Ένας οδηγός επισκέπτη για να τραγουδήσει KTV στην Κίνα

Ahhhh KTV. Υπάρχουν λάτρεις και κακοποιούς αυτού του χρόνου περάσματος, αλλά αν αποφασίσετε να το δοκιμάσετε, θα διασκεδάσετε με έναν αυθεντικό κινεζικό τρόπο. Αφήστε την ντροπή και την αξιοπρέπεια σας στην πόρτα και βγάλτε το αγαπημένο σας τραγούδι.

Τι είναι το KTV;

Το KTV είναι η λέξη της Κίνας για καραόκε. Το KTV σημαίνει ένα μέρος, συνήθως μια λέσχη, όπου οι Κινέζοι πηγαίνουν να τραγουδούν και να διασκεδάζουν με φίλους.

Πώς λειτουργεί το KTV στην Κίνα

Παρά το πώς λειτουργεί το καραόκε στη Δύση, το KTV στην Κίνα είναι μια πιο ιδιωτική υπόθεση.

Στις ΗΠΑ, συνηθίζουμε να τραγουδάμε καραόκε σε ένα μπαρ, σε μια σκηνή, μπροστά σε πολλούς ξένους. Στην Κίνα, οι λέσχες KTV διαθέτουν ιδιωτικά δωμάτια όπου μπορείτε να κάνετε κράτηση με τους φίλους ή τους συναδέλφους σας για λίγες ώρες διασκέδασης. Συνήθως, τα δωμάτια είναι κρατημένα για ελάχιστο χρόνο (για παράδειγμα, 2 ώρες). Τα κλαμπ KTV είναι συνήθως full-service και μπορείτε να παραγγείλετε μια πλήρη σειρά από σνακ και ποτά σε όλη την υπόθεση. Το KTV είναι συνήθως μια βραδινή δραστηριότητα, αλλά πολλές λέσχες στις μεγάλες πόλεις είναι ανοιχτές 24 ώρες. Το KTV μπορεί πραγματικά να είναι κάτι που κάνει οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας. (Έχω φίλους που κλείνουν ένα μικρό δωμάτιο κατά τη διάρκεια της ημέρας για να εξασκήσουν την τέχνη τους.)

Κρατήστε ένα δωμάτιο KTV στην Κίνα

Αν δεν πηγαίνετε στο KTV με κινέζους φίλους ή κινέζους συναδέλφους και δεν ξέρετε πώς να κάνετε κράτηση, θα ήθελα να σας συμβουλέψω να σας βοηθήσω να έχετε έναν τοπικό φίλο, τον υπάλληλό σας στο ξενοδοχείο ή τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό.

Λειτουργίες εντός της αίθουσας KTV

Μόλις καταφέρετε να κάνετε κράτηση και να φτάσετε στο KTV club της επιλογής σας, θα κάνετε check in όπως θα κάνατε σε ένα εστιατόριο και θα σας οδηγήσει στο ιδιωτικό σας δωμάτιο. Τα δωμάτια ποικίλουν σε μέγεθος, ώστε να έχετε κάνει την κράτηση για τον κατάλληλο αριθμό ατόμων (δεν θέλετε να γεμίσουν δέκα άτομα σε ένα δωμάτιο για τέσσερα άτομα).

Ρωτήστε (ή χειρονομήστε) το προσωπικό που σας έδειξε να μάθετε πώς να χειρίζεστε το σύστημα τραγουδιού. Συνήθως υπάρχει ένας τρόπος αναζήτησης αλφαβητικά σε τραγούδια και θα βρείτε τα πάντα από το "Country Roads" έως το "Hit Me Baby One More Time", ώστε να υπάρχει κάτι για όλους.

Αναζητήστε ένα μενού στο τραπέζι. Εδώ μπορείτε να παραγγείλετε ποτά και φαγητό. Θα υπάρχει κουδούνισμα ή κουδούνισμα για το προσωπικό εξυπηρέτησης. Όταν θέλετε να παραγγείλετε, απλά πατήστε το κουμπί και ένας διακομιστής θα έρθει να πάρει την παραγγελία σας.

Προτάσεις για ένα διασκεδαστικό βραδινό KTV

Κατά την άποψή μου, ο KTV είναι ένας πολύ διασκεδαστικός τρόπος να περάσετε μερικές ώρες κάνοντας κάτι που κάνουν να κάνουν εκατομμύρια ντόπιοι, ώστε να μπορείτε να το θεωρήσετε ως αυθεντική πολιτιστική εμπειρία. Έχω πολλές ώρες KTV και καραόκε κάτω από τη ζώνη μου, έτσι είναι εδώ οι προτάσεις μου για ένα διασκεδαστικό χρόνο, ειδικά αν είστε σε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που ίσως δεν γνωρίζετε καλά.