Συμβουλές εξοικονόμησης χρημάτων για την επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Banff

Το Εθνικό Πάρκο Banff και το Εθνικό Πάρκο Jasper , ο γείτονάς του στο βορρά, αντιπροσωπεύουν το καλύτερο ταξίδι. Από τις πρώτες μέρες ως προορισμό, οι επισκέπτες έβγαλαν αμαξοστοιχίες και εξέπληξαν το σημείο όπου είχαν προσγειωθεί. Σήμερα, μπορείτε να επισκεφθείτε με αυτοκίνητο ή τρένο και να δείτε μερικά από τα μεγαλύτερα τοπία του κόσμου.

Πλησιέστερα μεγάλα αεροδρόμια

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Calgary απέχει 144 χιλιόμετρα (88 μίλια) από την πόλη του Banff. Λάβετε υπόψη ότι το Εθνικό Πάρκο Banff καλύπτει μια πολύ μεγάλη περιοχή, έτσι ορισμένα τμήματα του πάρκου θα είναι πολύ πιο μακριά από το Calgary.

Το πλησιέστερο αεροδρόμιο των ΗΠΑ, ανεξαρτήτως μεγέθους, είναι το Spokane International, 361 μίλια στα νοτιοδυτικά. Είναι σχεδόν ένα οκτάωρο ταξίδι με αυτοκίνητο από εκεί στο Μπανφ, ένα μεγάλο μέρος της ορεινής οδήγησης. Η WestJet είναι μια αεροπορική εταιρεία με χαμηλό κόστος που εξυπηρετεί το Κάλγκαρι.

Εισπράξεις

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι η είσοδος σε όλα τα εθνικά πάρκα του Καναδά είναι ελεύθερη. Ενώ υπήρχε κάποια αλήθεια σε αυτό το αίτημα, για τους ενήλικες έχει λήξει. Η ελεύθερη είσοδος προσφέρθηκε κατά τη διάρκεια του έτους 2017 για να γιορτάσει την 150η επέτειο του Καναδά ως έθνος. Ορισμένες από αυτές τις προσφορές παραμένουν σε ισχύ. Από τον Ιανουάριο του 2018, όλοι οι επισκέπτες ηλικίας 17 ετών και νεότεροι εισάγονται χωρίς κόστος σε οποιοδήποτε εθνικό πάρκο.

Ενήλικες, πάρτε την καρδιά! Η είσοδος στο Banff, το Jasper ή σε οποιοδήποτε άλλο καναδικό πάρκο αντιπροσωπεύει μία από τις καλύτερες δαπάνες που μπορεί να κάνει ο ταξιδιώτης του προϋπολογισμού.

Οι ενήλικες καταβάλλουν ημερήσια προμήθεια ύψους 9,80 CAD (ηλικιωμένοι 8,30 δολάρια). Για ζευγάρια που ταξιδεύουν μαζί, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα με μια ημερήσια πάγια χρέωση για ολόκληρο το φορτίο σας των 19,60 δολαρίων.

Το τέλος μπορεί να καταβληθεί σε κέντρα επισκεπτών και για λόγους ευκολίας είναι καλύτερο να πληρώσετε για όλες τις ημέρες με τη μία και να εμφανίσετε την απόδειξή σας στο παρμπρίζ. Αυτά τα τέλη σας επιτρέπουν επίσης να εισέλθετε σε οποιοδήποτε άλλο καναδικό εθνικό πάρκο κατά τη διάρκεια της επικύρωσης.

Για τους ενήλικες, ένα Pass Discovery καλό για ένα έτος απεριόριστων εισόδων είναι περίπου $ 68 CAN ($ 58 για εκείνους 65 ετών και άνω).

Ένα οικογενειακό δελτίο που αναγνωρίζει έως και επτά άτομα σε ένα όχημα είναι $ 136 CAN. Παρέχονται επίσης ενιαίες θέσεις για μερικά πάρκα, επιτρέποντας απεριόριστες επισκέψεις για ένα χρόνο.

Μην γκρινιάζετε για τα τέλη. Τα έσοδα από τα τέλη απασχολούν προσωπικό του πάρκου που βοηθά στη διατήρηση αυτών των καταπληκτικών τόπων, καθιστώντας τα πάρκα προσβάσιμα στον κόσμο για τις επόμενες γενιές.

Οι αυτοκινητόδρομοι περνούν από τα σύνορα των εθνικών πάρκων και εκείνοι που απλά περνούν δεν πληρώνουν τέλη εισόδου. Αλλά εκείνοι που επισκέπτονται πραγματικά τις παραβλέψεις, μονοπάτια πεζοπορίας και άλλα αξιοθέατα πρέπει να πληρώσουν τα τέλη. Μην σκεφτείτε να παρακάμψετε τα τέλη. Εκείνοι που έχουν αλιευθεί υπόκεινται σε βαριά πρόστιμα.

