Ο οδηγός για τους καιρούς και τους εκδηλώσεις του επισκέπτη για το ταξίδι στην Κίνα τον Δεκέμβριο

Επισκόπηση Δεκεμβρίου

Ας το παραδεχτούμε, σε καιρό, το χειμώνα δεν είναι η ιδανική στιγμή για να ταξιδέψετε στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Τούτου λεχθέντος, είναι μια χαμηλή περίοδος ταξιδιού για τους εγχώριους τουρίστες, τόσο σημαντικοί τουριστικοί προορισμοί δεν θα είναι τρομερά γεμάτοι. Το ταξίδι στο Θιβέτ συνιστάται επίσης. Ενώ είναι πολύ κρύο στο Θιβέτ το χειμώνα, αυτή είναι η περίοδος προσκυνήματος, έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε πολλούς αγρότες, έχοντας αφήσει εκεί αγροκτήματα για την εποχή, κάνοντας το δρόμο τους σε ιερά αξιοθέατα για προσευχές και προσφορές.

Δεκέμβριος καιρός

Τον Δεκέμβριο μπορεί να είναι μώλωπες, μουντζούρες-κρύο στο βόρειο τμήμα και είναι οστών-ψύξης υγρό και ψυχρός σε όλη την κεντρική Κίνα.

Το νότιο τμήμα της Κίνας θα είναι πιο ήπιο: θα δροσιστείτε σε θερμές θερμοκρασίες αλλά θα είναι ακόμα υγρό το Δεκέμβριο, αλλά όχι τόσο βρεγμένο όσο θα μπορούσε αργότερα το χειμώνα.

Τα καλά νέα είναι ότι εάν βρεθείτε στο Πεκίνο ή σε άλλα μέρη της βόρειας Κίνας , οι βροχοπτώσεις το Δεκέμβριο είναι σε ετήσια ελάχιστη τιμή, έτσι ώστε πιθανώς να υπολογίζετε σε μια ξηρή μέρα στο Σινικό Τείχος .

Δεκεμβρίου θερμοκρασίες και βροχοπτώσεις

Ακολουθούν καταχωρήσεις για τις μέσες ημερήσιες θερμοκρασίες και τον μέσο αριθμό των βροχερών ημερών για μερικές πόλεις στην Κίνα το Δεκέμβριο. Κάντε κλικ στους συνδέσμους για να δείτε τα στατιστικά στοιχεία ανά μήνα.

Δεκέμβριος Προτάσεις συσκευασίας

Νομίζω ότι το συμβουλεύω για κάθε μήνα ταξιδιού στην Κίνα: τα στρώματα είναι απαραίτητα για το χειμερινό καιρό . Μην υποτιμάτε πόσο κρύο θα είναι εάν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε στο Πεκίνο. Μπορεί να σκεφτείτε ακόμη και μια μάσκα σκι επειδή είναι ακριβώς αυτό το κρύο - και αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Σινικό Τείχος ή μια μέρα περπατώντας μέσα από την Απαγορευμένη Πόλη, θα είστε ευγνώμονες για τα μακριά εσώρουχα, τα καλά γάντια και τα καπέλα.

Όσο πιο νότια πηγαίνετε, τόσο λιγότερο σκληρός είναι ο καιρός το χειμώνα. Από τη στιγμή που θα φτάσετε στο Guangzhou θα απογυμνώσετε μόνο ένα ελαφρύ σακάκι. Σας συμβουλεύω ανθεκτικά στο καιρό εξωτερικά ενδύματα και πολλά στρώματα που μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία.

Διαβάστε το πλήρες οδηγό συσκευασίας για την Κίνα για περισσότερα.

Τι είναι μεγάλη για την επίσκεψη της Κίνας τον Δεκέμβριο

Τι δεν είναι τόσο μεγάλη για την επίσκεψη της Κίνας τον Δεκέμβριο

Κάνει κρύο! Ψυχρό αλλά ξηρό στα βόρεια, κρύο και υγρό στην κεντρική Κίνα και δροσερό στο νότο.

Τι συμβαίνει τον Δεκέμβριο

Δεν υπάρχουν μεγάλα φεστιβάλ ή τοπικές αργίες στην Κίνα κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου. Αλλά μπορείτε να βρείτε όλα τα απομεινάρια των Χριστουγέννων από τις αρχές του μήνα. Δεν υπάρχει διαφυγή από αυτό!

Διαβάστε περισσότερα για τα Χριστούγεννα στην Κίνα.

Ο μήνας του καιρού κατά μήνα

Οι εποχές στην Κίνα

Ιανουάριος στην Κίνα
Φεβρουάριο στην Κίνα
Μαρτίου στην Κίνα
Απρίλιο στην Κίνα
Μάιος στην Κίνα
Ιουνίου στην Κίνα
Ιουλίου στην Κίνα
Αυγούστου στην Κίνα
Σεπτεμβρίου στην Κίνα
Οκτώβριο στην Κίνα
Νοέμβριος στην Κίνα
Δεκεμβρίου στην Κίνα