρκετά ακριβές και καθαρό. Ωστόσο, αντίθετα από τα κανονικά τρένα Shatabdi, τα οποία έρχονται με πολλά "πολυτελή" προνόμια, ο Jan Shatabdi είναι ένα τρένο "ανθρώπων".

Τι σημαίνει αυτό και τι είναι το τρένο;

Τύποι μεταφοράς και πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ο Jan Shatabdi διαθέτει δύο διαφορετικούς τύπους αμαξών: κλιματιζόμενη κατηγορία καθισμάτων και αίθουσα δεύτερης κατηγορίας. Και οι δύο απαιτούν κρατήσεις, και οι δύο έχουν μόνο καρέκλες (χωρίς στρωτήρες).

Θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν πάντα πολλές θέσεις διαθέσιμες στη δεύτερη τάξη πολύ μετά την τάξη προέδρου, καθώς και τα άλλα τρένα για να Goa, να γίνει σε λίστα αναμονής . Ως εκ τούτου, ο Jan Shatabdi είναι μια καλή επιλογή για όσους δεν έχουν προγραμματίσει το ταξίδι τους πολύ νωρίτερα.

Ωστόσο, η έλλειψη ζήτησης θέσεων στη δεύτερη τάξη για τον Jan Shatabdi αφήνει πολλούς ανθρώπους να αισθάνονται ασήμαντοι. Είναι πραγματικά ένας δυσάρεστος τρόπος να ταξιδέψετε;

Διαφορές μεταξύ κατηγοριών ταξιδιού

Έχω ταξιδέψει στο Jan Shatabdi αρκετές φορές, τόσο στη δεύτερη τάξη όσο και στην τάξη των καθισμάτων. Οι κύριες διαφορές μεταξύ των δύο κατηγοριών είναι ότι η δεύτερη κατηγορία δεν είναι κλιματιζόμενη και τα καθίσματα δεν ξαπλώνουν. Μπορείτε να δείτε ποια είναι η μεταφορά της δεύτερης κλάσης στο Mumbai Goa Jan Shatabdi όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να εξετάσουμε είναι η ρύπανση που γεμίζει τα βαγόνια δεύτερης κατηγορίας. Το Jan Shatabdi είναι αμαξοστοιχία ντίζελ και υπάρχουν αρκετές σήραγγες στη σιδηροδρομική διαδρομή Konkan (μερικές από αυτές έχουν μήκος χιλιόμετρα). Καθώς τα παράθυρα της δεύτερης τάξης είναι ανοιχτά, οι καπνοί έρχονται εύκολα μέσω αυτών όταν το τρένο περνάει από τις σήραγγες.

Όπως αναμένεται, υπάρχει σημαντική διαφορά στην τιμή του εισιτηρίου μεταξύ των δύο κατηγοριών. Ένα μονόδρομο εισιτήριο δεύτερης κατηγορίας κοστίζει 270 ρουπίες, ενώ είναι 945 ρουπίες στην κλιματιζόμενη τάξη καθισμάτων.

Πώς θα επηρεάσουν οι παράγοντες αυτοί την εμπειρία σας;

Ξεκινώντας, το ταξίδι στη δεύτερη τάξη δεν είναι πάρα πολύ κακό, ειδικά αν το τρένο δεν έχει ακόμη γεμίσει. Οι καπνοί ντίζελ που εισέρχονται στη μεταφορά δεν ήταν τόσο κακοί όσο περίμενα. Σκέφτηκα μαύρα σύννεφα! Στην πραγματικότητα, έχω βλαστήσει με χειρότερα καπνούς από τα οχήματα στη Βομβάη, ενώ κάθεστε σε ένα αυτοκινούμενο rickshaw. Ωστόσο, αυτό είπε, οι καπνοί άρχισαν να ενοχλούν μετά από λίγο. Τα μάτια μου κατέληξαν να καίγονται και η αναπνοή ήταν δυσάρεστη. Το καλό είναι ότι οι αναθυμιάσεις απομακρύνονται από τη μεταφορά αρκετά γρήγορα μόλις το τρένο βγει από τη σήραγγα.

Άρχισα να νιώθω ανήσυχος καθισμένος μετά από περίπου πέντε ώρες. Όταν το τραίνο είναι γεμάτο, τα βαγόνια νιώθουν περιορισμένα. Επιπλέον, τα καθίσματα που δεν έχουν κλίση στη δεύτερη τάξη είναι πιθανό να σας προκαλέσουν πόνο στην πλάτη και στο λαιμό!

Η ετυμηγορία

Θα απέφευγα να ταξιδεύω στη δεύτερη τάξη στον Jan Shatabdi από τη Βομβάη μέχρι τη Γκόα, αν και η αντίθετη κατεύθυνση από τη Γκόα προς τη Βομβάη είναι εφικτή. Ο λόγος για τον οποίο είναι οι χρόνοι αναχώρησης.

Το τρένο αναχωρεί από τη Βομβάη στις 5.25 π.μ. Αν είστε κουρασμένοι, θα λυπηθείτε πραγματικά ότι δεν θα μπορέσετε να κοιμηθείτε. Είναι αρκετά μια δοκιμασία που πρέπει να καθίσετε για εννέα με δέκα ώρες. Ωστόσο, με κατεύθυνση προς τη Βομβάη, το τρένο αναχωρεί από το Goa το απόγευμα και δεν είναι τόσο κακό αν αισθάνεστε ξεκούραστοι.

Αν μπορείτε, ταξιδέψτε στην κλιματιζόμενη τάξη καθισμάτων στην αμαξοστοιχία. Θα έχετε ένα πολύ πιο ευχάριστο ταξίδι!

Η νέα μεταφορά Vistadome

Από τις 18 Σεπτεμβρίου 2017, ο Jan Shatabdi έχει μια νέα μεταφορά Vistadome που συνδέεται με αυτό. Αυτή η μεταφορά έχει σχεδιαστεί ειδικά για να βλέπει το τοπίο έξω (η διαδρομή είναι αρκετά εντυπωσιακή, με πολλές γέφυρες και σήραγγες) και διαθέτει γυάλινη οροφή, εξαιρετικά μεγάλα παράθυρα και καθίσματα που περιστρέφονται. Συγκεκριμένα, είναι η πρώτη του είδους της στην Ινδία. Επιπλέον, η μεταφορά έχει μόνο 40 θέσεις, γι 'αυτό είναι πολύ πιο ευρύχωρο από τα συνηθισμένα καροτσάκια.

Τα εισιτήρια για τη μεταφορά Vistadome κοστίζουν σημαντικά περισσότερο και διατίθενται σε 2 024 ρουπίες μονόδρομες. Όταν κάνετε κράτηση μέσω διαδικτύου, εμφανίζεται ως Executive Class. Αν και δεν είναι πολύ φθηνότερη από ό, τι φέρουν, το Vistadome έχει αποδειχθεί δημοφιλής στους τουρίστες για τον παράγοντα καινοτομίας.

Θέλετε να ταξιδέψετε στη Βομβάη Goa Jan Shatabdi;

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες σε αυτό το Βομβάη για να Goa Train Οδηγός . Περιγράφει εναλλακτικές επιλογές επίσης.