Να θυμάστε ότι, όπως συμβαίνει με τα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ, τα τέλη εισόδου δεν περιλαμβάνουν υπηρεσίες όπως καταλύματα, κάμπινγκ ή περιηγήσεις.

Κατασκήνωση και καταλύματα εγκαταστάσεις

Το Banff διαθέτει 12 κατασκήνωση εντός των ορίων του, που αντιπροσωπεύουν μια μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών και επιπέδων άνεσης. Το Tunnel Mountain στην πόλη Banff προσφέρει την ευρύτερη σειρά υπηρεσιών και υψηλότερες τιμές. Άλλοι κατεβαίνουν από την τιμή αυτή για τις πρωτόγονες τοποθεσίες σε πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Η πίσω χώρα επιτρέπει κόστος περίπου $ 10 CAD. Αν θα βρίσκεστε στην περιοχή για περισσότερο από μια εβδομάδα, υπάρχει ετήσια άδεια για περίπου $ 70 CAD.

Το Banff βρίσκεται μέσα στα όρια του πάρκου και προσφέρει κάποιες περιορισμένες οικονομικές επιλογές δωματίων.

Canmore, νότια του Banff, έχει μια μεγαλύτερη επιλογή από πανδοχεία προϋπολογισμού και δωμάτια σε μέτρια τιμή.

Αν προτιμάτε να κάνετε κράτηση ενός καταλύματος ή ενός ξενοδοχείου, βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν περίπου 100 επιλογές σε αυτή τη σχετικά μικρή πόλη. Τα έξοδα ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό, από τα βασικά, ρουστίκ καταλύματα μέχρι το κομψό Fairmont Lake Louise, όπου τα δωμάτια ξεπερνούν τα 500 δολάρια CAD / νύχτα. Το ξενοδοχείο αξίζει να επισκεφθείτε ως ορόσημο.

Μια πρόσφατη έρευνα στο Airbnb.com αποκάλυψε 50 ακίνητα με τιμές χαμηλότερες από $ 150 CAD / νύχτα.

Κορυφαία ελεύθερα αξιοθέατα στο πάρκο

Μόλις καταβάλετε το εισιτήριο συμμετοχής σας, υπάρχουν αποτελέσματα από συναρπαστικές τοποθεσίες που δεν θα κοστίζουν επιπλέον χρήματα. Ένα αξέχαστο ταξίδι είναι το Icefields Parkway, το οποίο ξεκινά ακριβώς βόρεια της λίμνης Louise και συνεχίζει στο Εθνικό Πάρκο Jasper στα βόρεια. Εδώ θα βρείτε δεκάδες τραβήγματα, μονοπάτια πεζοπορίας και περιοχές πικνίκ μέσα σε μερικά από τα καλύτερα τοπία του κόσμου.

Τρία από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του Μπανφ είναι οι λίμνες: Λουίζ, Μορέιν και Πέιτο. Τα καταπράσινα νερά τους και τα βουνά που τα πλαισιώνουν είναι πανέμορφα. Εάν επισκεφθείτε πριν από τον Ιούνιο, και τα τρία θα μπορούσαν ακόμα να παγώσουν.

Χώρος στάθμευσης και μεταφορά

Ο χώρος στάθμευσης στην πόλη Banff παρέχεται δωρεάν, ακόμη και σε δημοτικά γκαράζ. Αλλού, είναι δωρεάν όταν μπορείτε να το βρείτε. Οι ώρες αιχμής των επισκεπτών θα μπορούσαν να κάνουν το πάρκινγκ λιγοστό ή ενοχλητικό στα μεγάλα αξιοθέατα.

Ο αυτοκινητόδρομος 1, επίσης γνωστός ως ο αυτοκινητόδρομος Trans Canada, κόβει την ανατολή-δύση στο πάρκο. Είναι τέσσερις λωρίδες σε μέρη και σε βελτίωση λόγω του μεγάλου αριθμού των ετήσιων επισκεπτών. Για μια λιγότερο διανυθείσα διαδρομή, πάρτε την εθνική οδό 1A, γνωστή και ως Bow River Parkway. Είναι δύο λωρίδες και το όριο ταχύτητας είναι χαμηλότερο, αλλά οι απόψεις είναι καλύτερες και οι εισόδους σε αξιοθέατα όπως το Johnston Canyon είναι πιο προσιτές.

Ο αυτοκινητόδρομος 93 ξεκινά το ταξίδι NP Banff κοντά στη λίμνη Louise και εκτείνεται προς τα βόρεια προς τον Jasper. Είναι επίσης γνωστή ως Icefields Parkway και είναι ίσως από τα πιο γραφικά αυτοκίνητα στον κόσμο.